Όσα ...αποκαλύπτονται για τους άντρες μετά το μωρό

Όσα ...αποκαλύπτονται για τους άντρες μετά το μωρό

Το θέλατε αυτό το μωρό! Το θέλατε πολύ. Είχατε κάνει όνειρα για το πώς θα είναι η ζωή σας με αυτό, για τις αγκαλιές και τις βόλτες, για τα γελάκια και τα πρώτα βήματα… Το μωρό, όμως, μαζί με όλα αυτά, έφερε και άγχη, νεύρα, ξενύχτια, κλάματα και πολλές πολλές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν ΤΩΡΑ. Και αυτό το ΤΩΡΑ δεν κόβεται στα δύο: Στο μυαλό του άντρα σας, μάλιστα, δείχνει πάντα μόνο προς την δική σας κατεύθυνση. Και κάπως έτσι, μέρα με τη μέρα, είδατε το πρόσωπο του άντρα σας να αλλάζει –ή μήπως να παραμένει εντελώς ίδιο; Και κάπως έτσι, ανακαλύψατε κάποιες νέες πτυχές του χαρακτήρα του (και του δικού σας μαζί) που δεν ήταν όπως ακριβώς τις είχατε φανταστεί. Για παράδειγμα:

Τη σχέση του με την κούραση

Είχατε και οι δύο υπάρξει κουρασμένοι στο παρελθόν –έως και εξαντλημένοι. Όμως η εξάντληση που φέρνει ένα νέο μωρό είναι πρωτόγνωρη. Και για τους δύο. Είτε εργάζεστε είτε όχι. Έτσι, κανείς δεν έχει πραγματικά κουράγιο να σηκωθεί για 7η φορά μέσα στην ίδια νύχτα για να δώσει πιπίλα στο μωρό που κλαίει ή για να του βάλει θερμόμετρο, όμως κάποιος πρέπει να το κάνει. Και αυτή δεν μπορεί να είστε πάντα μόνο εσείς.

Τη σχέση του με τις δουλειές του σπιτιού

Ναι, θα μαζέψει το τραπέζι και θα βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο και ενίοτε θα πλύνει και τις κατσαρόλες. Υπάρχουν, όμως, και 3 χρησιμοποιημένα μπιμπερό εκεί δίπλα, καθώς και δύο πιπίλες, οι οποίες περιμένουν να πλυθούν… Και δεν θα πλυθούν μόνες τους.

Τη σχέση του με τη μαμά του

...την οποία μέχρι πρότινος κρατούσε συστηματικά έξω από τη ζωή σας (και το σπίτι σας) και τώρα υποδέχεται και αποδέχεται με πρωτοφανή χαρά. Υπό άλλες συνθήκες, αυτό θα σας χαροποιούσε. Όταν, όμως, αρχίζουν οι έμμεσες υποδείξεις για όλα αυτά που η μαμά του έκανε διαφορετικά… αρχίζουν και τα προβλήματα.

Το πώς αντιλαμβάνεται τον χρόνο με το παιδί

Σε αντίθεση με εσάς που κυλιέστε όλη μέρα στα πατώματα για να παίξετε και να μπουσουλήσετε με το μωρό σας, για εκείνον ο χρόνος με το παιδί μεταφράζεται απλά ως συνύπαρξη στο ίδιο δωμάτιο. Η δικαιολογία «δεν μπορώ να παίζω με κούκλες» ή «έχω δουλειά, πρέπει να τσεκάρω κάτι mail» γίνεται καραμέλα, και εσείς καταλήγετε να είστε ο μοναδικός «διασκεδαστής» του παιδιού.

Τη διαχείριση κρίσεων

Μπορεί να μην είχε το θάρρος να βρίσκεται στο πλευρό σας τις στιγμές του τοκετού, αλλά το να βάλει λίγο ιώδιο στο παιδί όταν πέφτει και τσακίζει το γόνατό του, το θεωρούσατε αυτονόητο. Γιατί, δηλαδή, να είστε εσείς πάντα αυτή που θα πρέπει να τηλεφωνήσει στην παιδίατρο όταν κάτι σας φαίνεται ανησυχητικό;

Τη σχέση σας ως ζευγάρι

Το ότι δεν έχετε διάθεση για σεξ επειδή έχετε κοιμηθεί μόλις δύο ώρες, ενώ έχετε κάνει και όλες τις δουλειές του σπιτιού, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο και όχι δείγμα ότι ο γάμος σας περνά κρίση. Το ότι δεν εργάζεστε τόσες ώρες όπως εκείνος δεν σημαίνει ότι δεν κουράζεστε το ίδιο ή και περισσότερο. Αντίθετα, σημαίνει ότι αντί για σεξ, θα σας ικανοποιούσε πολύ περισσότερο το να κρατήσει το μωρό για μερικές ώρες, προκειμένου να κοιμηθείτε.

Την ζωή σας όπως την ξέρατε μέχρι χθες

Τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, και εκτός αν έχετε νταντά επί 24ωρου βάσης μέσα στο σπίτι, η ζωή σας με το παιδί θα αλλάξει. Δεν γίνεται να βγαίνετε κάθε βράδυ, ούτε να βλέπετε ταινίες μέχρι αργά, ούτε καν να καπνίζετε μέσα στο σπίτι. Και προφανώς θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα γίνεται να δει κάθε πιθανό αγώνα της ομάδας του!

Μην βιαστείτε να τον κατηγορήσετε. Δεν είναι κακός μπαμπάς. Απλά, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους άντρες, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί και λίγο καλύτερη επεξήγηση από πλευράς σας, σχετικά με το τι ακριβώς περιμένετε και χρειάζεστε από αυτόν. Οφείλετε να το κάνετε –τι ομάδα είστε; Σε κανέναν δεν αρέσει ιδιαίτερα να ξεβολεύεται, όμως αυτή τη φορά αξίζει τον κόπο. Δώστε του την ευκαιρία να το καταλάβει και να χορτάσει στιγμές με το μωρό του, όπως κάνετε εσείς όλη την ημέρα, αφήνοντάς τους μερικές ώρες μαζί. Και θυμίστε του ότι τώρα είναι η στιγμή –δεν θα κρατήσει για πάντα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v