Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό θέλει δύναμη και υπομονή. Οι δυσκολίες είναι αρκετές και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι γονείς την κάθε κατάσταση πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικός. Μια μαμά, της οποίας ο εξάχρονος γιος έχει διαγνωστεί με αυτισμό, αποφάσισε να μας φέρει πιο κοντά στην καθημερινότητα της οικογένειάς της και να μας δείξει πώς πραγματικά είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί μ' αυτή την πάθηση.

Το πρώτο σημάδι που «υποψίασε» τους γονείς ήταν η καθυστέρηση στην ομιλία του μικρού August. Μετά από χρόνια εκτιμήσεων, τελικά ο γιος της φωτογράφου διαγνώστηκε με αυτισμό. Η ίδια αποφάσισε να απαθανατίσει στιγμές από την καθημερινότητα της οικογένειάς της για να τις δείξει και στους υπόλοιπους γονείς. «Το project αυτό μου άνοιξε τα μάτια. Αν όλοι οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με κάποια πάθηση, τα έβλεπαν μέσα από τέτοιες φωτογραφίες, θα ένιωθαν γαλήνη!», λέει η Asleigh Raddatz

Η συμπεριφορά ενός παιδιού με αυτισμό σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων παιδιών, όμως τελικά αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό!

1. Aκόμα και την ώρα που παίζει ο μικρός August, τα πάντα γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο. 

2. Κάθε μέρα, την ώρα που φεύγει για τον παιδικό σταθμό, θέλει η μαμά του να του φωνάζει απ' το παράθυρο ότι θα είναι εκεί το μεσημέρι για να επιστρέψουν μαζί σπίτι. 

3. Και η παραμικρή  λεπτομέρεια είναι σημαντική. Ο μικρός August καταλαβαίνει πότε έχει χαθεί ακόμα και το πιο μικρό κομμάτι από τα Lego του. 

4. Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις ένα παιδί με αυτισμό. 

5. Κάποιες φορές θέλει να τον παρηγορήσουν οι γονείς του και κάποιες άλλες προτιμά να μένει μόνος του, όπως αυτή της φωτογραφίας. 

6. Όταν έχει νευρικότητα, σταυρώνει ή πιέζει τα δάχτυλά του. 

7. Ή ανεβάζει τα πόδια μέχρι το στήθος. 

8. Όταν φοβάται, καλύπτει τ΄αυτιά του. 

9. Τον ενοχλεί το πολύ φως και έτσι πολλές φορές προτιμά να κρύβεται. 

10. Κάθε μέρα την ώρα του φαγητού θέλει να φοράει την αγαπημένη του μάσκα. 

11. Η σχέση του με τον μικρό αδελφό του είναι στοργική!

12. Και νιώθει ασφάλεια δίπλα του. 

13. Είναι ένα πανέμορφο αγοράκι!

14. Που έχει πιο πολλές ομοιότητες παρά διαφορές με τα άλλα παιδιά!

 Πηγή: Huffingtonpost.com

v