Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σας

Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σας

Αν δεν έχετε πάει ακόμα διακοπές ή αν έχετε ήδη επιστρέψει, ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε μέσα στο σπίτι σας είναι να βγείτε στο… μπαλκόνι. Για την απόλυτη χαλάρωση, όμως, θα πρέπει να το διακοσμήσετε αναλόγως. Βάλτε μεράκι, φαντασία και λίγο απ’ τον χρόνο σας για να αναδείξετε το μπαλκόνι σας με άκρως καλοκαιρινές πινελιές.

Δείτε 16 ιδέες διακόσμησης που δεν απαιτούν πολλά χρήματα και που θα μεταμορφώσουν τον εξωτερικό σας χώρο σε μια μικρή, «ονειρεμένη» αυλή.

1. Άγρια ομορφιά που αντέχει στη ζέστη : Κάκτοι

Μπορεί να μην είμαστε φαν των κάκτων, όμως το καλοκαίρι είναι η ιδανική επιλογή αν ψάχνετε φυτά που αντέχουν στη ζέστη.

2. Κοχύλια για άρωμα παραλίας

Κάντε τα κεριά



Στολίστε τα σε κάδρα

Ή ακόμα και στο τραπεζάκι του μπαλκονιού

3. Φτιάξτε μια λιμνούλα σε μια γλάστρα 

Φέρτε το υγρό στοιχείο στο μπαλκόνι σας, τοποθετώντας σε μια γλάστρα χώμα, μικρά πράσινα φυτά σε πλαστικές γλαστρούλες και νούφαρα. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε μια σύνθεση από λιμνούλες με διαφορετικά φυτά.

4.Για βραδιές camping

Αν είστε φαν του camping ή απλώς ψάχνετε έναν ιδιαίτερο τρόπο να φωτίσετε το μπαλκόνι,  μπορείτε να φτιάξετε μια τεχνητή φωτιά. Θα χρειαστείτε λίγα κλαδιά, πετρούλες και… χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Μια πινελιά που θα κάνει τις καλοκαιρινές βραδιές σας πιο ρομαντικές.

5. Ένα έξυπνο μπάρμπεκιου

Αν ζηλεύετε τους φίλους σας που οργανώνουν μπάρμπεκιου στη μεγάλη βεράντα τους τα καλοκαιρινά βράδια, μ’ αυτή την  έξυπνη ψησταριά μπορείτε να κάνετε το ίδιο ακόμα και αν έχετε μικρό μπαλκόνι.

Βρείτε την online εδώ.

6. Μπαμπού για εξωτικό… αποτέλεσμα!

Αισθανθείτε ότι είστε μακριά απ’ το μπαλκόνι σας, «καμουφλάροντάς» το με μπαμπού κατά μήκος του. Έτσι, θα έχετε την απαραίτητη… κάλυψη από τους γείτονες και θα δώσετε ένα εξωτικό στιλ στη βεράντα σας.

7. Ξαπλώστρες ή σεζ λονγκ στο μπαλκόνι

 

Σε περίπτωση που ο χώρος δεν σας περιορίζει, τοποθετήστε μια ξαπλώστρα ή σεζ λονγκ για να ξαπλώνετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία ή ν’ απολαμβάνετε τον δροσιστικό χυμό σας.

8. Φυτά που πέφτουν

Κρεμώντας στους τοίχους γλάστρες με φυτά που «πέφτουν», έχετε αμέσως ένα καλοκαιρινό και δροσερό αποτέλεσμα. Κάτω απ’ αυτή τη σύνθεση, μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα μαξιλάρια ή πουφ για να απολαμβάνετε τη δροσιά τους.

9. Ζαρντινιέρες με φυσικές συνθέσεις

Οι ζαρντινιέρες, εκτός από τα κλασικά φυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξεχωριστές συνθέσεις με πέτρες, βότσαλα, πράσινα φυτά, δάδες ή ηλιακά φαναράκια

10. Γλάστρες στον αέρα

Εκμεταλλευτείτε τον… εναέριο χώρο για να κρεμάσετε τις υπόλοιπες γλάστρες που δεν θέλετε να «μπουκώσουν» το δάπεδο του μπαλκονιού.

11. Εκμεταλλευτείτε περίεργα υλικά για «χωριάτικο» στιλ

Καφάσια,  μέσα απ’ τα οποία αναδύονται φυτά ή αυτοσχέδιες γλάστρες από τενεκεδάκια θα δώσουν στο μπαλκόνι σας μια καλοκαιρινή αύρα που θυμίζει χωριό.

12. Μπλε για άρωμα Κυκλάδων!

Αν αναπολείτε τις διακοπές σας στα κυκλαδίτικα νησιά, μπορείτε να βάψετε μπλε μια παλιά, ξύλινη καρέκλα της γιαγιάς σας και να την μετατρέψετε σε μια θήκη για γλάστρες- υπερπαραγωγή. Αυτό προϋποθέτει φυσικά ότι έχετε αρκετό χώρο και μεράκι.

13. Ηλιοτρόπια που αιωρούνται στο μπαλκόνι σας!

Τα ηλιοτρόπια είναι ένα καθαρά καλοκαιρινό φυτό! Σε μια μπάλα από αφρολέξ, περάστε με οδοντογλυφίδες ψεύτικα ηλιοτρόπια και κρεμάστε τα για να δώσουν άλλη μια «καλοκαιρινή» πινελιά στο μπαλκόνι σας.

14. Γωνιές με βότσαλα

Αν μαζεύετε πέτρες ή βότσαλα από τις παραλίες που επισκέπτεστε, ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή γωνία, στην οποία θα τα διακοσμήσετε, συνδυάζοντάς τα με την υπόλοιπη διακόσμηση.

15. Πρωτότυπα φυτά

Για μια πιο ιδιαίτερη και εξωτική «πινελιά», μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ξεχωριστά φυτά. Βάλτε μια γλυκοπατάτα σε νερό και δώστε μια ξεχωριστή νότα στο μπαλκόνι σας.

16. Ξεχωριστές γλάστρες

Αυτοσχεδιάστε

Μην μένετε στις κλασικές γλάστρες. Αν πιάνουν τα χέρια σας ή τα χέρια του συντρόφου σας, φτιάξτε τις δικές σας γλάστρες από φθαρμένο ξύλο για αντικέ αποτέλεσμα στις οποίες θα φυτέψετε τα μυρωδικά σας.

Τα φωτιστικά… αλλιώς


Τα παλιά σας φωτιστικά μπορούν να γίνουν... στιλάτες γλάστρες. Φυσικά, αυτή η ιδέα ενδείκνυται μόνο για μικρά, πράσινα φυτά.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v