Πότε περνάει το εξάνθημα στη λοιμώδη μονοπυρήνωση;

Πότε περνάει το εξάνθημα στη λοιμώδη μονοπυρήνωση;

Ερώτηση:
Γεια σας. Η ερώτησή μου αφορά τον γιo μου, που είναι 6 χρονών που έχει λοιμώδη μονοπυρήνωση. Πέρασε τη φάση του πυρετού και του πρηξίματος στους αδένες του λαιμού, και αφού έμεινε απύρετος εδώ και 4 μέρες, ξαφνικά εμφάνισε εξάνθημα, διάχυτο σε όλο το σώμα. Ξέρετε για πόσο καιρό θα έχει τα εξανθήματα; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 
Απάντηση:

Κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά σε οποιαδήποτε λοίμωξη. Εάν έχει πάρει φαρμακευτική αγωγή το παιδί σας, μπορεί να παραταθεί ο χρόνος του εξανθήματος. Το πιο σωστό είναι να επικοινωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας.

*Καραμούζα Αναστασία, Επιμελήτρια- Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων .
 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v