Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά μου πιο γρήγορα

Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά μου πιο γρήγορα

Ωραία και τα κοντά μαλλιά αλλά μια μακριά, λαμπερή κόμη έχει άλλη χάρη… Είτε έχετε παράπονο ότι τα μαλλιά σας γενικά δεν μεγαλώνουν γρήγορα είτε κουρευτήκατε πρόσφατα και το μετανιώσετε, σας έχουμε πέντε δοκιμασμένα κόλπα προερχόμενα από την μακρινή Ινδία που υπόσχονται να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας χωρίς να τα επιβαρύνουν.

Εξάλλου, οι εξωτικές Ινδές φημίζονται για τα πλούσια, μακριά μαλλιά τους. Γίνεται να μην τις ακούσουμε;

1. Εκμεταλλευτείτε τον χυμό της αλόης

Κόψτε στη μέση μερικά φύλλα αλόης για να βγει ο χυμός του φυτού. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες. Οι κινήσεις αυτές θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και ο χυμός θα απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει το λιγότερο για δύο ώρες και το περισσότερο για μια νύχτα.

2. Το κρύο νερό μπορεί να κάνει θαύματα!

Το κρύο νερό ανοίγει τους πόρους και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας έτσι τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αφού εφαρμόσετε το κλασικό conditioner ή τη μάσκα, όπως πάντα, ξεβγάλετέ τα με κρύο νερό. Εκτός από αρκετά... εκατοστά, το κρύο νερό θα προσδώσει επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σας.

3. Συμβουλή από τα παλιά: Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο θα απομακρύνει τα υπολείμματα styling και θα καθαρίσει σε βάθος τα μαλλιά, επαναφέροντας το σωστό PH της περιοχής. Αφού λουστείτε όπως πάντα, χρησιμοποιήστε μηλόξυδο αντί για conditioner αλλά μην το ξεβγάλετε! Σε αντίθεση με το κανονικό ξύδι, δεν έχει έντονη μυρωδιά και έτσι δεν θα σας ενοχλεί η οσμή του.

4. Τα αιθέρια έλαια στο κεφάλι σας!

Το αμυγδαλέλαιο και τα έλαια από θυμάρι, δεντρολίβανο, γιόγιομπα και λεβάντα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας.

Μπορείτε να φτιάξετε κάποιο μίγμα από αυτά ή να τα αναμίξετε με καρυδέλαιο, επίσης «θαυματουργό» για τα μαλλιά.

Εφαρμόστε το μίγμα στις ρίζες και αφήστε το να «κάτσει» για δύο με τρεις ώρες. Έπειτα, λουστείτε κανονικά με σαμπουάν για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα.

5. Κονιάκ και αυγά

Οι πρωτεΐνες από τ’ αυγά σε συνδυασμό με τις τανίνες απ’ το κονιάκ θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μακρύνουν! Απλώς «χτυπήστε» δύο αυγά και ένα ποτήρι κονιάκ στο μίξερ και στη συνέχεια εφαρμόστε στις ρίζες. Για περισσότερη απαλότητα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: Brightside.me

v