Πώς να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μια ανοιξιάτικη όαση!

Πώς να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μια ανοιξιάτικη όαση!

Μπορεί ο Μάρτης να μας «μπέρδεψε» λίγο με τα τερτίπια του καιρού το αλλά εμείς δεν πτοούμαστε: γιατί από αύριο υποδεχόμαστε τον Απρίλη με διάθεση άκρως... ανοιξιάτικη! Αν σκέφτεστε ήδη τα βράδια που θα περνάτε με τα παιδιά και τους φίλους σας, σας προτείνουμε να... μεταφέρετε την άνοιξη στο μπαλκόνι σας με λίγες διακοσμητικές πινελιές. Δείτε τους πιο απλούς τρόπους για να μετατρέψετε το μπαλκόνι στην προσωπική σας όαση!

1. Χλοοτάπητας

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να αισθανθείτε ότι είστε στην εξοχή ενώ βρίσκεστε στο μπαλκόνι σας είναι να το στρώσετε με χλοοτάπητα. Μπορεί να μην σας φαίνεται αρκετά δελεαστική ιδέα αλλά αν διακοσμήσετε σωστά όλο το υπόλοιπο μπαλκόνι, το τεχνητό γκαζόν δεν θα φαντάζει άσχημο!

Εκτός αυτού, είναι ιδανικό για να παίζουν άνετα τα παιδιά στο μπαλκόνι ακόμα και ξυπόλυτα.

2. Μπαμπού τα... εξωτικά!

Τοποθετώντας μπαμπού περιμετρικά του μπαλκονιού, θα νιώσετε ότι είστε σε έναν εξωτικό κήπο. Αν θέλετε να «κρύβεστε», προτιμήστε ψηλά μπαμπού που θα τοποθετήσετε στις άκρες του μπαλκονιού, χωρίς να σας περιεργάζονται οι περίεργοι γείτονες.

3. Γωνία με πέτρες

Για να αισθανθείτε ακόμα πιο κοντά στη φύση, διακοσμήστε μια γωνιά του μπαλκονιού με πέτρες. Εναλλακτικά και αν δεν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα διαφανές βάζο με νερό. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα. Μια βόλτα στην παραλία για να μαζέψετε τις πέτρες αρκεί.

4. Ψηλά φυτά

Τα ψηλά, φυλλώδη φυτά, όπως ο φίκος, είναι ιδανικά για να σας προσφέρουν σκιά αλλά και δροσιά το καλοκαίρι! Επιπλέον, τα περισσότερα απ' αυτά ανθεκτικά ακόμα και τον χειμώνα, γι' αυτό μην τα φοβηθείτε.

5. Ζαρντινιέρες

Αν δεν θέλετε να καλύψετε την επιφάνεια του μπαλκονιού με γλάστρες, προτιμήστε να κρεμάσετε μακρόστενες ζαρντινιέρες κατά μήκος του. Έτσι, θα περιβάλλεστε από φυτά, έχοντας ελεύθερο χώρο στο μπαλκόνι.

6. Καλλιεργείστε μυρωδικά

Εκτός του ότι θα έχετε τα δικά σας μυρωδικά για το φαγητό, θα ομορφύνετε κι άλλο το μπαλκόνι σας. Αν δεν πειστήκατε, θυμηθείτε πώς μύριζε ο βασιλικός που μεγάλωνε στο μπαλκόνι της η γιαγιά σας. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε κάποια μυρωδικά της εποχής, όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Δείτε περισσότερες ιδέες σε παλαιότερο άρθρο του mama365

7. Ξύλινο διαχωριστικό για τα λουλούδια

Ένας εντυπωσιακός τρόπος να διακοσμήσετε τα φυτά είναι να τα κρεμάσετε πάνω σ' ένα ξύλινο διαχωριστικό που φυσικά θα στηρίζεται καλά στον τοίχο. Για να θυμίζει το αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο... όαση, προτιμήστε να τοποθετήσετε αναδυόμενα ή φυτά με κλαδιά που «πέφτουν» προς τα κάτω.

8. «Έξυπνες» γλάστρες

Για να κάνετε τις απλές γλάστρες που σας έδωσε η μαμά σας, ξεχωριστές, δημιουργήστε έναν πύργο που θα ξεκινά από την πιο μεγάλη και θα καταλήγει στην πιο μικρή. Απλώς φροντίστε να φυτέψετε τα φυτά μόνο περιμετρικά των γλαστρών για να μην καταστρέφονται.

9. Παπουτσοθήκη για τις.. γλάστρες

Αν έχετε πολλά μικρά γλαστράκια, μπορείτε να τα διακοσμήσετε σε μια υφασμάτινη παπουτσοθήκη! Όσο απλό tip και αν είναι, τόσο όμορφο είναι το αποτέλεσμα!

10. Καφάσια και παλέτες

Τα καφάσια και οι παλέτες θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα διακόσμησης στο μπαλκόνι σας. Αν θέλετε, μεταποιήστε τα, βάφοντάς τα στο κλασικό καφέ για πιο φυσικό αποτέλεσμα ή σε κάποιο έντονο χρώμα για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα.

Χρησιμοποιήστε τα ως γλάστρες...

Ή τραπέζια.

Ακόμα και ως καθίσματα με μαξιλάρια σε μια γωνιά του μπαλκονιού.

11. Φτιάξτε μια αυτοσχέδια λιμνούλα

Το υγρό στοιχείο δεν μπορεί να λείπει από μια όαση! Κατασκευάστε μια τεχνητή, αυτοσχέδια λιμνούλα, χρησιμοποιώντας μόνο μια μεγάλη γλάστρα, αρκετό χώμα, μικρά φυτά και νούφαρα!

12. Φωτάκια παντού

Ελπίζουμε να έχετε πρόχειρα τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια γιατί θα σας φανούν χρήσιμα για τις ρομαντικές, ανοιξιάτικες βραδιές σας. Απλώς, τοποθετήστε ανάμεσα στα πιο πυκνά φυτά και απολαύστε το αποτέλεσμα!

Το σκηνικό συμπληρώνουν ιδανικά κεριά που φεγγίζουν μέσα από φαναράκια ή από διαφανή μπουκάλια και βάζα.

13. Λουλούδια σε... λάμπες

Φτιάξτε τις δικές σας γλάστρες, χρησιμοποιώντας παλιές λάμπες που κανονικά θα κατέληγαν στην ανακύκλωση. Αφαιρέστε το κούμπωμά τους, γεμίστε τις με νερό μέχρι τη μέση και κρεμάστε τις!

14. Ξύλινο πάτωμα

Αν διαθέτετε τον χρόνο και τα χρήματα για μια πιο ριζική αλλαγή και ανακαίνιση του μπαλκονιού σας, μπορείτε ν' αλλάξετε το δάπεδο με ξύλινο πάτωμα, ειδικό για εξωτερικούς χώρους. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο... φυσικό και πανέμορφο!

15. Έπιπλα σε γήινους τόνους

Για να δημιουργήσετε την αίσθηση της όασης, επιλέξτε έπιπλα από ψάθα, μπαμπού ή από ξύλο. Αποφύγετε τις κλασικές άσπρες, πλαστικές καρέκλες που δεν θα ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v