Πώς να βάλετε σε τάξη τα καλώδια για να μην μπερδεύονται

Πώς να βάλετε σε τάξη τα καλώδια για να μην μπερδεύονται

Μιας και δεν έχουμε πετύχει ακόμη πλήρως το όραμα ενός σπιτιού χωρίς καλώδια, υπάρχει ένα περίπλοκο ζήτημα που όλες οι νοικοκυρές αντιμετωπίζουν στον έναν ή τον άλλο βαθμό: πώς να τακτοποιήσουν τα καλώδια για να μην μπερδεύονται, πώς να τα κρύψουν για να μη φαίνονται και πώς να τα βγάλουν απ’ τη μέση για να καθαρίζουν πιο εύκολα.

Αν το αντιμετωπίζετε κι εσείς, ορίστε μερικές ιδέες που μπορεί να σας διευκολύνουν.

Με μεταλλικά κλιπς

Οι γνωστοί μεταλλικοί συνδετήρες με τις χίλιες χρήσεις, έχουν ακόμη μία. Κρεμάστε ή καρφώστε τους στο σημείο που σας βολεύει και περάστε μία ομάδα καλωδίων από μέσα για να τα κρατάτε πάντα σε τάξη και πάνω απ’ το έδαφος.

Με ταινία βέλκρο

Το θαυματουργό βέλκρο έχει λύσει πολλές φορές τα χέρια μας, γιατί όχι και στην περίπτωση των αδέσποτων καλωδίων; Κόψτε κομμάτια ταινίας βέλκρο και δέστε μαζί τα καλώδια που πηγαίνουν στο ίδιο μέρος σε 2 ή 3 σημεία για να μη χαλαρώνουν και μπερδεύονται. Με την ταινία πάλι, κρεμάστε τα από διάφορα σημεία χωρίς ν’ ανησυχείτε αν θα χαλάσετε το έπιπλο, αν η κόλλα βρωμίσει το καλώδιο ή αν η ταινία ξεφτίσει με τον καιρό.

Με άδεια ρολά τουαλέτας

Δεν είναι η καλύτερη λύση από αισθητικής άποψης, αλλά σας έχετε την τάση να μην πετάτε πράγματα που ίσως φανούν χρήσιμα, κρατήστε μερικά ρολά απ’ το χαρτί τουαλέτας, σφηνώστε μέσα τους τα τμήματα των καλωδίων που περισσεύουν, και γράψτε απ’ έξω περί ποιας συσκευής πρόκειται για να μη χάνετε τον μπούσουλα.

Με διάθεση... διακοσμητή!

Κόψτε αυτοκόλλητα ρολά στα σχήματα που θέλετε και φτιάξτε ένα... έργο τέχνης από τα καλώδια!

Με μεταλλικό καλάθι κάτω απ’ το έπιπλο

Αν, πάλι, δε θέλετε να κολλήσετε το πολύμπριζο στο κάτω μέρος του γραφείου ή αν το έχετε κάνει και αποδείχτηκε πολύ βαρύ για την ταινία σας, μπορείτε πάντα να βιδώσετε ένα μεταλλικό καλαθάκι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα καλώδιά σας να έρχονται απ’ όλες τις μεριές και να συναντιούνται στο πολύμπριζο, μακριά απ’ το βλέμμα σας.

Με σοβατεπί-φράχτη

Εντάξει, μπορείτε πάντα να περάσετε δεύτερο σοβατεπί με ενσωματωμένο οδηγό για καλώδια... Αν όμως δεν σας περισσεύουν χρήματα κι έχετε διάθεση για χειροτεχνία, κόψτε κοματάκια από χαρτόνι για κατασκευές σε σχήμα πασάλου για φράχτη και, κολλώντας τα στο σοβατεπί με ταινία διπλής όψεως, καλύψτε ευφάνταστα το τμήμα του τοίχου απ’ το οποίο περνά το καλώδιό σας.

Με ένα «έξυπνο» κουτί φόρτισης

Σ’ ένα συνηθισμένο κουτί γραφείου, κάντε μία τρύπα στο πλάι για το καλώδιο του πολύμπριζου που θα μπει μέσα και, μπροστά, κάντε όσες χρειάζεστε για τους φορτιστές του σπιτιού. Για τις τρύπες, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά ταμπελάκια για χάρτινα κουτιά, που θα τρυπήσετε το εσωτερικό τους. Βάλτε ετικέτες επάνω στα καλώδια που βγαίνουν για να ξέρετε ποιο είναι ποιας συσκευής και φορτίστε με την ψυχή σας.

Με φιγούρες Lego

Αν το θέμα σας είναι διαχειρίσιμο, δηλαδή ένα καλώδιο εδώ κι ένα καλώδιο παραπέρα τα οποία συνδέετε και αποσυνδέετε τακτικά, τη λύση μπορεί να σας δώσει απ’ το πουθενά μία παλιά φιγούρα Lego. Κολλήστε την στο σημείο που θέλετε να στέκεται η άκρη του καλωδίου για να είναι προσβάσιμη και τοποθετήστε το καλώδιο στο γνωστό απ’ τα παιδικά μας χρόνια χέρι-δαγκάνα.

Με καλάθι μπαμπού

Για όλα εκείνα τα καλώδια και τις μικροσυσκευές, όπως το ρούτερ, που βρίσκονται ανάμεσα στα έπιπλα του σπιτιού, χρησιμοποιείστε διακοσμητικά καλάθια από μπαμπού για να κάνετε τη δουλειά σας ομορφαίνοντας, παράλληλα, και το χώρο σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v