Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στις οικογενειακές διακοπές

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στις οικογενειακές διακοπές

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα θέλει διακοπές, αλλά οι διακοπές θέλουν χρήματα, ειδικά αν πρόκειται για ολόκληρη την οικογένεια. Ευτυχώς, η Ελλάδα μοιάζει ώρες-ώρες με ένα τεράστιο θέρετρο κι έτσι οι επιλογές μας, αν θέλουμε ένα φθηνό μέρος, δεν είναι και λίγες. Παρόλα αυτά, ακούγεται λίγο περιοριστικό να πρέπει να διαλέξουμε το μέρος με γνώμονα τα χρήματα και να μην μπορούμε στις διακοπές μας να πάμε εκεί που μας κάνει κέφι. Σ’ αυτή την περίπτωση, υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που μπορεί να μειώσουν το μπάτζετ μας όπου και αν αποφασίσουμε να πάρουμε τα μπάνια μας...

Αποφύγετε το χάι-σίζον

Είναι λογικό, τις περιόδους που όλοι επιλέγουν για τις διακοπές τους η ζήτηση να είναι μεγαλύτερη της προσφοράς κι έτσι οι τιμές ν’ ανεβαίνουνε στα ύψη. Ευτυχώς, στη χώρα μας έχει περιοχές όπου το καλοκαίρι ξεκινά σχετικά νωρίς και τελειώνει σχετικά αργά, δίνοντας σας το περιθώριο να δραπετεύσετε όταν όλοι επιστρέφουν στο «κάτεργο». Πέρα από τις τιμές, που θα είναι σημαντικά μειωμένες όπου και αν επιλέξετε να πάτε, ο συνωστισμός δεν θα υφίσταται πουθενά και η χαλάρωση, που είναι και το πρώτο ζητύμενο, θα είναι εγγυημένη.

Κλείστε εισιτήρια και κατάλυμμα από νωρίς

Στην εποχή μας, που όλες μπορούν να τακτοποιηθούν μέσω ίντερνετ, οι προσφορές για κρατήσεις που γίνονται σχετικά νωρίς είναι συχνά εντυπωσιακές και αξίζει να παρακολουθεί κανείς τα αντίστοιχα σάιτ πολύ πριν αρχίσει να σκέφτεται την άδειά του. Αν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει πότε και πού θέλετε να πάτε μη χάνετε χρόνο και βρείτε την προσφορά που σας ταιριάζει για να γλιτώσετε σημαντικό μέρος του συνολικού κόστους, ειδικά αν δεν ψάχνετε σε περιόδους αιχμής.

Ξανακάντε κάμπινγκ

Είναι το προφανές, η καλύτερη λύση για οικονομικές διακοπές, ειδικά στην εποχή μας που περνά και πάλι την άνθησή του και οι επιλογές είναι πάρα πολλές και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αφήστε που, αν βρείτε το κατάλληλο μέρος (δείτε εδώ μερικά από τα καλύτερα οικογενειακά κάμπινγκ), οργανωθείτε ελαφρώς και ξεπεράστε τις συνήθεις αγκυλώσεις, θα σας προσφέρει τις πιο αξέχαστες αναμνήσεις των οικογενειακών σας διακοπών.

Οργανωθείτε για την παραλία

Η παραλία με όλη την οικογένεια μπορεί ν’ αποδειχθεί κοστοβόρα υπόθεση, αφού οι ξαπλώστρες και η ομπρέλα είναι κάτι που δεν μπορούμε να γλιτώσουμε, ούτε τα σνακ, οι καφέδες και τα δροσερά νεράκια. Αναρωτιέται κανείς τι κάναμε παλιά, όταν οι οργανωμένες παραλίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και τα μπιτς μπαρ παροχή πολυτελείας. Είναι απλό, κουβαλούσαμε μαζί ψάθες, πτυσσόμενες καρέκλες άμμου, ομπρέλα λουλουδάτη και ψυγειάκι με παγοκύστες για να μένουν τα νεράκια μας δροσερά για ώρες. Προσθέστε μερικά σνακ, φρούτα, αναψυκτικά κι ένα σέικερ για να χτυπήσετε το καφεδάκι σας και δείτε την παραλία να φθηναίνει δραματικά.

Καλό πρωινό και σπιτικά γεύματα

Μιας και τις περισσότερες ημέρες, το μεσημέρι θα μας βρίσκει στην παραλία και το βράδυ σε κάποιο ταβερνάκι, το πρωινό γίνεται αυτομάτως το πιο σημαντικό γεύμα μας, εκείνο που θα μας κρατήσει μέχρι το βραδάκι χωρίς να πεινάσουμε δραματικά απ’ την γλυκιά ταλαιπωρία του μπάνιου. Προμηθευτείτε, λοιπόν, φρούτα, δημητριακά, γάλα και άλλα νόστιμα και θρεπτικά υλικά για ένα γεμάτο πρωινό και, μόλις ξυπνήσετε, φροντίστε να dώσετε στον οργανισμό την ενέργεια που θα χρειαστεί. Έτσι, όχι μόνο δεν θα λιγουρευτείτε τα πανάκριβα σνακ του μπιτς μπαρ, αλλά δεν θα πέσετε και με τα μούτρα στο βραδυνό, που, ανάλογα και την περιοχή, αναμένεται τσιμπημένο. Αν, πάλι, το ‘χετε με τη γρήγορη μαγειρική και δεν θεωρείτε ταμπού να το κάνετε στις διακοπές, νοικιάστε ένα στούντιο και αποφύγετε εντελώς τις ταβέρνες, παρά μόνο για αναψυχή.
 

v