Ποιο είναι το κατάλληλο χτένισμα για κάθε σχήμα προσώπου

Ποιο είναι το κατάλληλο χτένισμα για κάθε σχήμα προσώπου

Το σχήμα του προσώπου είναι ένα χαρακτηριστικό στο οποίο δεν δίνουμε πολλή σημασία, παρ’ ότι θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας ή, αν το αγνοήσουμε, να υπονομεύσει την εικόνα μας. Είναι, δε, πολύ σημαντικός παράγοντας κάθε φορά που επιλέγουμε κούρεμα ή χτένισμα.

Δείτε, λοιπόν, μερικούς τρόπους να το εκμεταλλευτείτε και να το φέρετε στα μέτρα που θέλετε, συνδυάζοντάς το με το στιλ της κόμης σας!

Στρόγγυλο πρόσωπο

Αν το πρόσωπό σας είναι στρόγγυλο, δηλαδή το μήκος είναι σχεδόν ίσο με το πλάτος, τότε αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να κρύψετε τη στρογγυλάδα και να του δώσετε μάκρος προς τα κάτω. Σε περίπτωση που σας αρέσει το κοντό μαλλί, φροντίστε να μην είναι ποτέ πάνω απ’ το σαγόνι.

Προτιμήστε ένα ασύμμετρο καρέ, κοντότερο πίσω και μακρύτερο μπροστά, με τις μύτες να μακραίνουν και να κλείνουν προς τα μέσα. Αν το μακρύ μαλλί είναι αυτό που σας αρέσει, πετύχατε διάνα. Ίσιο ή με πολύ χαλαρές μπούκλες, χτενίστε το με τρόπο που μακραίνει το πρόσωπό σας, χωρίς να φοβάστε τις φράντζες, πλαϊνές ή στο μέτωπο. Αποφύγετε τις έντονες μπούκλες και το λουκ της αλογοουράς.

Οβάλ πρόσωπο

Αν το σαγόνι σας έχει το ίδιο μήκος με το μέτωπό σας και το μήκος του προσώπου σας είναι 1 ½ φορές το πλάτος, περίπου, τότε είστε στην κατηγορία «οβάλ» και τα πράγματα διευκολύνονται πολύ.

Η συμμετρικότητα αυτή σας δίνει την ευχέρεια να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά χτενίσματα, με ίσια, κυματιστά ή σγουρά μαλλιά, αρκεί να μην την αλλοιώνετε με μύτες, αφέλειες και υπερβολικές φράντζες. Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με το μήκος του μαλλιού, ώστε να μην μακραίνετε κι άλλο το πρόσωπό σας, μα ούτε με τον όγκο για να μην το φαρδαίνετε εις βάρος της φυσικής του συμμετρίας.

Τετράγωνο πρόσωπο

Φαρδύ μέτωπο και σαγόνι με έντονες γωνίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός τετράγωνου προσώπου που χρήζει ιδιαίτερη φροντίδας, ώστε οι ιδιαιτερότητές του ν’ αμβλυνθούν χωρίς να χαθούν.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως οι ίσιες, αυστηρές γραμμές ή τα μονοκόμματα καρέ απαγορεύονται ρητά, επιτρέπονται όμως όλων των ειδών οι «τσαχπινιές» και οι ασυμμετρίες, αφέλειες, μύτες, φράντζες και φιλαρίσματα. Τα κοντά κουρέματα καλό είναι να μένουν πάνω απ’ το πηγούνι για να εστιάζουν την προσοχή στα ζυγωματικά, ενώ το μακρύ μαλλί, μπορεί να είναι σπαστό εκεί όπου βλέπουμε γωνίες ώστε να τις «σβήνει» αποτελεσματικά.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν το πρόσωπό σας είναι φαρδύ στο μέτωπο και τα ζυγωματικά, αλλά στενεύει στο πηγούνι, αυτό που πρέπει να πετύχετε είναι να τονίσετε τα ζυγωματικά και τα μάτια σας και να αμβλύνετε την εικόνα του σαγονιού.

Το μήκος που σας πάει πιο πολύ είναι το μεσαίο, με σπαστές τούφες διαφορετικού μήκους να πέφτουν στον ώμο, τραβώντας την προσοχή απ’ το πηγούνι ή μύτες ίδιου μήκους που κυκλώνουν το πρόσωπο τονίζοντας τα μάτια. Αν σας αρέσουν τα κοντά μαλλιά, επιλέξτε ένα χτένισμα που είναι δυναμικό στο επάνω μέρος για να τραβά την προσοχή εκεί, ίσως και με λίγες αφέλειες να καλύπτουν μέρος του μετώπου ή μία αυστηρή φράντζα που πέφτει απ’ τη μία μόνο μεριά.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Wdish.com

 

v