5 πάρκα για τα παιδιά με καφέ για τους μεγάλους

5 πάρκα για τα παιδιά με καφέ για τους μεγάλους

Ο Μάιος είναι προ των πυλών και σιγά- σιγά η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι αρχίζει. Κι όμως, δεν είναι νωρίς! Η λιακάδα και ο ζεστός καιρός μας καλούν να χαρούμε τον ήλιο, να ξεχάσουμε το σπίτι και να βγούμε έξω με τα παιδιά για να διασκεδάσουμε οικογενειακώς, χωρίς όμως να μείνει κανένας παραπονεμένος.

Για να περάσουν εκείνα καλά και εσείς… καλύτερα, σας βρήκαμε πέντε πάρκα στα οποία μπορούν να απασχοληθούν ενώ εσείς θα πίνετε τον καφέ σας ή θα απολαμβάνετε το γεύμα σας.

1. Βιωματικό Πάρκο Paradise Park 

Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και μαθαίνουν ενώ εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας. Το πάρκο διαθέτει οργανωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία βλέπετε από τον χώρο του καφέ, αν θέλετε να είστε θεατές των αγώνων των παιδιών. Είναι η ιδανική επιλογή αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το πάρκο παρέα με οικογενειακούς σας φίλους για ν’ αναμετρηθούν τα παιδιά σας στις ποδοσφαιρικές τους επιδόσεις. Εκτός αυτού, τα πιτσιρίκια μπορούν να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα βιωματικά προγράμματα που οργανώνει το πάρκο, τα οποία σκοπό έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση.

Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε για την επίβλεψή τους, αφού μπορείτε ν’ αφήσετε τα παιδιά στα έμπειρα χέρια του εξειδικευμένου προσωπικού που αναλαμβάνει την διαπαιδαγώγησή τους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα εδώ.

Διεύθυνση: 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας, κόμβος Μεταμόρφωσης.

Τηλέφωνο: 2102466466.

2. Το περιβόλι στη Βάρη

Ένα περιβόλι λίγο έξω από την Αθήνα σας καλεί να το επισκεφθείτε. Εκεί, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς μεγαλώνουν τα φυτά και τα λαχανικά που καταλήγουν στο τραπέζι μας αλλά και να γίνουν οι ίδιοι μικροί κηπουροί! Οι γονείς μπορούν αρχικά να συμμετέχουν κι εκείνοι στον περίπατο του περιβολιού και μετά να… ξαποστάσουν στο καφέ με τα βιολογικά προϊόντα ενώ τα παιδιά συμμετέχουν σε κάποιο από τα προγράμματα.

Περισσότερα για τα προγράμματα που οργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρείτε εδώ

Διεύθυνση: Κυργίων 15, Βάρη.

Τηλέφωνο: 2108963000.

3. Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

*Φωτογραφία: attikoprasino.gr

Έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης είναι η ιδανική ευκαιρία για να ξεφύγετε –έστω και για λίγο- από την πρωτεύουσα και να πάρετε μια γερή δόση… πρασίνου! Πάρτε τα ποδήλατά σας, περπατήστε στο καταπράσινο τοπίο και τις όμορφες λιμνούλες του και στο τέλος χαλαρώστε σ’ ένα από τα δύο καφέ που διαθέτει το πάρκο. Φυσικά, δεν ξεχάσαμε τα παιδιά! Οι μικροί μπόμπιρες μπορούν να παίξουν στην παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στην κεντρική καφετέρια. Εναλλακτικά, μπορούν να συμμετάσχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο βάθος… Κήπος» που οργανώνει η Μ.Κ.Ο ΕΔΡΑ για παιδιά ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

4. Άλσος Στρατού Γουδί

*Φωτογραφία: yacafe.gr

Αν μένετε στο κέντρο αλλά θέλετε να βρεθείτε για λίγο μακριά χωρίς να κάνετε αποστάσεις, το Άλσος Στρατού στο Γουδί είναι η ιδανική επιλογή. Βόλτες στο γρασίδι, ποδηλατοδρομίες για τις πιο… αθλητικές οικογένειες και πολλή χαλάρωση υπόσχεται να σας δώσει ένας από τους λίγους εναπομείναντες χώρους δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας. Στα θετικά του είναι η παιδική χαρά που διαθέτει όλα τα «κλασικά» παιχνίδια αλλά και χώρο για παιχνίδια στην άμμο.

Ενώ τα παιδιά το διασκεδάζουν με την ψυχή τους, εσείς μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή να απολαμβάνετε το γεύμα σας στο καφέ- εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα της, χωρίς να χάνετε την οπτική επαφή μαζί τους. 

5. Άλσος Βεΐκου 

*Φωτογραφία: Green Park

Το Άλσος Βεΐκου είναι μια καταπράσινη έκταση στην οποία το μάτι σας θα χορτάσει πράσινο και το παιδί θα παίξει ανενόχλητο στη φύση. Μάλιστα, θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια ποικιλία από παιδικές χαρές και γήπεδα που βρίσκονται στον χώρο. Μετά τον περίπατό σας, μικροί και μεγάλοι μπορείτε να συχρονίσετε τα γούστα σας ενώ εσείς... λιάζεστε στο καφέ που βρίσκεται μέσα στο Άλσος και τα παιδιά τρέχουν δίπλα σας στη φύση. 

v