Το έξυπνο κόλπο για να μη χάσετε το παιδί σε πολυσύχναστο μέρος

Το έξυπνο κόλπο για να μη χάσετε το παιδί σε πολυσύχναστο μέρος

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και οι οικογενειακές έξοδοι σε πολυσύχναστα μέρη ή οι διακοπές σε προορισμούς με πολύ κόσμο μπορεί να κάνουν πραγματικότητα τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονέα: να χάσει το παιδί του απ’ τα μάτια του. Όχι, δεν θα σας απαριθμήσουμε θεωρητικές συμβουλές για το πώς πρέπει να προετοιμάσετε το παιδί για να μην βρεθείτε ποτέ σε τέτοια κατάσταση ή πώς να διαχειριστείτε τον πανικό σας, αλλά θα σας δείξουμε ένα πολύ έξυπνο -και πολύ εύκολο κόλπο- για να βρείτε το παιδί σας σε περίπτωση που γίνει το κακό.

Το κόλπο κυκλοφόρησε ευρέως από Αστυνομικό Τμήμα της Καλιφόρνια, ωστόσο οι φωτογραφίες προέρχονται από μία μαμά blogger που το εφάρμοσε, την Cherisse McClimans. Ο λόγος της επιτυχίας του είναι διπλός: είναι πανεύκολο στην εφαρμογή και μπορεί –κυριολεκτικά- να γλυτώσει το παιδί αλλά και τους γονείς απ’ αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία.

Τι θα χρειαστείτε

 Μαρκαδόρο

*Επίδεσμο σε υγρή μορφή 

Πώς θα το κάνετε



Με έναν μαρκαδόρο γράψτε σε εμφανές σημείο στο χέρι του παιδιού την φράση «Αν χαθώ, καλέστε εδώ:…» και δίπλα γράψτε το κινητό σας. Έπειτα, απλώστε από πάνω του τον επίδεσμο σε υγρή μορφή και αφήστε το να στεγνώσει. Επειδή το υγρό είναι αδιάβροχο, θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από τα γράμματά σας κι έτσι δεν πρόκειται να σβηστούν.

Μ’ αυτό τον τρόπο, αν χαθεί το παιδί, ακόμα και στην περίπτωση που είναι πανικοβλημένο και δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη, ο ενήλικας που θα το βοηθήσει ή ακόμα και η αστυνομία, θα έχει τα στοιχεία σας για να σας καλέσει.

Με μια τόσο εύκολη κίνηση, μπορείτε να είστε… ήσυχοι. Εξάλλου, με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορούμε να παίζουμε!

*Αν δεν εμπιστεύεστε τα προϊόντα μέσω ξένων e-shop, μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο προϊόν που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας πριν την εφαρμογή του στο παιδί.

Πηγή: Huffingtonpost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v