Πόσα παιδιά πρέπει να κάνετε για να είστε ευτυχισμένοι

Πόσα παιδιά πρέπει να κάνετε για να είστε ευτυχισμένοι

Τα παιδιά είναι κούραση, φωνές, γέλια και πολλή ευτυχία! Ακόμα και αν ένα ζευγάρι περιοριστεί σε ένα μόνο παιδί, η χαρά που νιώθει δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο. Μια καινούρια έρευνα, ωστόσο, που διεξήχθη από Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και διήρκησε ούτε λίγο ούτε πολύ 5 χρόνια, φαίνεται ότι καταλήγει στο ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός των παιδιών που θα μας κάνουν να… πετάμε στα ουράνια.

Για να μην σας κρατάμε άλλο σε αγωνία, οι οικογένειες με 4 ή και περισσότερα παιδιά φαίνεται ότι είναι πιο ικανοποιημένες από τη ζωή τους. Αν και -όπως είπαμε- τα παιδιά είναι ευτυχία, το να μεγαλώνεις 4 και περισσότερα πιτσιρίκια σίγουρα δεν είναι εύκολο, απαιτεί πολλές θυσίες ενώ ενδεχομένως τα οικονομικά της οικογένειας να είναι πολύ πιο περιορισμένα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μελετητές τα εμπόδια αυτά προσπερνώνται γιατί υπάρχουν στενοί δεσμοί ανάμεσα στα (πολλά) μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, τα παιδιά δεν βαριούνται ποτέ γιατί πάντα έχουν παρέα (επομένως υπάρχει λιγότερη γκρίνια) και μαθαίνουν να είναι πιο αυτόνομα από μικρή ηλικία. Για τους γονείς, η χαρά που τους προσφέρουν τα παιδιά φαίνεται ότι ξεπερνά τις πρακτικές δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Έτσι, παρά το «γλυκό» χάος που επικρατεί καθημερινά, οι γονείς βρίσκουν την ισορροπία από την ευτυχία της... πολυμελούς οικογένειάς τους.

Μπορεί να μην έχουμε όλοι στα σχέδια μας να γίνουμε πολύτεκνοι, όμως πιθανώς να πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Άλλος ένας λόγος να αναλάβουμε δράση κατά της υπογεννητικότητας στη χώρα μας…

Πηγή: Hotmomsclub.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v