Πώς να φτιάξετε frozen yogurt... με τα χεράκια σας!

Πώς να φτιάξετε frozen yogurt... με τα χεράκια σας!

Μπορεί να το λέει το όνομά του, αλλά το frozen yogurt δεν είναι, απλώς, παγωμένο γιαούρτι. Απόδειξη, ότι αν βάλετε το αγαπημένο σας γιαούρτι στην κατάψυξη θα πάρετε μια παγοκολώνα απο γιαούρτι και τίποτε παραπάνω, σίγουρα όχι το παγωτένιο αποτέλεσμα που έχετε δοκιμάσει εκτός σπιτιού. Ναι, παγωτένιο, γιατί το frozen yogurt είναι, ουσιαστικά, ένα παγωτό από γιαούρτι.

Βήμα 1ο

Πάρτε 1 kg γιαούρτι με όλα τα λιπαρά του, 250 gr λευκή ζάχαρη ή 6 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και το φρούτο της αρεσκείας σας σε μια λογική ποσότητα (300 - 400 gr για το 1 kg γιαούρτι), κομμένο σε κομματάκια. Μπορεί να είναι φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα, ροδάκινο ή βερύκοκο, ακόμη και καρπούζι, που δίνει σχεδόν καθαρό χυμό.

Βήμα 2ο

Βάλτε το φρούτο στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, το λεμόνι και τη ζάχαρη ή το μέλι (το μέλι είναι πιο υγιεινό και, ίσως, κάνει το αποτέλεσμα πιο αφράτο) και ανακατέψτε ώσπου το μίγμα να γίνει απαλό και ομοιογενές. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το πολτοποιημένο φρούτο και ανακατέψτε αργά, με τη χαμηλότερη σκάλα του μίξερ ώστε ο πολτός να πάει παντού μέσα στο μίγμα. Για έξτρα απόλαυση, μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο, καβουρδισμένο και τριμμένο.

Βήμα 3ο

Ρίξτε το μίγμα σας σε ένα βαθύ τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες ή ώσπου να αρχίσει μόλις να στερεοποιείται. Βγάλτε το και χτυπήστε το με το μίξερ ώσπου να γίνει πάλι απαλό. Ξανατοποθετήστε το στην κατάψυξη κι επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία 1-2 φορές ακόμη για να γίνει πιο αφράτο. Στο τέλος, αφήστε το να παγώσει και πριν το σερβίρετε, περιμένετε μερικά λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.

v