6 ξεχωριστές προτάσεις διασκέδασης για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με το παιδί

6 ξεχωριστές προτάσεις διασκέδασης για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με το παιδί

Αν δεν έχετε προγραμματίσει να περάσετε το διήμερο εκτός Αθηνών, μην απογοητεύεστε! Παρά το ότι μπαίνουμε εντατικά σε ρυθμούς καλοκαιριού και σε λίγο οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στην πρωτεύουσα θ’ αρχίσουν να μειώνονται σημαντικά, ακόμα έχετε αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές για να διασκεδάσετε παρέα με το παιδί στην πρωτεύουσα. Δείτε έξι «δροσερές» προτάσεις που θα κρατήσουν απασχολημένα τα πιτσιρίκια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

1.  Περίπατος,  παιχνίδι και χορός της… γρανίτας στο Περιβόλι στη Βάρη 

Στη Βάρη, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Ξεκινώντας στις 11 το πρωί, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο περιβόλι, να χορτάσετε πράσινο και τα παιδιά να μάθουν πώς μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τη φύση και να τη σεβόμαστε όπως μας σέβεται και αυτή. Εκτός αυτού, τα πιτσιρίκια θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μέσα στη φύση, κάτι που δεν καταφέρνουν να κάνουν συχνά.

Μετά, αρχίζουν τα καλά! Στις 12 ξεκινά ο χορός της... γρανίτας. Τα πιτσιρίκια θα φτιάξουν τις δικές τους γρανίτες από τα αγαπημένα τους φρούτα, πάγο και αλάτι και θα τα απολαύσουν στη φύση.

Αν κουραστείτε και πεινάσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το εστιατόριο του χώρου για να απολαύσετε τον καφέ σας ή μεζέδες με τη συνοδεία τσίπουρου και κρασιού (φυσικά με μέτρο).



Πού: Περιβόλι στη Βάρη, Κυργίων 15.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 89 63 000.

Πότε: Σάββατο και Κυριακή στις 11 το πρωί για τον περίπατο και στις 12 για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ο χορός της γρανίτας».

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Τιμή: 7 ευρώ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η είσοδος στο «Περιβόλι» δεν χρεώνεται επιπλέον. 

*Καλό θα είναι να προμηθευτείτε με μια αλλαξιά για το παιδί σε περίπτωση που λερωθεί απ' το παιχνίδι!

2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πεζοπορία στο Καταφύγιο Φλαμπούρι

* Φωτογραφία: flabouri.gr

Το Καταφύγιο Φλαμπούρι και το Κέντρο Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν όλα τα μυστικά της σωστής διατροφής και να ανακαλύψουν –φυσικά μέσα από πολύ παιχνίδι-  πώς είναι η διατροφική πυραμίδα με το πρόγραμμα «Η διατροφική πυραμίδα και τα πολύτιμα μυστικά της». Μετά το τέλος του προγράμματος, που απευθύνεται στα πιτσιρίκια, το Καταφύγιο Φλαμπούρι προσφέρει μια αξέχαστη πεζοπορία στο Δρυμό της Πάρνηθας (μέσα από βατά και εύκολα προσβάσιμα για μικρούς και μεγάλους μονοπάτια) για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, που θα διαρκέσει μία ώρα.

Πότε: Σάββατο 25 Ιουνίου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 ώρες και ξεκινάει στις 12 το πρωί. Αν θέλετε να πάρετε μέρος και στη βόλτα, φροντίστε να είστε εκεί μέχρι τις 10.15.

Πού: καταφύγιο Φλαμπούρι. Δείτε τις οδηγίες πρόσβασης εδώ.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη, ωστόσο η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο  800 11 99 800 (Κέντρο Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ) είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Καταφύγιο, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2102464666 ή να στείλετε e-mail στο [email protected].

3.  Ξεχωριστές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο του τετραήμερου πολιτιστικού προγράμματος «Metamorphosis» που οργανώνει  το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεχωριστές δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους.  Γι' αυτό, αν επισκεφθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το Κ.Π.Ι.Σ.Ν, σας εγγυόμαστε ότι τα πιτσιρίκια δεν πρόκειται να «ξεκολλήσουν» εύκολα από εκεί. 

