Πώς να φτιάξετε ένα κουκλόσπιτο για την κόρη σας

Πώς να φτιάξετε ένα κουκλόσπιτο για την κόρη σας

Ένα από τα πιο ξεχωριστά δώρα που μπορείτε να κάνετε στην κόρη σας είναι ένα ονειρικό κουκλόσπιτο. Το κόστος του, όμως, από ένα μαγαζί παιχνιδιών μπορεί να είναι αρκετά υψηλό και να κάνει την τσέπη σας να… αναστενάξει.

Εκτός αυτού, είναι μια ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο με την κόρη σας και να για να φτιάξετε παρέα ένα... «σπιτικό» κουκλόσπιτο από τα χεράκια σας. 

Ένα διώροφο κουκλόσπιτο από χαρτόκουτα

Για τον σκελετό του κουκλόσπιτου, θα χρειαστείτε δύο χαρτόκουτα που θα κολλήσετε στο πλάι με ένα πιστόλι σιλικόνης. Χρησιμοποιώντας τα χάρτινα κομμάτια που περισσεύουν από τα κουτιά, θα φτιάξετε και την οροφή. Τους τοίχους μπορείτε να τους διακοσμήσετε με ένα αυτοκόλλητο χαρτόνι με σχέδια ή να κολλήσετε σαν ταπετσαρία ζωγραφιές του παιδιού. Για τα κεραμίδια μπορείτε είτε να κολλήσετε ένα χαρτόνι με σχέδιο κεραμιδιού.

Τα κρεβάτια μπορούν επίσης να γίνουν από κομμάτια χαρτόνι, ενώ για όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και την διακόσμηση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε από μικροαντικείμενα του νοικοκυριού (όπως ένα πλαστικό κουτί για την μπανιέρα), μικρότερα κουτάκια για τραπέζια, άλλα παιχνίδια ή αυτοκόλλητα.

Εναλλακτικά, προτιμήστε την εκδοχή του πύργου, που είναι το ίδιο ή και περισσότερο εντυπωσιακή:

Για να βοηθηθείτε, πάρτε ιδέες από το παρακάτω βίντεο:

Μία μίνι εκδοχή από κουτιά παπουτσιών


Με ένα μαχαίρι, κόβετε το πάνω μέρος του κουτιού για να σχηματίσετε την οροφή του. Αφού το χωρίσετε στη μέση, κολλήστε τα δύο μέρη μεταξύ τους διαγώνια. Στη συνέχεια, «ντύνετε» το εσωτερικό του με αυτοκόλλητο χαρτόνι για να γίνει πιο «χαρούμενο» και το εμπλουτίζετε με λίγα έπιπλα.

Αν σας περισσεύουν περισσότερα από δύο κουτιά παπουτσιών, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε κάπως έτσι...

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο εδώ

Ένα εναλλακτικό κουκλόσπιτο σε μια βαλίτσα!


Η ιδέα είναι πανεύκολη και πολύ εύκολη στην υλοποίηση. Αν σας περισσεύει μια παλιά βαλίτσα, βάλτε φαντασία και μετατρέψτε την σε ένα διαφορετικό κουκλόσπιτο με υλικά που έχετε ήδη ή με οικονομικά έπιπλα για κούκλες που θα βρείτε εδώ.

Κουκλόσπιτο το… μίνιμαλ

Κόβοντας (πάλι) κομμάτια από χαρτόνι και συναρμολογώντας τα μεταξύ τους φτιάχνετε μία σύνθεση… δωματίων. Έτσι δημιουργούνται 4 διαφορετικά δωμάτια μόνο με λίγες κινήσεις. Για τα έπιπλα, επιμένετε χάρτινα και αφού τα σχηματίσετε, προσθέτετε τις λεπτομέρειες με έναν μαύρο μαρκαδόρο.

Κουκλόσπιτο- μονοκατοικία


Στην ίδια λογική με τα δύο πρώτα κουκλόσπιτα, κόβετε- ράβετε χάρτινα κουτιά και κομμάτια από χαρτόνι και φτιάχνετε ένα πολυώροφο κουκλόσπιτο με σοφίτα! Αν σας περισσεύουν πολλά κομμάτια από υφάσματα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την επένδυση των τοίχων, τις κουρτίνες ή τα χαλιά.

Χρησιμοποιώντας ένα παλιό «ανοιχτό» ντουλάπι


Αν δεν «πιάνει» το χέρι σας και σας περισσεύει ένα παλιό ντουλάπι με τζάμι, εκμεταλλευτείτε το για να φτιάξετε στο πι και φι ένα κουκλόσπιτο! Βάψτε το αν το χρώμα του έχει ξεφτίσει και έπειτα διαμορφώστε τον εσωτερικό του χώρο όπως αρμόζει στην αγαπημένη κούκλα της κόρης σας.

Ή μια παροπλισμένη βιβλιοθήκη

Στην ίδια λογική… μετακομίζετε το σπίτι της Barbie στην ανοιχτή βιβλιοθήκη που τώρα είτε «κάθεται» απλά στην αποθήκη σας είτε δεν χρησιμοποιείται ακόμα όπως θα έπρεπε στο δωμάτιο του παιδιού.

*Η ξεχωριστή πινελιά είναι η οροφή που μπορείτε να ζωγραφίσετε με έναν μαρκαδόρο στον τοίχο. Δεν αξίζει να λερωθεί για κάτι τέτοιο;

*Αν είναι και συρόμενη, το παιδί θα μπορεί να παίζει με το κουκλόσπιτό του σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού θέλει.
 

v