Μητέρα δωρίζει περισσότερα από 60 λίτρα γάλακτος μετά την απώλεια του μωρού της

Μητέρα δωρίζει περισσότερα από 60 λίτρα γάλακτος μετά την απώλεια του μωρού της

Όταν η Wendy Cruz-Chan «έχασε» στη γέννα τον γιο της, έβαλε τα δυνατά της για να απαλύνει τον πόνο της με τον πιο δοτικό τρόπο, τιμώντας τη μνήμη του μωρού της. «Είμαι το είδος του ανθρώπου που προσπαθεί να δει την θετική πλευρά στα πράγματα», είπε η Wendy στο Babble.com, «και μου χρειάστηκε πολύ κουράγιο για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα».

Τρεις ημέρες μετά τη γέννα και τον θάνατο του γιου της, όταν πια το στήθος της ήταν γεμάτο γάλα, αποφάσισε αμέσως τι ήθελε να κάνει. Όπως λέει η ίδια, η σκέψη της αμέσως πήγε στις μαμάδες συναδέλφους της που συχνά έλεγαν ότι θα ήθελαν να έχουν περισσότερο μητρικό γάλα. Και τότε, αποφάσισε να αρχίσει να δωρίζει το γάλα της. Αντλώντας και αντλώντας και αντλώντας με το θήλαστρο για τρεις μήνες.

«Ήθελα να δώσω το γάλα που προοριζόταν για τον γιο μου σε άλλα μωρά, ώστε ένα κομμάτι από μας να ζει μέσα από αυτά», εξήγησε η Wendy.

Aντλούσε, αποθήκευε και δώριζε γάλα σε έξι διαφορετικά μωρά για τρεις ολόκληρους μήνες, με συνέπεια και πρόγραμμα –που συχνά απαιτούσε και την διακοπή του νυχτερινού της ύπνου. Όταν πέρασε το όριο των τριών μηνών, η Wendy αποφάσισε να σταματήσει και να συγκεντρωθεί στην προετοιμασία του σώματός της για την επόμενη εγκυμοσύνη.



Πριν βάλει το θήλαστρο στην άκρη όμως (ελπίζουμε για λίγο!) είχε καταφέρει να δωρίσει περισσότερα από 60 λίτρα μητρικού γάλακτος σε μωρά και μαμάδες που το χρειάζονταν πραγματικά.

Πηγή: babble.com

v