Πώς να φτιάξετε την τέλεια πάβλοβα

Πώς να φτιάξετε την τέλεια πάβλοβα

Η πάβλοβα ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία γλυκών που ενώ είναι πολύ εντυπωσιακά, δεν χρειάζονται επιδεξιότητα επαγγελματία ζαχαροπλάστη για να φτιαχτεί. Δείτε στην παρακάτω αναλυτική συνταγή, όλα τα βήματα με λεπτομερείς οδηγίες, για να φτιάξετε δροσερή, πεντανόστιμη πάβλοβα με φρούτα της επιλογής σας!

Τι θα χρειαστείτε

6 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους

300 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλιά της σοὐπας κορν φλάουρ

2 κουταλιές του γλυκού λευκό ξύδι

5 ροδἀκινα ή όποιο άλλο φρούτο εποχής προτιμάτε

1 πακέτο κρέμα βανίλιας

400 ml γάλα για την προετοιμασία της κρέμας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά.



Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και «αφρατέψει», προσθέστε το ξύδι και το κόρν φλάουρ. Η μαρέγκα σας θα είναι έτοιμη, όταν δείτε πως το μίγμα είναι σταθερό και γυαλιστερό.

Βήμα 2ο

Σε ένα χαρτί ψησίματος, βάλτε ένα μεγάλο πιάτο και σχηματίστε με ένα μολύβι το περίγραμμά του.



Αναποδογυρίστε το και βάλτε με μια σπάτουλα μέσα στον κύκλο την μαρέγκα.

Σχηματίστε μια μικρή λακούβα στη μέση και με τη σπἀτουλα υπερυψώστε της άκρες προσεκτικά.

Βήμα 3ο

Ψἠστε στους 120 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα και είκοσι λεπτά. Μόλις ψηθεί, βάλτε την πόρτα του φούρνου σας σε ανἀκληση και αφήστε την μαρέγκα να κρυώσει τελείως για μία ώρα πριν την βγάλετε.

Βήμα 4ο

Όσο κρυώνει, ξεφλουδίστε και βάλτε δύο ροδάκινα στο μούλτι. Με αυτόν τον πολτό θα διακοσμήσετε την πάβλοβα. Αν θέλετε να είναι πιο γλυκό, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού μέλι. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο.

Βήμα 5ο

Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για την κρέμα και μόλις την ετοιμάσετε σκεπάστε την και βάλτε κι αυτή στο ψυγείο.

Βγάλτε τη μαρέγκα από τον φούρνο και ξεκινήστε την συναρμολόγηση της πάβλοβας.

Πιάστε την ελαφρά από τις άκρες, όσο πιο απαλά γίνεται, για να σπάσει ελαφρώς η πάβλοβα.

Αυτό θα δημιουργήσει κενά για να βάλτε την κρέμα στις εσοχές.

Κόψτε τα ροδάκινα ή το φρούτο της επιλογής σας σε μικρά κυβάκια και βάλτε τα πάνω από την κρέμα και πάνω από αυτά τον πολτό ροδάκινου.

Βήμα 6ο

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία για τουλάχιστον δυο ώρες να παγώσει πριν το σερβίρετε!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v