14 πολύτιμες συμβουλές για το καλοκαιρινό μακιγιάζ

14 πολύτιμες συμβουλές για το καλοκαιρινό μακιγιάζ

Το καλοκαίρι είναι, σίγουρα, μία ονειρεμένη εποχή. Όμως οι καιρικές συνθήκες, η θάλασσα και ο νησιώτικος αέρας ταλαιπωρούν το δέρμα μας και μεταβάλλουν τις ανάγκες του προσώπου μας για σωστό και λειτουργικό μακιγιάζ. Ακολουθήστε λοιπόν, 14 tips για την καλοκαιρινή σας περιποίηση και... ομορφιά!

1. Ενυδάτωση και κρέμα ματιών

Πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας, καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, απλώστε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας και μια κρέμα ειδική για την κουρασμένη περιοχή γύρω απ’ τα μάτια.

2. Όχι βάση, μόνο κονσίλερ

Για λίγο καιρό ξεχάστε τη βάση που επιβαρύνει το δέρμα και μουτζουρώνει με την πολλή ζέστη και καλύψτε σκιές, στίγματα και ατέλειες τοπικά, με ένα απλό κονσίλερ της αρεσκείας σας.

3. Ενυδατική κρέμα για πλήρη κάλυψη

Αν, πάλι, νιώθετε ότι κάτι λείπει χωρίς τη βάση, καλύψτε το πρόσωπο με μια φιμέ ενυδατική κρέμα που θα διατηρήσει τον ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα χωρίς να σας «προδώσει» στη ζέστη. Εναλλακτικά, επειδή πρέπει να προσέχουμε την επιδερμίδα μας ακόμα και όταν νομίζουμε ότι δεν μας χτυπάει ο ήλιος, προτιμήστε ένα αντηλιακό με ελαφριά κάλυψη που θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ατκίνες του ήλιου ενώ δίνει στην επιδερμίδα σας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

4. Κάντε το όπως ο... ήλιος

Είναι κάποια σημεία του προσώπου, όπου ο ήλιος πέφτει πιο πολύ, τονίζοντάς τα. Απλώστε ένα λαμπερό μπρονζέ μέικ-απ στα ζυγωματικά -πάντα με μέτρο- , τη γέφυρα της μύτης, το μέτωπο και την άκρη του πηγουνιού για να πετύχετε το αντίστοιχο, φυσικό αποτέλεσμα (φωτογραφία). 

5. Αποφύγετε την μάσκαρα που δεν βγαίνει

Αν η αδιάβροχη μάσκαρα σας είναι δυσάρεστη, βάλτε την κανονική, χρωματιστή στις επάνω βλεφαρίδες, περάστε ένα χέρι με διαφανή μάσκαρα για προστασία και συνεχίστε με διαφανή στις κάτω βλεφαρίδες.

6. Φωτίστε τα μάτια

Δημιουργήστε ένα smokey λουκ με μία βαθιά μπρούντζινη σκιά ή απλώστε μία πιο ανοιχτόχρωμη, π.χ. ροδακινί για παλ αποτέλεσμα. Σκοπός είναι πάντα να τονίσετε τα μάτια σας δίνοντάς τους λάμψη αντί περιγράμματος.

7. Βούτυρο κακάο αντί κραγιόν

Επειδή το καλοκαίρι τα χείλη ταλαιπωρούνται απ’ τον ήλιο και τη ζέστη, μην τα επιβαρύνετε με κραγιόν και lip-gloss. Το βούτυρο κακάο, που κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα, κάνει τη δουλειά φροντίζοντας παράλληλα και τα χείλη σας.

8. Ανοιχτόχρωμο ρουζ

Αν θέλετε το πρόσωπό σας να δείχνει λαμπερό και το μακιγιάζ σας να είναι ελαφρύ, χρησιμοποιείστε ένα ανοιχτόχρωμο ρουζ (κοραλλί, ροδακινί ή και ροζ για πιο κοριτσίστικο αποτέλεσμα) και εφαρμόστε το χωρίς υπερβολές.

9. Αντηλιακό πάντα και παντού

Φυσικά, όπου και αν είστε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ημέρας, δεν πρέπει να ξεχνάτε να βάζετε ένα καλό αντηλιακό προσώπου, για να αποφύγετε την καταπόνηση και την αφυδάτωση του δέρματός σας.

10. Σκεφτείτε... έξυπνα

Για να μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με πολλά υλικά, τα οποία είναι πολύ πιθανό να μην συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με τον ιδρώτα (!), επενδύστε σε μια BB Cream, που προσαφέρει κάλυψη χωρίς να αισθάνεστε ότι σας «βαραίνει». Το make up και το foundation, που είναι πιο βαριά, καλό είναι να αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες. 

11. Αφαιρέστε έξτρα σχολαστικά

Ο ιδρώτας, η σκόνη, η άμμος και η αλμύρα είναι οι καλοκαιρινοί εχθροί της καθαριότητας του δέρματός μας και δεν συνεργάζονται καθόλου καλά με το μέικ-απ. Προσέξτε, λοιπόν, το ντεμακιγιάζ σας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή για υγιές δέρμα και λαμπερότερο πρόσωπο. Δείτε στη φωτογραφία τον σωστό τρόπο για να το απομακρύνετε με γαλάκτωμα και βαμβάκι. 

12. Προσέξτε τις αποχρώσεις

Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει τα πρώτα σας μπάνια, είναι πολύ πιθανό να έχετε «πάρει χρώμα» και από το περπάτημα μέχρι τη δουλειά. Γι' αυτό, προμηθευτείτε με προϊόντα μακιγιάζ που ταιριάζουν στην καινούρια σας απόχρωση. Αν το θεωρείτε περιττό έξοδο, προτιμήστε μια παλέτα με διάφορες αποχρώσεις κονσίλερ που θα τις αναμείξετε ανάλογα με την απόχρωση που θέλετε να πετύχετε ή ρουζ, που θα σας μείνει και τον χειμώνα. 

13. Μην το παρακάνετε με το bronzer

Το καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε να δείχνουμε μαυρισμένες, ωστόσο κάποιες φορές στην προσπάθειά μας αυτή, το... παρακάνουμε. Αν είστε φαν του bronzer, προσπαθήστε να μην κάνετε υπερβολές και να το εφαρμόσετε ομιόμορφα, έτσι ώστε να μην φαίνεται χρωματική... αντίθεση στο πρόσωπο και τον λαιμό. 

14. Όχι πολύ ανοιχτό κραγιόν

Είπαμε ότι είναι προτιμότερο το βούτυρο κακάο με χρώμα, ωστόσο αν δεν αποχωρίζεστε ποτέ το κραγιόν σας, επιλέξτε τις σωστές αποχρώσεις. Τα σκούρα κραγιόν είναι έτσι κι αλλιώς εκτός εποχής, επομένως καταφύγετε στα πιο παλ ή φωτεινά χρώματα. Τα πολύ ανοιχτά κραγιόν, σχεδόν στο χρώμα του δέρματος, ταιριάζουν σε πολύ λίγες γυναίκες και τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό, αφού μας «χλωμιάζουν». Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το μαύρισμα, οι πολύ ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις φαίνεται να είναι... παράταιρες.

Να θυμάστε ότι το καλοκαίρι το ζητούμενο του μακιγιάζ είναι να αναδεικνύουμε την φυσική μας ομορφιά, γι' αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε γενικά τις υπερβολές. Το αποτέλεσμα, εκτός του ότι θα είναι πιο φυσικό, θα σας ανανεώσει και θα σας αφαιρέσει χρόνια απ' την εμφάνισή σας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v