Τα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία για τις διακοπές

Τα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία για τις διακοπές

Το σχολείο μπορεί να τελείωσε και να ακολουθούν σχεδόν τρεις μήνες χωρίς διάβασμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν ν’ ακονίζουν το μυαλό τους. Κι επειδή δύσκολα «ξεκολλάνε» από τις οθόνες, είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε τον δρόμο για να περάσουν ένα καλοκαίρι εξασκώντας το μυαλό και τις γνώσεις τους με βιβλία ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Αν προετοιμάζεστε για τις διακοπές σας, λοιπόν, αφήστε σπίτι το τάμπλετ και το λάπτοπ, πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και ζητήστε όποιο από τα παρακάτω βιβλία διακοπών σας εντυπωσιάσει.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

1. Διακοπές με τον Νέμο- Για παιδιά που προετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο



Παρέα με τον Νέμο, τα παιδιά που από Σεπτέμβρη θα γίνουν… πρωτάκια στο Νηπιαγωγείο θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός στη γραφή, την ανάγνωση και τα Μαθηματικά, παρέα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Η οικεία εικονογράφηση του βιβλίου σε συνδυασμό με τον διασκεδαστικό τρόπο των ασκήσεων είναι η ιδανική επιλογή για την πρώτη επαφή του παιδιού με την γνώση.

Τιμή: 6,70 ευρώ και 5,90 ευρώ τιμή online. 

Βρείτε το εδώ.

Δείτε τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς εδώ.

2. Ζωγραφική ιχνηλασία



Σε όλα τα παιδιά αρέσει η ζωγραφική! Αν λοιπόν, θέλετε να βοηθήσετε το παιδί να αναπτύξει το καλλιτεχνικό του ταλέντο, κάντε του δώρο την ζωγραφική ιχνηλασία. Τα παιδιά ακολουθούν τα ίχνη, τις γραμμές που είναι ήδη χαραγμένες στο βιβλίο και φτιάχνουν τις πιο όμορφες ζωγραφιές. Παρατηρητικότητα, συγκέντρωση, αισθήσεις αλλά και παιχνίδι αναπτύσσονται μέσω της ζωγραφικής.

Τιμή: 4 ευρώ.

Δείτε το online εδώ. 

3. Στυβοκεφαλιές για παιδιά προσχολικής ή πρωτοσχολικής ηλικίας



Το παιδί θα ακονίσει το μυαλό του με κουίζ, λαβυρίνθους, ζωγραφική και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες που θα του κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι.

Τιμή: 4,40 ευρώ.

Βρείτε το διαδικτυακά εδώ

4. Διασκεδάζω και δημιουργώ με μαγικά αυτοκόλλητα



Τα αυτοκόλλητα είναι γνωστή «αγάπη» των παιδιών. Εκμεταλλευτείτε αυτή τους την αδυναμία για να τα εξοικειώσετε με τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς και τα γράμματα. Κι όλα αυτά, με μαγικά αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά.

Τιμή: 9,70 ευρώ.

Δείτε το εδώ.

5. Πάμε διακοπές



Με εξαιρετική εικονογράφηση και πολλές ποικίλες δραστηριότητες, η σειρά «Πάμε Διακοπές» θα βοηθήσει τα παιδιά να προετοιμαστούν  για το σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα το βρείτε εδώ. 

Τιμή: 5,50 ευρώ.

Για παιδιά σχολικής ηλικίας

6. Παίζω με τ’ αγαπημένα μου παραμύθια- Για παιδιά που τελείωσαν την Α’  Δημοτικού


Εκμεταλλευτείτε τα παραμύθια για να κρατήσετε σε εγρήγορση το μυαλό του παιδιού αυτό το καλοκαίρι. Θα διαβάσει ιστορίες, θα αναπτύξει την κρίση του, θα λύσει ασκήσεις και φυσικά θα ζωγραφίσει με αφορμή τους παραμυθένιους του ήρωες. Στα θετικά του, η ανταγωνιστική του τιμή.

Τιμή: 3,30 ευρώ.

Αγοράστε το online. 

7. Το μεγάλο βιβλίο της Αντι-βαρεμάρας



Ξεφεύγοντας από τα κλασικά βιβλία δραστηριοτήτων των διακοπών, το βιβλίο της Αντι-βαρεμάρας, υπόσχεται να κρατήσει ευχάριστη συντροφιά στα πιτσιρίκια. Απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 15 ετών και περιλαμβάνει πρωτότυπες δραστηριότητες όπως η χαρτοκοπτική, τα πειράματα και οι κόμποι. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό που θα κεντρίσει τον ενδιαφέρον του παιδιού, αποτελεί την τέλεια επιλογή.

Τιμή: 14,90 ευρώ. (τιμή online 10,40 ευρώ)

Αγοράστε το online από εδώ. 

8. Το βιβλίο των απαντήσεων


Ένα βιβλίο για πιο μεγάλα παιδιά που έχει τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Πώς θα το χρησιμοποιήσει το παιδί; Κρατώντας το ανάμεσα στα χέρια του, ως διά μαγείας, θα πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεται! Τα μεγάλα παιδιά (ενδείκνυται για ηλικίες από 13 ετών) – ή ακόμα και εσείς- δεν πρόκειται να «ξεκολλήσουν» εύκολα.

Τιμή: 11,10 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ. 

9. Παίξε, διάβασε, σχεδίασε και γέλα με φοβερές δραστηριότητες

Σκίτσα, αυτοκόλλητα, κόμικς, παιχνίδια και ασκήσεις σε τριακόσιες σελίδες θα κάνουν το παιδί να ξεχάσει τον υπολογιστή και την τηλεόραση. Μία απ’ τις καλύτερες εναλλακτικές των βιβλίων των διακοπών για… «ψαγμένα» παιδιά.

Τιμή: 15,40 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ. 

10. Χαρούμενες διακοπές



Ενδεχομένως να θυμάστε τη σειρά «Χαρούμενες διακοπές» από τα δικά σας μαθητικά χρόνια. Και επειδή, «το νέο είναι ωραίο, αλλά το παλιό είναι αλλιώς», όπως έλεγε γνωστό τραγούδι, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Ακολουθεί τη σχολική διδασκαλία και μέσα από ασκήσεις, χαρούμενες εικόνες και παιχνίδια βοηθά τα παιδιά να κάνουν επανάληψη της ύλης της προηγούμενης χρονιάς.

Τιμή: από 7,50 (με εξαίρεση τις Χαρούμενες Διακοπές για παιδιά που τελείωσαν την ΣΤ’ Δημοτικού που κοστίζει 7,80 ευρώ).

Βρείτε τα online. 

v