Ο γιος μου δεν πίνει γάλα. Τι τροφές μπορώ να του δίνω;

Ο γιος μου δεν πίνει γάλα. Τι τροφές μπορώ να του δίνω;

Ερώτηση:
Ο γιος μου, που είναι 21 μηνών, αρνείται πεισματικά να πιει γάλα και γενικότερα δεν του αρέσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ποιες τροφές μπορώ να του δίνω για να αναπληρώνει την ποσότητα του ασβεστίου που χρειάζεται;
Απάντηση:

Είναι αλήθεια ότι πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να εμφανίσουν μια απέχθεια προς το γάλα. Ως εναλλακτικές πηγές ασβεστίου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά (γιαούρτι, τυρί) και ακόμη τροφές όπως σπανάκι, φασόλια και σαρδέλες. Επιπλέον, μια λύση είναι να σερβίρουμε το γάλα με πιο ενδιαφέροντες τρόπους, όπως σε milkshake και smoothies με αγαπημένα φρούτα του παιδιού, καθώς και το σοκολατούχο γάλα!

* Φίτσιου Ευρυδίκη, Επιμελήτρια Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων .
 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v