«Γράμμα στους φίλους που δεν χάθηκαν όταν έγινα μαμά»

«Γράμμα στους φίλους που δεν χάθηκαν όταν έγινα μαμά»

Όταν γινόμαστε γονείς, αλλάζει και η σχέση που έχουμε με τους φίλους μας. Σταματάμε να τους παραπονιόμαστε για τα καβγαδάκια με τον σύντροφό μας, μονοπωλούμε τη συζήτηση με τα επιτεύγματα των παιδιών, τους καλούμε σε παιδικά πάρτι και εκείνοι δέχονται να έρθουν με χαρά – ενώ εμείς πλέον δεν βρίσκουμε εύκολα μια ώρα να πιούμε καφέ μαζί τους. Γι’ αυτούς αλλά και για πολλούς λόγους ακόμα, η Constance Hall, μια μαμά δύο παιδιών αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα αφιερωμένο στους φίλους της και να το αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Ίσως είναι το πιο συγκινητικό δώρο που μπορεί να τους κάνει!

«Αγαπημένοι μου φίλοι που δεν έχετε παιδιά,

Θέλω να σας πω κάτι σημαντικό…

Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε για τα παιδιά μου.

Έρχεστε στα παιδικά πάρτι, όχι επειδή τα παιδιά σας, σας «ανάγκασαν» αλλά επειδή θέλετε πραγματικά να έρθετε.



Όταν σας κουράζω με τις ιστορίες των παιδιών μου γελάτε αληθινά, χωρίς να υποκρίνεστε -όχι επειδή μπορείτε να ταυτιστείτε όπως ένας γονιός, αλλά επειδή ενδιαφέρεστε πραγματικά.

Έρχεστε σε οικογενειακές ταβέρνες και τρώτε μαζί μας ενώ τα παιδιά μου παίζουν με το κινητό σας και σας ρίχνουν όλο το ποτό κάτω. Την ίδια ώρα θα μπορούσατε να είχατε πάει στα εγκαίνια ενός "μοδάτου" εστιατορίου και να κάνετε παρέα με άτομα πιο ευχάριστα.

Όταν έρχεστε σπίτι μου, μου λέτε διάφορες ιστορίες, μου μιλάτε για τις ευκαιρίες που σας δίνονται και με κάνετε να ξεχνιέμαι.

Μου δίνετε συμβουλές που πάντα με βοηθούν να ξεκαθαρίσω το τοπίο. 

Κάποιοι από εσάς δεν έχετε παιδιά από επιλογή, κάτι που θαυμάζω πολύ.

Κάποιοι θέλετε πάρα πολύ να κάνετε οικογένεια και αντί να ζηλεύετε ή να απομακρυνθείτε από μένα και τα παιδιά μου, τα αγαπάτε με όλη σας την ψυχή.

Πριν γίνω μητέρα, δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να έχω χαραμίσει το Σαββατόβραδό μου για να επισκεφθώ μια φίλη- μαμά και να κάτσω στην κουζίνα της να παίζω στο πάτωμα με τα παιδιά της.

Σας ευχαριστώ που είστε πραγματικές πριγκίπισσες!»

Το συγκινητικό αυτό «ανοιχτό» γράμμα έχει ήδη γίνει viral και έχει κοινοποιηθεί πάνω από 16000 φορές. Απ’ ότι φαίνεται, αρκετές μαμάδες έχουν νιώσει την ανάγκη να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» στις πολύτιμες φίλες τους... Τι θα κάναμε χωρίς εκείνες;

Πηγή: Huffingtonpost.com

v