Αμέτοχος σύζυγος: Πώς να τον ξεκουνήσετε από τον καναπέ

Αμέτοχος σύζυγος: Πώς να τον ξεκουνήσετε από τον καναπέ

Όσο και να τους αγαπάμε, αρκετές γυναίκες έχουμε ένα παράπονο από τους συντρόφους και πατεράδες των παιδιών μας: ότι δεν “τρέχουν” όσο θα θέλαμε, δεν μας βοηθούν αρκετά και προτιμούν τον ελεύθερο χρόνο τους να τον περνάνε στον καναπέ. Εξάλλου, ας το παραδεχτούμε, ακόμα δεν έχουμε γίνει... Σουηδία που το ζευγάρι μοιράζεται όλες τις ευθύνες ισομερώς. Εδώ τα περισσότερα περνούν μέσα από τα χέρια μας και αυτό είναι ένα ελαφρυντικό που χρησιμοποιούν πολλοί άντρες για την υπέρμετρη ξεκούρασή τους! Αν κι εσείς θέλετε να «ξεκουνήσετε» τον άντρα σας και να τον βοηθήσετε να ξαναβρεί τον ενδιαφέρον για τη ζωή, δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

Τα μούτρα δεν πιάνουν, μιλήστε ξεκάθαρα

Μπορεί στην προ του γάμου σχέση σας, τα «μούτρα» και τα νάζια να έπιαναν, όμως πλέον ο άντρας σας σας έχει μάθει και αυτές οι σκηνές και όλα αυτά δεν του φαίνονται πια ρομαντικά ή χαριτωμένα. Αν έχετε νευριάσει με τη συμπεριφορά του, φροντίστε να του μιλήσετε «σταράτα» χωρίς φωνές, ανούσια νεύρα και ειρωνικούς υπαινιγμούς. Εξηγήστε του ειλικρινά τι σας ενοχλεί- αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την αφύπνιση.

Σκεφτείτε τι του αρέσει

Για να τον ξαναπροσεγγίσετε, θα πρέπει να πάτε -έστω για λίγο- με τα νερά και τα γούστα του. Μια μέρα κάντε τη θυσία να δείτε μαζί την αγαπημένη του ταινία (ακόμα και αν είναι επιστημονικής φαντασίας). Περνώντας χρόνο μαζί χωρίς να κάνετε τίποτα, προετοιμάζετε το έδαφος για μετά. Το τρικ είναι απλό: κολλήστε για λίγο μαζί του στον καναπέ για να τον ξεκολλήσετε μετά!

Ξεχάστε το «ποτέ» και το «πάντα»

Οι περισσότεροι άντρες είναι σαν τα παιδιά. Ακούν αυτό που τους συμφέρει ή αυτό που τους «σερβίρεται» με έξυπνο τρόπο. Για τον λόγο αυτό, το «ποτέ» και το «πάντα» δεν βοηθούν στο να πείσετε το άλλο σας μισό να αναλάβει πάλι δράση στην κοινή σας ζωή. Φράσεις όπως «Ποτέ δεν βοηθάς με τα παιδιά» ή «Πάντα εγώ πρέπει να σου θυμίζω ότι πρέπει να πάρεις τον μικρό απ' το ποδόσφαιρο» δεν θα λειτουργήσουν παρακινητικά και -ας το παραδεχτούμε- είναι υπερβολικές.

Όσο κι αν παραπονιόμαστε, κάπου, κάπως, κάποτε έχουν βοηθήσει- ή έστω έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν...

Μήπως τ' αναλαμβάνετε όλα εσείς;

Το να εξαπολύουμε βέλη εναντίον της καθιστικής ζωής των συντρόφων μας είναι πολύ εύκολο, όμως είναι πολύ πιθανό να μας έχει διαφύγει κάτι: ότι εμείς τους βάλαμε σ' αυτή τη θέση! 

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε να ελέγχουμε τα πάντα στο νοικοκυριό και να έχουμε τον πρώτο λόγο στο σπίτι μας. Αυτόματα, αποκόβουμε τον σύντροφό μας από τα του νοικοκυριού, αφού δεν τον εμπιστευόμαστε αρκετά και πιστεύουμε ότι θα κάνει -σχεδόν- τα πάντα λάθος.

Γι' αυτό, αρχίστε σιγά σιγά να του δίνετε πρωτοβουλίες και να ζητάτε τη βοήθεια και την γνώμη του για κάτι που σας απασχολεί. Σταδιακά, θ' αρχίσει κι εκείνος να το εκτιμάει και να παίρνει μόνος του πρωτοβουλίες.

Μείνετε οι δυο σας

Είναι δύσκολο να ξαναβρείτε το ρομάντζο των πρώτων ημερών της σχέσης σας, όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Οργανώστε ένα βράδυ ειδικά για τους δυο σας, είτε αυτό είναι να δείτε ταινία στο σπίτι ή να βγείτε έξω για φαγητό. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι πρωτότυπο, απλώς να βρείτε έναν τρόπο να ξεφύγετε από τις υποχρεώσεις και της καθημερινότητας και για λίγο να μείνετε οι δυο σας, χωρίς τα παιδιά. Η βοήθεια των παππούδων σε αυτή την περίπτωση για να τα προσέχουν είναι ανεκτίμητη!

v