7 συνήθειες της κρεβατοκάμαρας που μπορούν να σώσουν τον γάμο σας

7 συνήθειες της κρεβατοκάμαρας που μπορούν να σώσουν τον γάμο σας

Οι ευτυχισμένες μέρες ενός ανέμελου ζευγαριού που χαίρεται τον έρωτά του σε αρκετές περιπτώσεις «ξεφτίζουν» μετά τον γάμο. Το αποτέλεσμα; Πολλές φορές το ζευγάρι πηγαίνει για ύπνο εκνευρισμένο και «σπασμένο». Για να μην χαλάσετε τη σχέση, αλλά και τον… ύπνο σας, δείτε ποιες είναι οι επτά συνήθειες της… κρεβατοκάμαρας που θ’ αποδειχθούν σωτήριες για το γάμο σας. Ακόμα και αν φαίνονται ασήμαντες, θα κάνουν τη διαφορά.

1. Το κινητό και η τηλεόραση έξω απ’ το δωμάτιο!

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι μισοί από εμάς νιώθουμε ότι ο σύντροφός μας μας απατά με το… κινητό και όχι άδικα! Η ενασχόλησή μας με το smart phone αντικαθιστά την επικοινωνία που διαφορετικά θα είχαμε με το άλλο μας μισό. Γι’ αυτό, πριν κοιμηθείτε προτιμήστε να αφήνετε το κινητό σας στο σαλόνι. Η κρεβατοκάμαρα είναι το μέρος που πρέπει να είναι ήσυχο και γαλήνιο και περισπασμοί όπως το κινητό δεν έχουν χώρο στο κρεβάτι σας. Ακόμα και αν το χρησιμοποιείτε σαν ξυπνητήρι, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια συσκευή ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά.

Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Μπορεί να μας αρέσει να χαζεύουμε μια ανούσια ταινία μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, όμως ακόμα και αν το κάνουμε παρέα με τον σύντροφό μας, δεν συνειδητοποιούμε ότι μόνοι μας στήνουμε άλλο ένα εμπόδιο στη σχέση μας. Απλώς, μετακινείστε τη στο σαλόνι.

2. Μην αισθάνεστε υπερβολικά άνετοι με τον σύντροφό σας

Το υπνοδωμάτιο είναι το ιδιαίτερο μέρος του ζευγαριού που συνδέεται και με πιο ρομαντικές καταστάσεις. Αναμφισβήτητα, μπορεί κάποιες φορές να σας «ξεφύγει» κάτι… κακό, όμως δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Προσπαθήστε –πάντα στο μέτρο του δυνατού- να διατηρήσετε το ρομαντισμό που είχατε στη σχέση σας στα πρώτα ραντεβού. Για τις υπόλοιπες συνήθειες, υπάρχει η τουαλέτα.

3. Αγκαλίτσες και φιλάκια…

Ακόμα και αν είστε αρκετά κουρασμένοι για… «τρελίτσες», αγκαλιαστείτε, φιληθείτε και δείξτε την τρυφερότητά σας στον αγαπημένο/ η σας πριν κοιμηθείτε. Και ίσως, ένα αισθησιακό φιλί να σας «ανοίξει» την όρεξη και για τη συνέχεια. Πάντως σίγουρα θα σας θυμίσει τα πρώτα «καυτά» φιλιά της σχέσης σας.

4. Μην ξεχνάτε το «Σ’ αγαπώ»

Δυο τόσο απλές λέξεις που μπορεί να κάνουν τη διαφορά! Πριν παραδοθείτε στον Μορφέα, υπενθυμίστε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι μια απλή φράση αλλά είναι αρκετή για να έρθετε - και πάλι- κοντά με τον σύντροφό σας. 

5. Τα παιδιά στο κρεβάτι τους!

Η κρεβατοκάμαρα ανήκει στο ζευγάρι- είναι ο δικός σας, προσωπικός χώρος που καλό θα είναι να μην μοιράζεστε με τα παιδιά. Κρατήστε τον καθαρά για εσάς. Ενδεχομένως να υπάρξουν φορές που στο κρεβάτι σας θα απλωθούν τρία και όχι δύο ζευγάρια πόδια, ωστόσο αυτές θα πρέπει να είναι οι… έκτακτες περιπτώσεις.

6. Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Είτε λόγω προγράμματος είτε λόγω διαφορετικών συνηθειών, πολλά ζευγάρια δεν κοιμούνται την ίδια ώρα. Με τον τρόπο αυτό, όμως, απομακρύνονται περισσότερο και χάνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και οικειότητα.

Βάλτε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα και προσπαθήστε να το τηρήσετε (ακόμα κι αν είναι δύσκολο). Για παράδειγμα, μπορείτε να συμφωνήσετε ότι δεν θα κοιμάστε μετά τις 12 το βράδυ. Αν είστε και οι δύο νυχτοπούλια, είναι μια καλή αρχή.

7. Βγάλτε τα ρούχα σας πριν πέσετε στο κρεβάτι…

Όχι για τους πονηρούς σκοπούς που πιθανώς νομίζετε. Κάθε πρωί προσπαθήστε να στρώνετε το κρεβάτι για να είναι πιο… θελκτικό και κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, ξεντυθείτε και βάλτε τις πιτζάμες σας. Αυτόματα, κάνετε το κρεβάτι έναν ξεχωριστό χώρο για εσάς και τον σύντροφό σας. Αν απλώς, πετάτε τα ρούχα σας πριν ξαπλώσετε, σημαίνει ότι δεν δίνετε την απαραίτητη σημασία σ’ αυτό το τελετουργικό.

Δεν αξίζει να το δοκιμάσετε; Εξάλλου, να θυμάστε πάντα ότι όπως άρχισε η σχέση σας, έτσι θα (πρέπει) να καταλήξει: στο κρεβάτι...

*Μέρος των πληροφοριών προέρχεται από την Huffingtonpost

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v