16 ιδιαίτεροι τρόποι να διακοσμήσετε το σπίτι με τις φωτογραφίες των διακοπών

16 ιδιαίτεροι τρόποι να διακοσμήσετε το σπίτι με τις φωτογραφίες των διακοπών

Οι διακοπές πλησιάζουν και τα κινητά τηλέφωνα και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι έτοιμα να πάρουν φωτιά. Παρά το ότι συνηθίζουμε να μην εκτυπώνουμε τις ψηφιακές φωτογραφίες αλλά να τις κρατάμε στην μνήμη του κινητού ή του υπολογιστή μας, οι φωτογραφίες των διακοπών είναι ίσως κάποιες από τις ομορφότερες στιγμές που περάσαμε μέσα στην χρονιά, επομένως ας τις απολαύσουμε σε κοινή θέα.

Δείτε δεκαέξι πρωτότυπους τρόπους που μπορείτε να τις διακοσμήσετε για να τις θυμάστε και να τις θαυμάζετε.

1. Κορνίζες- υπερπαραγωγή!

Μαζέψτε κοχύλια, πετραδάκια ή βότσαλα και κάντε τα… κορνίζα. Τυλίξτε γύρω ένα σύρμα και μέσα του περάστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

2.  Φωτογραφίες μέσα σε βαζάκια

Συνεχίζοντας με διάθεση… παραλίας, μπορείτε να «σφραγίσετε  σε ένα μπουκαλάκι τις αναμνήσεις σας. Βάλτε πρώτα τις φωτογραφίες (κατά προτίμηση πλαστικοποιημένες για να μην φθαρούν) και μετά προσθέστε άμμο, κοχύλια ή ό,τι άλλο θέλετε. Το κόστος είναι μηδενικό και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

3. Στο τραπέζι του σαλονιού



Αν το τραπέζι σας έχει τζάμι, μπορείτε να βλέπετε συνεχώς τις φωτογραφίες των διακοπών σας, βάζοντάς τις σε κοινή θέα. Για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, συνδυάστε τις με κάρτες από το μέρος που επισκεφθήκατε.

4. Για τους λάτρεις του vintage…

Η παλιά, δερμάτινη βαλίτσα της γιαγιάς σας μπορεί να χρησιμεύσει σαν ένα εντυπωσιακό άλμπουμ. Περάστε από μέσα σπάγκο και στερεώστε πάνω του τις φωτογραφίες με μικρές πινέζες- μανταλάκια.

5. Κάντε τις… μαξιλάρι!


Για τους πιο «ψαγμένους» διακοσμητές, είναι η ιδανική επιλογή. Ενδεικτικά, το κόστος για την εκτύπωση σε μαξιλάρι ξεκινάει από 12 ευρώ, ωστόσο μπορείτε να το βρείτε και με 7 ευρώ για παραγγελίες μέσω internet εδώ. 

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και σε τσάντα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το κόστος εδώ.

6. Κολάζ σε ανοιχτό κάδρο



Κρεμάστε τις φωτογραφίες με σπάγκο και μανταλάκια σε μια ανοιχτή κορνίζα (χωρίς πλάτη ή τζάμι) και θαυμάστε τις. Για μια πιο ιδιαίτερη και καλοκαιρινή «πινελιά», προτιμήστε ένα πλαίσιο σε έντονο χρώμα όπως στη φωτογραφία.

7. Ή απλώς γεμίστε έναν καθρέφτη



Μετατρέψτε τον καθρέφτη του χολ σε ένα ολόκληρο άλμπουμ απ’ τις διακοπές σας. Χρειάζεστε μόνο blue tac και τελειώσατε. 

8. Σύνθεση από καμβάδες



Αν θέλετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να εκτυπώσετε ψηφιακά τις αγαπημένες σας φωτογραφίες σε καμβά. Εναλλακτικά, μια οικονομική λύση για για να γλιτώσετε χρήματα είναι να τις εκτυπώσετε στο μέγεθος που θέλετε (ακόμα και στον οικιακό εκτυπωτή), να αγοράσετε καμβάδες και να τις κολλήσετε πάνω τους.

Έπειτα, φτιάχνετε τη δική σας σύνθεση στον τοίχο του σαλονιού, φτιάχνοντας ακόμα και διάφορα σχήματα. 

9. Κάντε τις σουβέρ



Βάλτε κόλλα ντεκουπάζ με ένα πινέλο στο πίσω μέρος των φωτογραφιών που έχετε επιλέξει και στη συνέχεια κολλήστε τις πάνω στα κεραμικά σουβέρ ή σε απλά πλακάκια στο ίδιο μέγεθος. Έπειτα, περάστε άλλη μια στρώση από πάνω και αφήστε την κατασκευή σας να στεγνώσει όλο το βράδυ. Για να είστε σίγουρη ότι κόλλησε, χρησιμοποιήστε τα μετά από δύο μέρες.

10. Μανταλάκια και σπάγκος= επιτοίχιο άλμπουμ!



Η πιο απλή και οικονομική λύση είναι τις κρεμάσετε με μανταλάκια σε ένα κομμάτι σπάγκου, στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε κοχύλια για πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

11. ‘Αλμπουμ-χάρτης

Ακόμα και αν δεν επισκέπτεστε το εξωτερικό, εφαρμόστε αυτό το πρωτότυπο επιτοίχιο άλμπουμ για την Ελλάδα.

12. Σε μπαλόνια



Μία ιδέα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά! Κάντε μια τρύπα στη φωτογραφία και περάστε από μέσα ένα σπάγκο που θα καταλήγει σε μπαλόνι.

13. Μαγνητάκια για το ψυγείο

Αρκετοί από εμάς, συνηθίζουν να παίρνουμε από κάθε ταξίδι μας και ένα μαγνητάκι. Αυτή τη φορά για να πρωτοτυπήσετε φτιάξτε το δικό σας μαγνητάκι από τις φετινές διακοπές! Μπορείτε πολύ απλά να κολλήσετε τις φωτογραφίες στα μαγνητικά βάζα που έτε ήδη στο ψυγείο σας, καμουφλάροντάς τα με τον πιο όμορφο τρόπο.

14. Κλαδιά στον τοίχο



Μαζέψτε ένα κλαδί από την αγαπημένη σας παραλία και αξιοποιήστε το για την επιτοίχια διακόσμηση των φωτογραφιών σας. Μια απλή, εντυπωσιακή αλλά και συμβολική κίνηση για να θυμάστε το καλοκαίρι σας.

15. Μαυροπίνακας για το… χρονολόγιο των φωτογραφιών σας

Προμηθευτείτε έναν μαυροπίνακα και συμπληρώνετε κάθε χρονιά τις καινούριες φωτογραφίες από τις διακοπές σας μαζί, γράφοντας με κιμωλία την αντίστοιχη χρονολογία και τα σχόλιά σας από την κάθε μια.

16. Σταντ για καρτ-ποστάλ 

Φέρτε ταξιδιάρικο αέρα στον χώρο σας, βάζοντας τις φωτογραφίες στα κλασικά σταντ των καρτ ποστάλ. Έτσι θα τις βγάζετε όποτε θέλετε πανεύκολα από τη θέση τους για να τις «χαζέψετε».

v