10 εξωτικές παραλίες της Ελλάδας

10 εξωτικές παραλίες της Ελλάδας

Διάσημη για τη φιλόξενη θάλασσα και τις πανέμορφες παραλίες της, η χώρα μας παρουσιάζει επιπλέον μια ποικιλομορφία μοναδική, αφού σε σημεία της θυμίζει τόπους μακρινούς και εξωτικούς σε θάλασσες που, ίσως, να μην επισκεφθούμε ποτέ. Θαυμάστε, λοιπόν, δέκα από αυτές για ν’ ανοίξει σιγά- σιγά η όρεξή μας για διακοπές.

Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

Τιρκουάζ νερά, λευκά βότσαλα και εντυπωσιακά βράχια που κατεβαίνουν απότομα στην παραλία συνθέτουν το σκηνικό της πιο γνωστής - και όχι άδικα- παραλίας του νησιού. Αν επιλέξετε τη Λευκάδα για τις φετινές σας διακοπές, μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε!

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο



Η πιο διάσημη, ίσως, παραλία της Ελλάδας, το, απρόσιτο από ξηράς, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, προσφέρει ένα μοναδικό τοπίο, όχι μόνο εξαιτίας του καραβιού που έχει «αράξει» στην χρυσή αμμουδιά απ’ το 1980, αλλά λόγω της εντυπωσιακής ρυμοτομίας και των απίστευτων χρωματισμών που ο ήλιος δημιουργεί στα πεντακάθαρα νερά του.

Ο Σίμος στην Ελαφόνησο

Απέναντι από τα Κύθηρα, στον κόλπο των Βατίκων, βρίσκεται ο Σίμος, η ξακουστή σε όλους πια, διπλή παραλία με τους αμέτρητους χρυσούς αμμόλοφους και τα πανέμορφα ρηχά νερά με τις γαλανές, πράσινες και ροζ αποχρώσεις που παραπέμπουν σε εικόνες Καραϊβικής.

Η Βοϊδοκοιλιά στην Μεσσηνία

Λίγα χιλιόμετρα από την Πύλο, πάνω απ’ τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, βρίσκεται η Βοϊδοκοιλιά, ένας τοξωτός, αμμώδης κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά που βλέπει στο απέραντο κάτω μέρος του Ιόνιου Πελάγους μέσα από τη φυσική πύλη του, που ορίζεται από δύο επιβλητικούς βράχους.

Οι Σεϋχέλες στην Ικαρία

Στην πιο απόμερη πλευρά της Ικαρίας, πριν από κάποια χρόνια, μία σειρά από κατολισθήσεις δημιούργησαν μία εξωτικής ομορφιάς παραλία, που, όταν ανακαλύφθηκε, ονομάστηκε Σεϋχέλες από τα καταγάλανα και το επιβλητικό τοπίο της που μένει αξέχαστο σε κάθε επισκέπτη.

Το Σαρακήνικο στην Μήλο

Στη Μήλο, στο Σαρακήνικο, το τοπίο δεν είναι ακριβώς εξωτικό, αλλά απόκοσμο, ένα σύμπλεγμα από λευκούς, κοκάλινους ηφαιστειογενείς βράχους, λαξευμένους απ’ το κύμα και τον αέρα που δίνουν μία άγρια ομορφιά στα κρυστάλλινα νερά των κολπίσκων που σχηματίζουν.

Το Βουτούμι στους Αντιπαξούς

Στο Ιόνιο, στο καταπράσινο νησάκι των Αντιπαξών, βρίσκεται το Βουτούμι, ένας εξωτικός ρηχός κολπίσκος με διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, ολόλευκη αμμουδιά και πυκνή, σκιερή βλάστηση που φτάνει μέχρι την παραλία.

Η Σαλιάρα στη Θάσο

Στο βόρειο τμήμα της Θάσου, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά απ’ τον Λιμένα, βρίσκεται η Σαλιάρα, μία μοναδικής ομορφιάς παραλία με τιρκουάζ νερά, κατάλευκη άμμο και μαργαριταρένια βότσαλα, εμπλουτισμένα με μάρμαρο λόγω του κοντινού λατομείου.

Οι Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική

Στο καταπράσινο και μακράν ειδυλλιακότερο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, απέναντι απ’ το Άγιον Όρος και στην άκρη ενός πυκνού πευκοδάσους, βρίσκονται οι Καβουρότρυπες, ένας μικρός παράδεισος με κρυστάλλινα νερά και λευκούς, φιλόξενους βράχους που γεμίζουν με πολύχρωμες πετσέτες.

Ο Μπάλος στην Κρήτη

Στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης, φάτσα στο Στενό των Αντικυθήρων, βρίσκεται η άγριας ομορφιάς λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τα ρηχά και ζεστά σμαραγδένια νερά της, και την εξωτική της άμμο που γίνεται ροζ απ’ τα αμέτρητα θρυμματισμένα κοχύλια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v