"Oι τραγελαφικές στιγμές της εγκυμοσύνης μου": 10 πραγματικές ιστορίες

Oι τραγελαφικές στιγμές της εγκυμοσύνης μου: 10 πραγματικές ιστορίες

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας που μοιάζει λίγο με τραινάκι του λούνα-παρκ, με τις διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων και καταστάσεων και τις εκπλήξεις που κρύβει, ο οποίες συχνά είναι τρομαχτικές και αστείες συγχρόνως. Συλλέξαμε δέκα τέτοιες στιγμές, αφηγημένες από τις μαμάδες που τις έζησαν…

1. Μετά από μερικές επισκέψεις, αποδείχθηκε ότι ο γυναικολόγος μου ήταν ο πατέρας κάποιου «φίλου» που είχα στο λύκειο. Στη μέση κάποιας εξέτασης, σταμάτησε το ψαχούλεμα για να μου πει: “Ααα! Ώστε εδώ περνούσε την ώρα του ο γιος μου όταν δεν είχε σχολείο.”

2. Θυμάμαι μια φορά που κατουρήθηκα πάνω μου σ’ ένα στοκατζίδικο, περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσω. Έπρεπε να χαμογελώ και να κάνω γκριμάτσες στον κόσμο που με κοίταζαν εμβρόντητοι. Εμβρόντητη κι εγώ, πλήρωσα, έφυγα κι άρχισα να κλαίω ώσπου να φτάσω στο αμάξι. Η ντροπή που ένιωσα δεν περιγράφεται!

3. Πάνω στο τρίτο τρίμηνο άρχισα να έχω οφθαλμικές ημικρανίες. Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, άρχιζα να βλέπω λάμψεις και κουκίδες που με τύφλωναν σχεδόν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, από 30 λεπτά έως 1 ώρα. Μία φορά έμεινα κολλημένη σ’ ένα εμπορικό κέντρο και μία άλλη αναγκάστηκα να σταματήσω το αυτοκίνητο στην άκρη της εθνικής οδού. Μόλις γέννησα οι ημικρανίες εξαφανίστηκαν. Περίεργο πράγμα οι ορμόνες!

4. Ήμουν 30 εβδομάδων όταν με βρήκε ένας ιός στο στομάχι και μ’ έστειλε αφυδατωμένη στα επείγοντα. Εκεί που καθόμουν γεμάτη ηλεκτρόδια πάνω στο σώμα μου, ακούω τη φωνή του πατέρα μου απ’ έξω. Προσπαθούσε να μπει και η νοσοκόμα του έλεγε ότι πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις πρώτα κι ύστερα θα βγω να με δουν, αλλά εκείνος είπε “δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαι ο πατέρας της” και άνοιξε απότομα την κουρτίνα. Κι έτσι, ο πατέρας μου με είδε τόπλες, με το στήθος της εγκυμοσύνης ολόγυμνο κι εγώ έμεινα για πάντα με ένα γερό σοκ.



5. Ο άντρας μου είχε βγει έξω με τους φίλους του, γύρισε λιώμα και κλειδώθηκε στο μπάνιο για να «βγάλει» τα ποτά. Εγώ ήμουν στον 8ο μήνα και ήθελα σαν τρελή να κατουρήσω. Όπως στεκόμουν απ’ έξω, τη μύτη μου διαπέρασε η βρώμα απ’ τη γάτα μας, που εκείνον τον καιρό υπέφερε από διάρροιες λόγω άγχους. Η μόνη μου διέξοδος ήταν απ’ την εξώπορτα. Μόλις βγήκα έξω απ’ το σπίτι έκανα εμετό και κατούρησα στη βεράντα μας. Κι ολ’ αυτά φορώντας ένα στρινγκ. Αν κάποιος γείτονας είδε κάτι, ευτυχώς, δεν το έμαθα ποτέ. Ήταν πιο αποκρουστικό κι απ’ τη γέννα ακόμη.