Το Σάββατο μπορείτε να συμμετάσχετε οικογενειακώς σε έναν αγώνα περιπέτειας (9.30-12.30 το πρωί) ή να παρακολουθήσετε το εντυπωσιακό πρόγραμμα του «Μαγικού Τσίρκου» (10.30). Εκεί θα θαυμάσετε μαγικά τρικ, θα δείτε ισορροπιστές, ακροβάτες, χορευτές ενώ μπορεί να γίνετε κι εσείς οι ίδιοι μέρος του θεάματος.

Για τα πιτσιρίκια, διοργανώνονται τρία διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία τους, που θα τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Αν επιλέξετε την Κυριακή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι «Πράκτορες του Πλανήτη» και να μάθουν μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε οικογενειακώς στο πρόγραμμα «Ολυμπιάδα Φλούξους» (αρχίζει στις 10.30 το πρωί) και να πάρετε μέρος σε… παράδοξα αγωνίσματα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το Αντι-Τρίαθλο και το «Πινγκ Πονγκ για τεμπέληδες».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου εδώ. 

Πού: Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Δείτε εδώ τις οδηγίες πρόσβασης. 

Πότε: Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 9.30 το πρωί και Κυριακή 26 Ιουνίου από τις 10.30 το πρωί.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

4. «Τα χρώματα μπερδεύτηκαν» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο 

Τα παιδιά από 3 έως 6 ετών θα μάθουν τα χρώματα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Έχοντας ως αφορμή μια ιστορία, τα πιτσιρίκια θα ανακαλύψουν τον κόσμο των χρωμάτων, θα παίξουν, θα πειραματιστούν και θα γίνουν οι ίδιοι… μικροί καλλιτέχνες.

Πού: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Αθήνα.

Πότε: Σάββατο και Κυριακή 25 και 26 Ιουνίου από τις 11 το πρωί και ανά μία ώρα μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα διαρκεί 45 λεπτά.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ/ παιδί, 6 ευρώ/ παιδί για δύο παιδιά. Για τους κατόχους κάρτας ανεργίας ισχύει έκπτωση 50%.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Και για να μην αφήσουμε παραπονεμένα τα μεγαλύτερα παιδιά, την Κυριακή 26 Ιουνίου, το Παιδικό Μουσείο οργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τον αέρα. Φτιάχνω ανεμόμυλους» για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Περισσότερα θα δείτε εδώ.

5. Πολύχρωμα Σάββατα στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 

Ελάτε να δροσιστείτε και να δημιουργήσετε στην αυλή του Μουσείου Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης. Αυτό το Σάββατο, με αφορμή το βιβλίο «Οχ χταπόδι, λάθος πόδι!» θα παίξουν, θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν αλλά – το καλύτερο- θα φτιάξουν πολλές κατασκευές και θα εξασκηθούν στα… Μαθηματικά με παιχνίδι.

Πού: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης , Τριπόδων 23, Πλάκα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103250341.

Πότε: Σάββατο 25 Ιουνίου στις 12 το πρωί.

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (περιλαμβάνεται η είσοδος και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. 

6. Ο Καραγκιόζης κατεβαίνει… στη θάλασσα του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης αποφάσισε να δροσιστεί και να κατέβει στη θάλασσα και συγκεκριμένα στο θέατρο σκιών του Πάρκου Φλοίσβου. Οι μεγάλοι θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και οι μικροί θα μάθουν ποιος είναι ο «εθνικός μας ήρωας». Γι’ αυτό, λοιπόν, κατεβείτε κι εσείς θάλασσα και γελάστε με την ψυχή σας. Μπορείτε να τελειώσετε την έξοδό σας με μια δροσερή βόλτα δίπλα στη θάλασσα και να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα απ’ τα παραλιακά μαγαζιά της περιοχής.

Πού: Θέατρο σκιών Πάρκου Φλοίσβου

Πότε: κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 το βράδυ.

Γενική είσοδος: 3,5 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v