Μητέρα δωρίζει 59 λίτρα μητρικού γάλακτος σε νοσοκομείο!

Μητέρα δωρίζει 59 λίτρα μητρικού γάλακτος σε νοσοκομείο!

Ο θηλασμός είναι ένα τα σημαντικότερα «δώρα» που μπορεί να κάνει μια μητέρα στο παιδί της. Εκτός από τον δεσμό που δημιουργείται μεταξύ τους, ο οργανισμός του παιδιού ενισχύεται σημαντικά από τα αντισώματα που περνάνε απ’ τη μητέρα σ’ εκείνο. Δεν έχουν, όμως, όλες οι μανούλες την ευκαιρία να κάνουν αυτό το δώρο στο νεογέννητο μωράκι τους. Μία εξ’ αυτών είναι η Mikah Dunkan, η οποία δεν μπόρεσε να θηλάσει τον νεογέννητο γιο της.

Ο λόγος δεν ήταν ούτε οργανικός ούτε πρωτοβουλία της ίδιας της μητέρας. Απλώς, το μωράκι της γεννήθηκε πρόωρα, λόγω μιας ανωμαλίας στη μήτρα. Όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της, δεν επιτρεπόταν να τον αγγίξει ούτε να τον πάρει αγκαλιά, επομένως ούτε και να τον θηλάσει.

Εκείνη, όμως, αποφάσισε ότι το γάλα της δεν έπρεπε να πάει χαμένο. Τελικά, μόλις μέσα σε τρεις μήνες μάζεψε 59 λίτρα μητρικού γάλακτος, τα οποία φυσικά δεν μπορούσε να συντηρήσει στο ψυγείο του σπιτιού της ούτε στο ψυγείο του νοσοκομείου για να θηλάσει αργότερα τον γιο της. Πήρε, λοιπόν, μια συγκινητική απόφαση: αποφάσισε να δωρίσει όλο το μητρικό γάλα στο Νοσοκομείο Παίδων του San Antonio. Η σκέψη ήρθε στο μυαλό της όταν θυμήθηκε πως, όταν γεννήθηκε ο γιος της, υπέγραψε μια αίτηση, κατά την οποία έδινε την άδεια στο προσωπικό του νοσοκομείου να τον ταΐσει με ξένο γάλα, αν κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έτσι, αυτό που δεν μπορούσε να κάνει για το γιο της, αποφάσισε να το κάνει για άλλα νεογέννητα μωράκια. 



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά μητρικού γάλακτος που έχει γίνει ποτέ σε νοσοκομείο! «Χαίρομαι που βοήθησα τις μανούλες που δεν μπορούν να θηλάσουν.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Dunkan.

Το μεγαλείο της ψυχής κάποιων ανθρώπων είναι το λιγότερο συγκινητικό και ένα μάθημα για όλους μας. Ας ελπίσουμε ότι κι άλλες μανούλες θ’ ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Πηγή: hotmomsclub.com

v