10 tips αποκλειστικά για γυναίκες με μεσογειακό σώμα

10 tips αποκλειστικά για γυναίκες με μεσογειακό σώμα

Οι περισσότερες Ελληνίδες έχουμε την κλασική μεσογειακή σιλουέτα, που είναι πιο «ανοιχτή» στο κάτω μέρος του σώματος. Αρκετές γυναίκες θεωρούν ότι είναι άτυχες που έχουν αυτόν τον σωματότυπο, γιατί δεν μπορούν να πειραματιστούν αρκετά με το στιλ τους ή να φορέσουν τα ρούχα που είναι στη μόδα. Ήρθε η ώρα να διαψευστούν, γιατί υπάρχουν κάποια έξυπνα στιλιστικά tips που θα αναδείξουν τις μεσογειακές καμπύλες κάθε γυναίκας και θα την κάνουν το ίδιο – ή και περισσότερο- σέξι από μια πιο μικροκαμωμένη γυναίκα.

1. Το βαμβάκι είναι φίλος σας!

Εκτός του ότι το βαμβάκι είναι ένα από τα καλύτερα σε ποιότητα υφάσματα και φιλικό στο δέρμα, είναι η ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με μεσογειακή σιλουέτα. Κι αυτό γιατί «αγκαλιάζει» το σώμα και δεν το σφίγγει όπως το πολυέστερ που από τη… φύση του είναι πιο στενό.

2. Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

Ας κάνουμε ένα flash back και ας θυμηθούμε τη μόδα της δεκαετίας του 1980 που ήθελε τις «καμπάνες» να κυριαρχούν. Πέραν του ότι έχουν επανέλθει στη μόδα, θα δώσουν αίσθηση συμμετρίας στο σώμα σας, αφού ο όγκος που δημιουργείται από τα φαρδιά μπατζάκια θα εξισορροπήσει με την «ανοιχτή» λεκάνη και έτσι θα την τονίζει λιγότερο.

3. Οι φαρδιές ζώνες θα τονίσουν τη μέση σας

Μια φαρδιά ζώνη μπορεί να μεταμορφώσει το ντύσιμό σας και να σας κάνει πιο σέξι στο λεπτό. Ο λόγος; Θα τονίσει τη μέση σας, κάνοντας τις καμπύλες σας να φαίνονται ακόμα πιο σέξι. Εξάλλου, αυτός είναι ο σκοπός μας: να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τα πιο δυνατά μας σημεία.

4. Αποφύγετε τα παπούτσια με μπαρέτα

Ίσως αυτό το tip δεν σας αρέσει, αλλά τα παπούτσια με μπαρέτα «κονταίνουν» το πόδι και δεν κολακεύουν ιδιαίτερα τις γυναίκες με περιφέρεια ή κοιλίτσα. Το βλέμμα πέφτει κατευθείαν πάνω σ’ αυτά τα δύο σημεία και το μόνο που καταφέρνετε είναι να προσθέτετε όγκο στο σώμα σας με ένα στιλιστικό ατόπημα.

5. Φούστες μέχρι το γόνατο: η Νο 1 επιλογή σας

Το μυστικό που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει για να διαλέξει τη σωστή φούστα είναι το εξής: να προτιμά τις φούστες που τελειώνουν στο σημείο που αρχίζει το πιο λεπτό μέρος του ποδιού. Στις περισσότερες γυναίκες αυτό είναι το γόνατο. Γι’ αυτό, προτιμήστε τις φούστες που τελειώνουν λίγο πάνω απ’ το γόνατο ή λίγο κάτω απ’ αυτό αν έχετε «γεμάτα» γόνατα. Αυτό το τρικ θα κάνει τα πόδια σας να φαίνονται πιο αδύνατα και θα επιμηκύνει τον κορμό σας.

6. Προτιμήστε τη λαιμόκοψη V

Επαναλαμβάνουμε ότι σκοπός μας είναι να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία. Επειδή, αν ανήκετε στον κλασικό μεσογειακό σωματότυπο, είναι πολύ πιθανό να έχετε πλούσιο μπούστο, μην ξεχάσετε να το αναδείξετε αναλόγως. Προτιμήστε μπλούζες με λαιμόκοψη V που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους για να δώσετε συμμετρία στο πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σας. Εκτός του ότι έτσι «πέφτει» το μάτι στο μπούστο (πάντα με μέτρο βέβαια) , θα τονίσει τη μέση σας και ο κορμός σας θα φαίνεται λεπτότερος.

7. Τα μεγάλα αξεσουάρ είναι ιδανικά

Οι γυναίκες με μεσογειακό σώμα επιδιώκουμε τη συμμετρία, την οποία εκτός από τα ρούχα μπορεί να μας δώσει και ένα μεγάλο κολιέ. Σε αντίθεση με τα μικρά αξεσουάρ, που είναι πολύ πιθανό να «χαθούν» πάνω μας, τα ογκώδη κολιέ, σκουλαρίκια ή βραχιόλια θα δώσουν την αίσθηση της αναλογίας.

8. Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να φορέσετε σορτσάκια;

Οι γυναίκες με καμπύλες έχουν την αίσθηση ότι τα σορτσάκια «δεν είναι για εκείνες». Όμως, αν διαλέξετε το σωστό «κομμάτι», θα αλλάξετε γνώμη. Προτιμήστε πιο άνετα σορτσάκια με τελείωμα που δεν «κόβει» τους μηρούς. Αν δεν βρίσκετε κάτι τέτοιο στην αγορά (τα σορτσάκια που μετά βίας καλύπτουν τους γλουτούς έχουν γεμίσει τα μαγαζιά) ή φοβάστε να το τολμήσετε, φτιάξτε μόνη σας ένα σορτσάκι απ’ το παλιό σας τζιν, που ξέρετε σίγουρα ότι σας ταιριάζει.

Συνδυάστε το με ένα μονόχρωμο τοπ και ένα «αέρινο» κιμονό- ζακέτα που φέτος είναι στη μόδα.

9. Φορέστε ένα ρούχο που ξεχωρίζει

Μία φούστα με έντονο σχέδιο ή μια μπλούζα με βολάν, καλό είναι να φοριούνται μεμονωμένα και συνδυασμένα με ένα πιο ουδέτερο κομμάτι. Έτσι, δεν θα πέσετε σε στιλιστικές υπερβολές που το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να σας προσφέρουν όγκο.

*Σε αυτή την περίπτωση, αποφύγετε τα μεγάλα αξεσουάρ, που μπορεί να πέσουν πολλά και να «κλέψουν» εκείνα τις εντυπώσεις αντί για το ρούχο που θέλετε να αναδείξετε.

10. Μη φοβηθείτε τα φορέματα με ασύμμετρο κόψιμο

Γενικά, έχετε το ελεύθερο να επενδύσετε σε φορέματα. Μία «έξυπνη» επιλογή είναι τα ασύμμετρα φορέμτα που θα επιμηκύνουν τον κορμό σας και θα σας δώσουν ρομαντικό στιλ.
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v