Οι 10 κανόνες των γυναικών με αξιοζήλευτο στιλ

Οι 10 κανόνες των γυναικών με αξιοζήλευτο στιλ

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που ξεχωρίζουν μόλις τις «πιάσει» το μάτι σου. Οι άντρες μαγνητίζονται από την εμφάνισή τους και οι γυναίκες τις ζηλεύουν, όχι απαραίτητα με την κακή έννοια, για τον «αέρα» τους. Μπορεί να μην είναι οι πιο όμορφες, να μην έχουν το πιο γυμνασμένο σώμα ή να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα πρώτα –άντα. Έχουν, όμως, κάτι άλλο: αξεπέραστο στιλ, που έχουν καταφέρει να παντρέψουν ιδανικά με το σώμα αλλά και την προσωπικότητά τους. Και φυσικά, αφού αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και μια… ακτινοβολία. Γι’ αυτό, «κλέψτε» κάποια απ’ τα μυστικά τους και προσαρμόστε τα πάνω σας.

1. Έχουν πάντα κλασικά κομμάτια

Μια γυναίκα με στιλ δεν θα παραπονεθεί ποτέ ότι «Δεν έχει τι να φορέσει!». Κι αυτό γιατί έχει πάντα κάτι να φορέσει. Όχι γιατί πηγαίνει κάθε Σάββατο για ψώνια, αλλά γιατί φροντίζει να κρατάει πάντα στην ντουλάπα και το νεσεσέρ της κάποια κλασικά κομμάτια που θα της μείνουν εις τον… αιώνα τον άπαντα και θα την «ξελασπώνουν» τις δύσκολες στιγμές που βιάζεται να ετοιμαστεί ή που δεν μπορεί να επιλέξει τι θα φορέσει.

Τι θα υπάρχει πάντα στην γκαρνταρόμπα της; Το κλασικό μικρό μαύρο φόρεμα- κομμάτι πασπαρτού για κάθε επίσημη εμφάνιση- ένα λευκό πουκάμισο, ένα σκούρο τζιν χωρίς σκισίματα ή περίεργα σχέδια και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες σε μαύρο ή nude χρώμα.

Στο νεσεσέρ της ένα προϊόν είναι… διαχρονικό: το κόκκινο κραγιόν! Για ένα προσεγμένο μακιγιάζ, μια γυναίκα με στιλ ξέρει ότι αν εστιάσει στα χείλη της, χωρίς άλλες υπερβολές στο make up, θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

2.  Απλά ρούχα, αλλά εντυπωσιακά αξεσουάρ

Εκτός του ότι τα casualρούχα φοριούνται πάντα πιο εύκολα έναντι των κραυγαλέων, αποτελούν την ιδανική επιλογή, ειδικά σε εποχές οικονομικής ύφεσης όπως η τωρινή. Απλά κομμάτια που κάθε φορά συνδυάζονται με διαφορετικά, επιβλητικά αξεσουάρ που κεντρίζουν τα βλέμματα δίνουν την… ψευδαίσθηση των διαφορετικών ρούχων. Ένα μακρύ, εντυπωσιακό κολιέ είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψετε ένα απλό, μονόχρωμο τοπ σε μια μπλούζα για τη βραδινή σας έξοδο!

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι τσάντες, που δίνουν… άποψη σε ένα κατά τ’ άλλα αδιάφορο σύνολο.

3. Ο κανόνας των «τριών χρωμάτων»

Κάποιες γυναίκες είναι φανατικές θαυμάστριες του μαύρου ενώ κάποιες άλλες βάζουν καθημερινά… χρώμα, πολύ χρώμα στα ρούχα τους, με αποτέλεσμα το ντύσιμό τους να παραπέμπει περισσότερο σε Απόκριες. Μια γυναίκα με στιλ θα σας συμβούλευε να έχετε πάντα στο μυαλό σας τον κανόνα των «τριών χρωμάτων». Ποτέ μην συνδυάσετε περισσότερα χρώματα και φροντίστε το ένα εκ των τριών να είναι πάντα πιο ουδέτερο, ειδικά αν τα στα άλλα δύο έχετε «παίξει» με αντιθέσεις.

4. Λίγο μακιγιάζ, λίγο στρας, λίγες πούλιες….

Η υπερβολή δεν ανήκει στον δεκάλογο μιας γυναίκας με στιλ. Τα ρούχα της δεν είναι «κραυγαλέα» και δεν συνδυάζει πούλιες και στρας. Το μακιγιάζ της δεν είναι επιτηδευμένο, ταιριάζει στα χρώματα και το σχήμα του προσώπου της και ποτέ δεν «ταιριάζει» smokey eyes με έντονο ρουζ ή κόκκινο κραγιόν. Θυμάται ένα πράγμα: ότι μπορεί πάντα να είναι τολμηρή αλλά ποτέ υπερβολική!

