13 εύκολες αλλά πρωτότυπες λιχουδιές για παιδικά πάρτι

13 εύκολες αλλά πρωτότυπες λιχουδιές για παιδικά πάρτι

Το πάρτι του παιδιού πλησιάζει και, εκτός από την οργάνωση, τη διακόσμηση και την φροντίδα του σπιτιού, έχετε επιφορτιστεί με άλλη μια «ευθύνη»: το φαγητό! Το ερώτημα που σας… ταλαιπωρεί ενδεχομένως είναι το αν θα καταλήξετε στις «έτοιμες» επιλογές της πίτσας ή του φούρνου της γειτονιάς σας ψωνίζοντας κουτιά με λουκανοπιτάκια, τυροπιτάκια, «μπόμπες» και κεφτεδάκια ή αν θα φτιάξετε κάτι μόνη σας.

Επειδή το πιθανότερο είναι ότι θα επικρατήσει το ένστικτο της Ελληνίδας μάνας που θεωρεί προσωπική ήττα να ταΐσει τα παιδιά με «ετοιματζίδικα», δείτε τις πιο εύκολες αλλά πεντανόστιμες λιχουδιές για να προσφέρετε στους μικρούς καλεσμένους σας, χωρίς να αφιερώσετε ώρες στην κουζίνα.

Αλμυρά

1. Ένας λαγός από τορτίγια



Επειδή η εμφάνιση παίζει ρόλο και στο φαγητό, απογειώστε μια απλή τορτίγια, μεταμορφώνοντάς την σε λαγό. Αρχικά, βάλτε μέσα το τυρί, τη γαλοπούλα και ό,τι άλλο θέλετε και στη συνέχεια διπλώστε την όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Μετά κόψτε την με το ψαλίδι και φτιάξτε το πρόσωπο του λαγού με κομματάκια λαχανικών!

2. Το τυρί με το ζαμπόν κάνουν παρέα

Ένα απ’ τα πιο απλά σνακ, που μπορεί να φτιάξει ακόμα και ο άντρας σας. Κόψτε κυβάκια κιτρίνου τυριού και τυλίξτε τα με ένα κομμάτι ζαμπόν, γαλοπούλα ή σαλάμι- η επιλογή είναι δική σας. Στο τέλος, «σφραγγίστε» τα με μια οδοντογλυφίδα.

3. Εύκολες τυρομπουκιές



Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Κόβετε τις άκρες από τις φέτες του τοστ, βάζετε τυρί, τις διπλώνετε και τις τηγανίζετε. Τόσο απλά!

4. Ατομικά πιτσάκια από ψωμί



Ακόμα και αν κάνατε σπιτική πίτσα, το μέγεθός της δεν θα βόλευε πολύ για να την καταναλώσουν τα παιδιά. Αντ’ αυτής, κόψτε φέτες από ψωμί, ρίξτε πάνω τους λίγη πασάτα (χυμό τομάτας) , τριμμένο τυρί και σαλάμι.

Έπειτα, τα βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να ψηθούν μόλις για 5 λεπτά.

5. Πιτσάκια σε στικ

Εναλλακτικά, για να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο τους μικρούς σας καλεσμένους, μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα πιτσάκια σε... στικ. Δείτε τη συνταγή σε παλαιότερο άρθρο του mama365  και κάντε τα παιδιά να γλείφουν τα δάχτυλά τους. 

6. Τα αυγά… αλλιώς

Μπορεί τα παιδιά να αντιστέκονται στα αυγά, όμως αν τους τα παρουσιάσετε με πολλή φαντασία, μάλλον θα υποκύψουν. Βράστε τα και μετά δημιουργήστε.

Μικρά κοκοράκια



Οι πιπεριές γίνονται φτερά, η μύτη και λυρί.

Ήταν ένα μικρό καράβι…

Με πανιά από πιπεριές.

Ή τριγωνικά κομματάκια από τυρί.



6. Τα λουκάνικα του πάρτι



Βραστά λουκανικάκια – τα λεγόμενα Φρανκφούρτης- που τα προσφέρετε σε καλαμάκι. Για να γίνουν πιο λαχταριστά, μπορείτε να συνοδεύσετε με μαγιονέζα που τα παιδιά θα «βουτάνε» ή, για μια πιο «υγιεινή» εκδοχή με στραγγιστό γιαούρτι στο οποίο θα προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας.