6. Είμαι σερβιτόρα και, όταν ήμουν έγκυος, μία πελάτισσα μέθυσε με λευκό κρασί και ασέλγησε, κατά κάποιον τρόπο, στην κοιλιά μου. Πήγα στο τραπέζι της να πάρω παραγγελία κι εκείνη μου σήκωσε τη μπλούζα, έτριψε με το χέρι τη γυμνή κοιλιά μου κι ύστερα κόλλησε επάνω τη μούρη της κι άρχισε να μιλάει στο μωρό, ενώ εγώ ρωτούσα αν ήθελαν σούπα ή σαλάτα για πρώτο πιάτο.

7. Ήμουν στον 8ο μήνα και στο 3ο παιδί, όταν, σε μία επίσκεψη στον γιατρό μου, χρειάστηκε να δώσω ένα δείγμα ούρων. Η τουαλέτα ήταν προσβάσιμη από δύο ακόμη δωμάτια εξέτασης. Καθώς προσπαθούσα να βρω στόχο στο κυπελάκι κάτω απ’ την τεράστια κοιλιά μου, η 18 μηνών κορούλα μου (που δεν ξεκολλούσε ποτέ από δίπλα μου) αποφάσισε ότι ήταν κλειστοφοβική και πρέπει να φύγει. Όπως, όμως, πετάχτηκε προς τα πίσω, άνοιξε τη μία πόρτα και, ουρλιάζοντας, βρέθηκε μπροστά σε μια έκπληκτη γυναίκα που έκανε το τεστ Παπ της. Εντωμεταξύ, εγώ προσπαθούσα να την πιάσω απ’ τον αστράγαλο χωρίς να χάσω τη θέση που είχα βρει για να ισορροπήσω το κυπελάκι. Με τα πολλά, της άρπαξα το πόδι και την έσυρα δίπλα μου ενώ εκείνη συνέχιζε να ουρλιάζει. (Απλά κάντε το εικόνα!)

8. Στεκόμουν στην ουρά της τράπεζας όταν και τα δύο τιραντάκια μου έσπασαν συγχρόνως και το καλοκαιρινό μου φόρεμα έπεσε κάτω, αφήνοντάς με γυμνή, μόνο με το σουτιέν της εγκυμοσύνης και την τεράστια κιλότα μου. Οι υπόλοιποι 25 πελάτες προσπάθησαν να είναι διακριτικοί κι έκαναν πως δε βλέπουν, την ώρα που ο ταμίας έτρεξε με το συρραπτικό του για να σώσει την κατάσταση.

9. Η γέννα μου είχε καθυστερήσει τρεις μέρες και, αφού ένιωσα κάποιες συσπάσεις, πήγα στο νοσοκομείο. Εκεί, αφού περίμεναν και δεν έγινε τίποτα, με ξανάστειλαν σπίτι να ξεκουραστώ. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ και πονούσα διαρκώς. Κάποια στιγμή, σηκώθηκα, πήγα στο μπάνιο και προσπάθησα να δω τι συμβαίνει με έναν καθρέφτη. Τότε είδα το κεφαλάκι της κόρης μου να ξεπροβάλλει! Πανικοβλήθηκα, ξύπνησα τα πεθερικά μου, που κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά ήρθε πολύ αργά. Η κόρη μου γεννήθηκε στο μπάνιο μας. Εγώ δε θυμάμαι τίποτα, αλλά μου είπαν ότι δάγκωσα τον πεθερό μου στον ώμο.

10. Στο πρώτο μου τσεκ-απ, ο γιατρός μου έκανε ένα σωρό τυπικές ερωτήσεις χωρίς να πάρει τα μάτια του απ’ την οθόνη του υπολογιστή του. Δεν με κοίταξε ούτε μια φορά. Ύστερα, χωρίς ν’ αλλάξει ύφος, με ρώτησε αν ήμουν σεξουαλικά ενεργή, ενώ είχα πάει εκεί όντας 2 μηνών έγκυος. Τον άλλαξα χωρίς δεύτερη σκέψη.

v