5.  Προσέχουν πάντα τις αναλογίες

Τόσο στο σώμα όσο και στα ρούχα τους. Μια γυναίκα που φοράει τα ρούχα και δεν την φοράνε, επιλέγει πάντα «κομμάτια» που θα αναδείξουν τα δυνατά της σημεία και θα καλύψουν όσα θέλει να κρύψει. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με ανοιχτή λεκάνη συνδυάζει ένα skinny jean με μια πουκαμίσα ή ένα άνετο T-shirt ενώ αποφεύγει τα ψηλόμεσα παντελόνια ή τις pencil φούστες που την τονίζουν και τις οριζόντιες ρίγες στο κάτω μέρος. Αντίθετα, προτιμά να αναδείξει το μπούστο της με ένα φόρεμα σε γραμμή Α, που είναι εφαρμοστό πάνω και ανοίγει κάτω.

Το ίδιο, όμως ισχύει και για τα ρούχα. Μια γυναίκα που «το έχει» με το ντύσιμο ξέρει πως δεν συνδυάζεις ένα φαρδύ παντελόνι με μια φαρδιά μπλούζα. Η αναλογία «ένα προς ένα» δεν αμφισβητείται ποτέ!

6. Επενδύουν σε καλά υλικά

«Το φτηνό είναι κι ακριβό», λέει ο σοφός λαός και, ως συνήθως, έχει δίκιο! Πολλές φορές, τα ρούχα της «σειράς», αν και προκλητικά οικονομικά, αποδεικνύονται σκάρτα μετά από δύο ή τρεις φορές. Σίγουρα κατανοούμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίζουμε δερμάτινες τσάντες ή πουκάμισα από μετάξι από μπουτίκ της Γλυφάδας και του Κολωνακίου, όμως υπάρχουν άλλες επιλογές. Τα second- hand ρούχα ή τα μαγαζιά ρούχων που πουλάνε με το… κιλό θα σας δώσουν μοναδικό στιλ και πολύ καλή ποιότητα σε προσιτές τιμές. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο του mama365 πού θα βρείτε φθηνά ρούχα.  

Διαφορετικά, ανοίξτε το μπαούλο της γιαγιάς και την ντουλάπα με τα ρούχα που φόραγε η μαμά σας στην ηλικία της. Εκείνες πρόλαβαν την εποχή που τα καλά υλικά ήταν δεδομένα και που  δεν ήξεραν τι σήμαινε η λέξη «συνθετικό»! Μια γυναίκα με άποψη ξέρει να εκμεταλλεύεται το παρελθόν.

7.  Δεν δείχνουν πολλά

Σε μια εποχή που το γυμνό κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, μια γυναίκα με στιλ ξέρει πώς να προβάλλει αντιστάσεις και να δείχνει μόνο ένα μέρος του σώματός της κάθε φορά. Μια κοντή φούστα θα δείξει όσο… πόδι χρειάζεται, μια μπλούζα με αποκαλυπτικό ντεκολτέ θα τονίσει το μπούστο της και ένα crop top την κοιλιά της. Όλα αυτά μεμονωμένα και ποτέ μαζί!

8. Προσέχουν τα παπούτσια

Όχι, μια γυναίκα με στιλ δεν γίνεται ένα με τα ψηλοτάκουνα! Φοράει ό,τι παπούτσια θέλει, ανάλογα με το ντύσιμο που θέλει και ξέρει πάντα πώς να τα συνδυάζει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο. Αθλητικά, μπότες, φλατ, μπαλαρίνες ή πλατφόρμες, όλα έχουν θέση στην παπουτσοθήκη της, ανάλογα με τη μέρα, την ώρα και τη διάθεσή της. Ή μάλλον, όλα εκτός απ’ αυτά… Για να μην πέσετε σε ατοπήματα, δείτε πώς θα διαλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε ντύσιμο.

9. Δεν ακολουθούν κατά γράμμα τη μόδα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μια γυναίκα με στιλ δεν ενημερώνεται καθημερινά από εγχώριους και ξένους bloggers για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και δεν ακολουθεί κατά γράμμα το στιλ των celebrity που κάνουν βόλτες στα Ματογιάννα της Μυκόνου. Το στιλ της έχει διαχρονικότητα και αυτή είναι η μαγεία του: ότι θα ήταν το ίδιο εντυπωσιακό είκοσι χρόνια πριν και θα το έχουν σαν πρότυπο οι εγγονές της είκοσι χρόνια μετά!

Αυτό δεν σημαίνει πως επενδύει σε «κλασσικούρες», που πολλές φορές μπορεί να είναι βαρετές, αλλά πως βάζει πάντα στο ντύσιμό της τις κατάλληλες, «σύγχρονες» και trendy πινελιές που το κάνουν μοδάτο.

10. Κάνουν… τεστ στον εαυτό τους

«Θα μου άρεσε αυτό το ντύσιμο αν το έβλεπα σε μια άλλη γυναίκα;»: Μια ερώτηση που βοηθά όλες τις γυναίκες. Πριν βγείτε έξω, ντυθείτε, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε αν θα θαυμάζατε μια γυναίκα που θα φόραγε ό,τι φοράτε. Είναι το πιο «σίγουρο» τεστ για να δείτε αν θα «περάσει» ή όχι ένα σύνολο για το οποίο έχετε αμφιβολίες.

Η τελευταία «χρυσή» συμβουλή είναι να μένετε ο εαυτός σας και να προσαρμόζετε το στυλ στην προσωπικότητά σας. Έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να πέσετε σε λάθη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v