Η πράξη αγάπης ενός μαθητή για τον συμμαθητή του που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε

Η πράξη αγάπης ενός μαθητή για τον συμμαθητή του που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε

Τα παιδιά κάποιες φορές μας εκπλήσσουν με την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία τους, σε σημείο που να μας παραδίδουν αυθόρμητα μαθήματα ανθρωπιάς χωρίς καν να το καταλάβουν! Πρόσφατο παράδειγμα ένα εντεκάχρονο αγόρι από το Νέο Μεξικό που ζήτησε από τη μητέρα του να του ετοιμάσει διπλό κολατσιό για το σχολείο. Μη βιαστείτε να πείτε ότι πείναγε πολύ γιατί έχετε πέσει πολύ έξω…

Ο Dylan ζήτησε δεύτερο κολατσιό για να το δώσει σε έναν συμμαθητή του που το είχε ανάγκη και που έτρωγε μόνο λίγα φρούτα στο διάλειμμα. Η μητέρα του φυσικά δεν του αρνήθηκε, ετοίμασε το κολατσιό με μια μικρή αφιέρωση για τα δύο αγόρια (Καλή όρεξη, αγόρια!) και αποφάσισε να «ανεβάσει» αυτή την συγκινητική ιστορία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Μόλις η μητέρα του παιδιού που τάιζε η Josette ξαναβρήκε δουλειά, προσπάθησε να την ξεπληρώσει, αλλά εκείνη δεν δέχτηκε τα χρήματα. Και επειδή απ’ ό,τι φαίνεται οι καλές πράξεις λειτουργούν σαν ντόμινο, η ομάδα βόλει του σχολείου μάζεψε ένα σεβαστό ποσό για να το προσφέρει στη Josette και τον γιο της επειδή είχε αναλάβει το κολατσιό του άπορου αγοριού. 



Εκείνη όμως αποφάσισε να το αξιοποιήσει αλλιώς… Με τα χρήματα αυτά, πλήρωσε τα χρέη των παιδιών στο εστιατόριο του σχολείου για να μη μένει κανένας μαθητής νηστικός. Ιστορίες πραγματικών ανθρώπων σαν κι αυτές αποδεικνύουν μια μεγάλη αλήθεια: ότι οι πιο μικρές πράξεις, τελικά είναι και οι πιο μεγάλες!

Πηγή: Thestir.cafemom.com

v