Πειράζει αν σταματήσω να θηλάζω τη 10 μηνών κόρη μου;

Πειράζει αν σταματήσω να θηλάζω τη 10 μηνών κόρη μου;

Ερώτηση:
Έχω ένα μωράκι 10 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά και όποτε εκείνο το επιθυμεί. Επίσης, έχω και μια κόρη 13 στα 14 τις οποίες οι ανάγκες είναι περίπλοκες λόγω ηλικίας. Το ερώτημα μου είναι το εξής: σκέφτομαι να διακόψω τον θηλασμό. Το μωρό μου έχει εισπράξει τα οφέλη του;
Απάντηση:

Νομίζω ότι 10 μήνες πλήρους θηλασμού είναι μεγάλη προσφορά για το παιδί. Σε πρώτη φάση, μπορείτε άνετα να μειώσετε τον θηλασμό και να τον σταματήσετε σύντομα, χωρίς να έχετε καμία ενοχή.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v