Το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας

Το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας

Οι γονείς συχνά δείχνουμε την αγάπη μας στα παιδιά κακομαθαίνοντάς τα με ακριβά δώρα και κάθε είδους υλικά αγαθά. Όμως, αυτό χρειάζονται πραγματικά; Μπορεί τα ίδια τα παιδιά να φωνάζουν μέχρι να γίνει το δικό τους ή να υποκύψουμε στις απαιτήσεις τους, όμως το πιο ακριβό σπίτι της Barbie ή το τελευταίο παιχνίδι για το Playstation, δεν τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Στην ουσία, το δώρο που οφείλουμε να τους κάνουμε είναι πολύ πιο απλό και πολύ πιο σημαντικό! Μια μαμά, η Lenn- Ann Robert, μας δίνει την απάντηση.

«Είμαι μητέρα μιας δίχρονης κόρης και ενός γιου 11 μηνών, και έχω τη χαρά να τα βλέπω καθημερινά να μεγαλώνουν μπροστά στα μάτια μου. Αναρωτιέμαι αν κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ως μητέρα ή αν θα έχω τύψεις όταν μεγαλώσουν για όλα όσα έκανα ή δεν έκανα. Γι’ αυτό, ρώτησα τον εαυτό μου: ‘Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω στα παιδιά μου;’

Μήπως να τους αγοράσω ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ή καινούρια ρούχα; Το αγαπημένο τους γλυκό ή η σοκολάτα θα τα κάνουν χαρούμενα; Αυτό χρειάζονται πραγματικά;



Σ’ έναν κόσμο που όλοι βιαζόμαστε και που και μαμά και μπαμπάς πρέπει να συνεισφέρουν στα του νοικοκυριού, οι γονείς συνηθίζουν να κάνουν ακριβά δώρα στα παιδιά αντί να τους κάνουν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούν: να δείξουν ότι νοιάζονται! Γι’ αυτό, ας μην αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας εξαρτώνται από τα υλικά αγαθά από τόσο μικρή ηλικία. Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας χρησιμοποιούν συνέχεια το ρήμα “θέλω”.

Κάποιες φορές, μάλιστα, τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι αντικείμενα. Όπως ένα μωρό ασχολείται με το αγαπημένο του παιχνίδι για λίγη ώρα και μετά το βαριέται και το πετάει, έτσι συμπεριφερόμαστε κι εμείς στα παιδιά μας.

Επομένως, ποιο είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε; Η απάντηση βρίσκεται στις γραμμές που ακολουθούν:

Είμαστε υπερβολικά απασχολημένοι για τα παιδιά μας:  δεν τους αφιερώνουμε τον χρόνο που πρέπει και δεν τους δείχνουμε το ενδιαφέρον που χρειάζονται. Αντ’ αυτού, τους κάνουμε δώρα. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουμε ότι το πιο πολύτιμο δώρο είναι να είμαστε δίπλα τους, κάτι που σημαίνει τόσα πολλά για εκείνα και που το βλέπουμε σχεδόν σαν υποχρέωση”, όπως είπε ο Μαρκ Τουέιν.

Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να τους προσφέρουμε!



Δώστε στα παιδιά τον χρόνο σας και προσπαθήστε να τα μάθετε πραγματικά! Τα παιχνίδια, τα ρούχα και τα γλυκά μπορούν να αντικατασταθούν, αλλά ο χρόνος που θα περάσετε ή δεν θα περάσετε μαζί τους δεν μπορεί. Αφιερώστε καθημερινά χρόνο στο παιδί σας και θα δείτε πόσο ευτυχισμένο θα γίνει ξαφνικά. Να θυμάστε ότι μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό γι’ αυτό φροντίστε να τα χαρείτε όσο είναι μικρά. Γνωρίστε τα! Προσπαθήστε να μην γίνετε εκείνος ο γονιός που θα έχει τύψεις όταν τα “μικρά” του μεγαλώσουν.

Σταματήστε να το “παίζετε” σοβαροί και αρχίστε να παίζετε μαζί τα παιδιά σας!»

Πηγή: Streetdirectory.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v