4 κοντινοί οικογενειακοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

4 κοντινοί οικογενειακοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Δεν ξεκίνησε καλά- καλά η σχολική χρονιά και μετράμε αντίστροφα τις μέρες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που θα μας χαρίσει μια Παρασκευή ξεκούρασης. Επειδή δεν προβλέπονται πολλά τριήμερα- δωράκια ακόμα μέχρι το τέλος της χρονιάς, ευκαιρία να αποδράσετε οικογενειακώς για να ξεφύγετε από το κλίνον άστυ. Πάρτε ιδέες, λοιπόν, από 4 οικογενειακούς προορισμούς για να διασκεδάσετε μικροί και μεγάλοι!

1. Ναύπλιο

*Φωτογραφία: s.iha.com

Δύο ώρες απόσταση σας χωρίζουν από ένα ξεχωριστό τριήμερο σε μια από τις πιο γραφικές και καλοδιατηρημένες πόλεις της Ελλάδας. Γραφικά στενάκια, παλιά κτίρια με  ιδιαίτερο χρώμα και βόλτα δίπλα στη θάλασσα θα σας ανανεώσουν. Αν αντέχετε και φυσικά αν δεν παραπονιούνται τα παιδιά, μπορείτε να ανέβετε τα 1000 περίπου σκαλιά για να δείτε το ξακουστό Παλαμήδι και να θαυμάσετε την θέα από ψηλά. Εναλλακτικά, μικρές βαρκούλες μπορούν να σας πάνε στο νησάκι του Μπούρτζι για να «εξερευνήσετε» το κάστρο του.

Μην παραλείψετε να κάνετε τη βόλτα σας αρχίζοντας από την παραλία του Ναυπλίου για να καταλήξετε στην παραλία της Αρβανιτιάς. Αν είστε λάτρης του ποδηλάτου, μπορείτε να την απολαύσετε πάνω στη σέλα!

Πού θα μείνετε: Στο ξενοδοχείο Porto Bello που βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου και θα σας προσφέρει καταπληκτική θέα. Αν ξεκλέψετε μία μέρα άδειας ακόμα, το δωμάτιο για 3 άτομα θα σας κοστίσει 90 ευρώ το βράδυ (προσφορά). Δείτε περισσότερα εδώ.

Πού θα φάτε: Στο «Όμορφο Ταβερνάκι» θα απολαύσετε υπέροχα κρεατικά και χορταστικές μερίδες σε προσιτές τιμές. Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να περιμένετε στην ουρά για να πιάσετε τραπέζι. Κι επειδή το Ναύπλιο φημίζεται για το παγωτό του, μετά το φαγητό απολαύστε το θρυλικό gelato  της πόλης με ιταλικό άρωμα.

2. Τρίκαλα Κορινθίας

*Φωτογραφία: kastrooneiron.gr

Απλωμένα στην όμορφη περιοχή της Ζήρειας, τα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα υπόσχονται να σας μαγέψουν με το τοπίο τους. Μεγαλεπήβολα αρχοντικά, μεσαιωνικά εκκλησάκια και πλατείες με εντυπωσιακά πλατάνια και τρεχούμενα νερά είναι το τοπίο που θα αντικρίζετε το τριήμερο. Καθόλου άσχημα δηλαδή! Αν θέλετε να εξερευνήσετε και τις τριγύρω περιοχές, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά Καστανιά και Γκούρα και να χαλαρώσετε στο πράσινό τους και τη λίμνη Δόξα που περιβάλλεται από ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο.

Πού θα μείνετε: Στο ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα, που βρίσκεται στα Μεσαία Τρίκαλα μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο με 90 ευρώ την βραδιά (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό) μέσω Booking

Πού θα φάτε: Για κάτι παραπάνω από ποιοτικό φαγητό, καλές τιμές και άψογο service, μια επίσκεψη μέχρι του… Δεκλερή θα σας ανταμείψει μετά την περιήγησή σας. Αν σας αρέσουν οι σούπες, συνιστάμε την κρεατόσουπα ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσετε και το κοκκινιστό κατσικάκι με τα στριφτάρια, τα τοπικά μακαρόνια.

3. Βόλος



Μπορεί να απέχει κάτι λιγότερο από 4 ώρες από την πρωτεύουσα, όμως αξίζει τον κόπο! Είναι μια από τις πιο «γοητευτικές» πόλεις της Ελλάδας που καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία της θάλασσας με το άγριο τοπίο του βουνού. Τα γραφικά χωριά του Πηλίου αποτελούν την ιδανική επιλογή για περιήγηση στο πράσινο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την Τσαγκαράδα και την Βυζίτσα, χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Σας έχουμε ακόμη ένα καλό νέο: για τις… ποδηλατικές οικογένειες, ο Βόλος διαθέτει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων 10 χλμ που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε παρέα με τα παιδιά.

Πού θα μείνετε: Το Ξενοδοχείο Φίλιππος είναι πολύ καλή και οικονομική επιλογή για οικογένειες στο κέντρο της πόλης. Αν κάνετε κράτηση μέσω Booking, η διαμονή για μια τετραμελή οικογένεια κοστίζει 98 ευρώ το βράδυ ενώ περιλαμβάνει πρωινό. 

Πού θα φάτε: Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες με τα εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή) τσιπουράδικα να σας περιμένουν να δοκιμάσετε τους μεζέδες τους. Ωστόσο, για θαλάσσιους μεζέδες η ταβέρνα Ιωλκός είναι μια πολύ καλή επιλογή.

4.  Λίμνη Πλαστήρα

*Φωτογραφία: plastiras-lake.gr

Για να χορτάσει το μάτι σας πράσινο, η Λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανικός προορισμός. Απέχει 25 χλμ. από την Καρδίτσα, που με τη σειρά της απέχει σχεδόν 3,5 ώρες από την πρωτεύουσα. Η περίμετρος της λίμνης φτάνει τα 50 χιλιόμετρα και έτσι εσείς δεν θα χορταίνετε… περίπατο γύρω απ’ τα νερά της. Αν νομίζετε ότι δεν θα έχετε τίποτα να κάνετε, σας διαβεβαιώνουμε ότι έχετε πολλές επιλογές: πεζοπορία, ψάρεμα για τους μπαμπάδες, ιππασία για τους τολμηρούς και φυσικά εξερεύνηση των κοντινών χωριών (μόνο στην περίπτωση που θέλετε να αφήσετε αυτόν τον παράδεισο) θα γεμίσουν και με το παραπάνω το τριήμερό σας. Δεν έχουμε να πούμε περισσότερα, τα υπόλοιπα θα τα δείτε από κοντά..

*Φωτογραφία: web-greece.gr

Πού θα μείνετε: Στο Νεοχώρι (φωτογραφία), το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό της περιοχής, θα βρείτε το ξενοδοχείο Αντιγόνη. Αν κάνετε κράτηση μέσω του Hotels.com,  το κόστος και για τις δύο νύχτες για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχεται στα 134 ευρώ με πρωινό.

Πού θα φάτε: Στην ξακουστή ψησταριά «Μανιτάρι» που φημίζεται για το αγριογούρουνο, την γουρουνοπούλα και το αρνάκι γάστρας, που θα απολαύσετε μετά… θέας.

v