Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε μια μαμά απ' αυτό που βλέπουμε

Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε μια μαμά απ αυτό που βλέπουμε

Όλοι οι γονείς έχουν περάσει έστω και μια φορά, μια έκρηξη θυμού του παιδιού τους. Τα λεγόμενα tantrums είναι τα ανεξήγητα και υπερβολικά ξεσπάσματα των παιδιών που συνήθως έχουν αφορμή ένα ασήμαντo για εμάς αλλά σημαντικό για εκείνα γεγονός. Αυτή την εμπειρία, όπως την έζησε από τον γιο της κατέγραψε μια μαμά στην κάμερα του κινητού της, με τη βοήθεια της κόρης της. Το βίντεο κυκλοφόρησε έξι χρόνια πριν, ωστόσο επανήλθε στη δημοσιότητα, μετά από την κοινοποίησή του από κάποιον χρήστη.

Στο βίντεο, βλέπουμε το ξέσπασμα του γιου, ο οποίος δεν ήθελε να φύγει από το εστιατόριο όπου είχαν πάει. Το παιδί αρχίζει να ουρλιάζει και να κλαίει ενώ αρνείται να μπει στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Η μαμά του προσπαθεί με ψυχραιμία να τον ηρεμήσει παίροντας τον γιο της αγκαλιά και λέγοντάς του να ανασάνει βαθιά. Σαν μια τελευταία προσπάθεια, λέει στον γιο της ότι όλοι τους κοιτάνε και ότι την εκθέτει με τη συμπεριφορά του, όμως και πάλι εκείνος δεν φαίνεται να ηρεμεί.

Η Amie Carter επικρίθηκε από αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι την κατηγορούσαν για τη συμπεριφορά του γιου της, ισχυριζόμενοι ότι ήταν πολύ «χαλαρή» μαζί του και ότι δεν του συμπεριφέρεται όπως αρμόζει στην ηλικία του.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης αναφέρει σε σχόλιό ότι «Ένα παιδί στην ηλικία του δεν πρέπει να έχει πιπίλα, αλλά αφού του την δίνεις, την χρησιμοποιείς σαν δόλωμα για να μπει στο αυτοκίνητο.» Τα ειρωνικά σχόλια συνεχίζονται με έναν χρήστη να ισχυρίζεται τα εξής: «Αισθάνομαι άσχημα για σένα. Ο γιος σου είναι πολύ τυχερός που δεν είμαι η μαμά του. Αν το παιδί μου με έκανε ρεζίλι μπροστά σε κόσμο, θα το μάλωνα και θα του έδινα καμιά ξυλιά στον ποπό μπροστά σε όλους για να μάθει.»

Η μητέρα επεσήμανε ότι δημοσιοποίησε το εν λόγω βίντεο γιατί ο γιατρός του παιδιού της, της ζήτησε να δει πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ο γιος της όταν ξεσπά. Τελικά, το παιδί διαγνώστηκε με Σύνδρομο Άσπενγκερ, Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, Σύνδρομο Θυμού με εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά και η Διπολική Διαταραχή. Όπως αναφέρει η μητέρα, θεωρεί ότι τον βοήθησε, αφού εδώ και πέντε χρόνια ο γιος της παρακολουθείται από μια ομάδα ειδικών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν ειδικό θεραπευτή, έναν ψυχολόγο και έναν ψυχίατρο.

Το βίντεο αυτό είναι μια απόδειξη για όλους όσοι έχουν μάθει να κρίνουν εύκολα τις μαμάδες που δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους όταν ξεσπούν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι «κρύβεται» πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά. Η ίδια δεν μετανιώνει γι' αυτήν της την κίνηση και απ' ό,τι φαίνεται δικαιώθηκε, αφού ο θυμός του γιου της οφείλεται, αποδεδειγμένα, σύμφωνα με επιστήμονες, σε συγκεκρικμένες ψυχοπαθολογίες που καλείται ν' αντιμετωπίσει. Αντίθετα, η Amie χαίρεται που βοήθησε αρκετό κόσμο να καταλάβει πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με τέτοιου ιδιαιτερότητες.

Μήπως τελικά δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα πριν επικρίνουμε μια μαμά; Όσοι είναι ήδη γονείς, το πιθανότερο είναι να ταυτιστούν, όσοι όμως δεν έχουν παιδιά, ίσως θα πρέπει να μπουν για λίγο στη θέση της.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.

Πηγή: Hotmomsclub

v