14 αηδιαστικές καταστάσεις που όλοι οι γονείς έχουμε περάσει

14 αηδιαστικές καταστάσεις που όλοι οι γονείς έχουμε περάσει

Μόλις γίνεσαι γονιός έρχεσαι αντιμέτωπος με πολλές καινούριες πλευρές του εαυτού σου. Εκτός από την αστείρευτη αγάπη που νιώθεις για το μικροσκοπικό ανθρωπάκι που σου άλλαξε τη ζωή, είσαι έτοιμος να κάνεις και να ανεχθείς τα πάντα γι’ αυτό- και εννοούμε πράγματα που πριν τη μητρότητα φάνταζαν απίστευτα αηδιαστικά αλλά και εξωπραγματικά. Πράγματα που τώρα φαίνονται αυτονόητα και που τώρα έχεις την ευτυχία να τα συμπεριλάβεις στο ενεργητικό σου. Και για ν’ απαλύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, όλα είναι εμπειρίες. Και κάθε εμπειρία μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς. Μέχρι την επόμενη φορά που θα ζήσουμε κάτι ίσως ακόμα πιο αηδιαστικό…

 

Όσοι γονείς τα έχετε περάσει θα ταυτιστείτε. Όσοι περιμένετε το μωράκι σας, απλώς προετοιμαστείτε για το τι ακολουθεί.

1. Το να μυρίζεις τον πισινό του μωρού γίνεται καθημερινή συνήθεια- και όχι μόνο μια φορά τη μέρα.

Οι μαμάδες δεν μένουν πίσω φυσικά!

2. Οι φωτογραφίες αποκτούν άλλο νόημα: Εδώ, είναι η πρώτη φορά που το παιδί του φωτογράφου κατάφερε να χρησιμοποιήσει το γιο- γιο του. Μια στιγμή που θες να μείνει στο οικογενειακό σας άλμπουμ.



3. Γενικά, κάθετι που το μωρό βγάζει από μέσα του κατά ένα παράξενο λόγο καταλήγει πάνω σου.



4. Μάλιστα, μετά από ένα σημείο είσαι τόσο κουρασμένος που δεν σ’ ενδιαφέρει καν ν’ αλλάξεις μπλούζα.



5. Τέτοια «ευωδιαστά» ατυχήματα μπορεί να συμβούν ακόμα και σ’ ένα πολυσύχναστο beach bar. Τελικά, αυτά τα αθώα πλασματάκια μπορούν να κάνουν πολλά…



6. Είναι αλήθεια ότι το μπάνιο μάς χαλαρώνει αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτός ο μικρός αισθάνθηκε υπερβολικά άνετα μέσα στη μπανιέρα. Μαρτυρίες λένε ότι έχει συμβεί σε αρκετούς γονείς.



7. Τα παιχνίδια ανήκουν –πού αλλού- στη λεκάνη της τουαλέτας! Ο γονιός που θα τα βγάλει (και μετά θα πρέπει να τ’ απολυμάνει) είναι πολύ τυχερός.



8. Όταν δεν έχεις πρόχειρο χαρτομάντηλο και το παιδί θέλει να φυσήξει τη μύτη του, αναγκαστικά κάνεις μια μίνι ανασκαφή με το χέρι σου.



9. Κάποιες άλλες φορές, πάλι, το παιδί βρίσκει μόνο του τον τρόπο, απλώς χρησιμοποιώντας την μπλούζα του μπαμπά! Γι’ αυτό δεν είναι άλλωστε;



10. Το γεύμα μας είναι βασιλικό… τα αποφάγια του παιδιού, γίνονται το μεσημεριανό μας.



11. Όταν δεν βρίσκουμε μαχαίρι, πώς κόβουμε τα φρούτα του; Μασώντας τα με τα δόντια μας. 



12. Και φυσικά όταν το παιδί αποφασίσει ότι δεν του αρέσει αυτό που του σερβίρατε, θα καταλήξει – μασημένο- στη χούφτα σας.

13. Αν αργήσεις ν' αλλάξεις την πάνα, θα το μετανιώσεις πικρά...

14. Για τους γονείς, αυτό είναι κάτι συνηθισμένο!

*Μέρος των φωτογραφιών προέρχεται από το Buzzfeed.com

 

v