Γνωστός αλευροβιομήχανος δωρίζει την έπαυλή του στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Γνωστός αλευροβιομήχανος δωρίζει την έπαυλή του στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ο γνωστός αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης πήρε μια σημαντική απόφαση: να δωρίσει το αγρόκτημα και την έπαυλή του, που βρίσκονται λίγο έξω από τον Βόλο σε έναν από τους πιο σημαντικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά, την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο ίδιος διέμενε μόνιμα με την οικογένειά του σ’ αυτό το συγκρότημα μέχρι που αποφάσισαν από κοινού με την γυναίκα του, να δώσουν στέγη και θαλπωρή σε απροστάτευτα παιδιά, θέλοντας να ενισχύσουν το έργο του Πατέρα Αντώνιου.

(*φωτογραφία: aitoloakarnanianews.gr)

Αρχικά, στο καινούριο σπίτι της Κιβωτού θα φιλοξενηθούν 35 παιδιά, τα οποία ήδη ξεναγήθηκαν στους χώρους της έπαυλης. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να εγκατασταθούν εκεί 80 συνολικά παιδιά. Στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος (που συνολικά αγγίζουν τα 25 στρέμματα), εκτός των άλλων, λειτουργούν ελαιοτριβείο, τυροκομείο, πετρόμυλος, θερμοκήπια φρούτων και λαχανικών ενώ φιλοξενούνται πολλά μικρά και μεγάλα οικόσιτα ζώα. 

Η «Κιβωτός του Κόσμου» στόχο έχει να προστατεύει όλα τα ανήλικα παιδιά χωρίς γονείς ή τα παιδιά που προέρχονται μονογονεϊκές οικογένειες και αντιμετωπίζουν οικονομικά ή άλλα προβλήματα. Μέχρι τώρα, φιλοξενεί 400 παιδιά στα σπίτια της σε Αττική, Χίο και Ιωάννινα, γεγονός που αποδεικνύει την αξία του έργου της αλλά και πόσο σημαντικό είναι να τη βοηθήσουμε να το συνεχίσει. Γι’ αυτό, τέτοιες κινήσεις πρέπει να ακούγονται σαν παράδειγμα προς μίμηση ώστε να τη στηρίξουμε κι εμείς με όποιον τρόπο μπορούμε!

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο του Euro2day.gr

 

v