Η δεκατριάχρονη κόρη μου ουρεί στο κρεβάτι της. Τι φταίει;

Η δεκατριάχρονη κόρη μου ουρεί στο κρεβάτι της. Τι φταίει;

Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 13 ετών και ουρεί στο κρεβάτι της. Θα μπορούσατε να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό; 
Απάντηση:

Αγαπητέ γονέα,

Για να σας δοθεί μία ολοκληρωμένη και ιατρικώς τεκμηριωμένη απάντηση είναι αρκετά σημαντικό να διευκρινιστεί αν η κόρη σας βρέχεται συνεχώς από τότε που «βγήκε» από τις πάνες ή εάν αυτό είναι κάτι που άρχισε να συμβαίνει πρόσφατα. Επίσης, λόγω του μεγάλου της ηλικίας της, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση,  το παραπάνω δεν μπορεί να διαπιστευτεί και να σας χορηγηθεί κάποια αγωγή χωρίς να έχει προηγηθεί κλινική εξέταση. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας ώστε να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

*Μιχαήλ Βασίλειος,  Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων. 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v