7.  Λαχανικά σε μπολάκι



Επειδή το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σαλάτες δεν είναι πρώτες επιλογές των παιδιών, μπορείτε να κόψετε λωρίδες από διάφορα λαχανικά και να τις προσφέρετε σε μπολάκια με τη συνοδεία μιας απολαυστικής σος. 

Γλυκά

1. Το πιο εύκολο παγωτό- γιαούρτι

Οι ζέστες άρχισαν και τα παιδιά θα θέλουν κάτι δροσιστικό. Φτιάξτε τους από ένα ατομικό παγωτό γιαούρτι σε χρόνο dt. Προμηθευτείτε με παιδικά γιαουρτάκια σε διάφορες γεύσεις και ξύλινα καλαμάκια, με τα οποία θα τρυπήσετε τη συσκευασία των γιαουρτιών. Έπειτα, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για δύο τουλάχιστον ώρες. Όταν τα βγάλετε, περιχύστε τα με λίγο χλιαρό-ζεστό νερό για να ανοίξει πιο εύκολα η συσκευασία. Και μετά είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

2.  Μηλοπιτάκια



Σε τριγωνικά κομματάκια ζύμης, βάλτε μαύρη ζάχαρη, κομματάκια από καρύδια (πολύ καλά κομμένα) και μικρές φέτες μήλου.

Τυλίξτε τα και αφήστε τα να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και προαιρετικά, πασπαλίστε τα με κανέλα.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για ελαφριά, νηστίσιμα μηλοπιτάκια εδώ

3. Οι πιο γλυκές αραχνούλες



Ίσως δεν έχετε συνηθίσει να συνδυάζετε το ψωμί του τοστ με κάτι γλυκό, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι πάει πολύ. Κόψτε τις φέτες σε στρογγυλά κομμάτια και βάλτε πάνω οποιαδήποτε γλυκιά «αλοιφή»: μερέντα, φυστικοβούτυρο ή ακόμα και μαρμελάδα. Για τα πόδια της αράχνης, χρησιμοποιήστε αλμυρά στικ και για τα μάτια της σταγόνες σοκολάτας.

4.  Σουβλάκια από φρούτα



Για μια πιο υγιεινή εκδοχή του γλυκού, βάλτε μικρά κομματάκια από φρούτα σε ξύλινα καλαμάκια, τα οποία τα παιδιά θα μπορούν να βουτάνε σε σοκολάτα κουβερτούρα, που θα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί ή σπιτική μερέντα



Εναλλακτικά κάνετε το ίδιο με σκέτες φράουλες ή κομματάκια μπανάνας.

5. Σούσι από… σοκολάτα και μπανάνα



Σε μια πίτα από τορτίγια, απλώστε μερέντα, βάλτε μια ολόκληρη μπανάνα και έπειτα τυλίξτε την.

Κόψτε το δημιούργημά σας σε μικρά κομματάκια και το λαχταριστό σνακ είναι έτοιμο!

Και για το… ποτό

Γάλα με μουστάκι



Για τα μπισκότα θα χρειαστείτε:

175 γραμμ. βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 φλιτζάνια αλεύρι

Μισό κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 πρέζα αλάτι

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε ένα μπολ «χτυπάτε» το βούτυρο και τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτετε, το αυγό και τη βανίλια. Σε ξεχωριστό σκεύος, ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Μετά, το ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μίγμα με το βούτυρο. Χωρίζετε τη ζύμη που έχει σχηματιστεί στα δύο, την τυλίγετε σε πλαστικό περιτύλιγμα και την βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα, την αφήνετε τη να «ξεκουραστεί» σε θερμοκρασία δωματίου για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια, σε μια επιφάνεια που θα έχετε πασπαλίσει αλεύρι, την ξετυλίγετε. Δώστε τους το σχήμα που θέλετε (για το μουστάκι υπάρχει ειδική κουπ πατ) και με μια σπάτουλα τοποθετήστε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αφήστε τα να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλετε απ’ το φούρνο, περιμένετε να κρυώσουν για να κάνετε μια τρύπα με το καλαμάκι. Έπειτα, αλείψτε πάνω τους πραλίνα φουντουκιού.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε το γάλα στα παιδιά, τοποθετήστε τα στα καλαμάκια τους, κάνοντας μια τρύπα με αυτά στη μέση. Σίγουρα είναι μια έκπληξη που τα πιτσιρίκια δεν θα περιμένουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v