5 τέλειες οικογενειακές ταβέρνες για την 28η Οκτωβρίου

5 τέλειες οικογενειακές ταβέρνες για την 28η Οκτωβρίου

Η πρώτη αργία μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς έφτασε, γι’ αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να ξεσκάσετε οικογενειακώς. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μην μαγειρέψετε μια μέρα και να οργανώσετε μια οικογενειακή έξοδο με καλό φαγητό; Ακόμα καλύτερα αν τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν αφού τελειώσουν το πιάτο τους.

Ακολουθούν 5 οικογενειακές ταβέρνες που συνδυάζουν όλα τα γούστα – μικρών και μεγάλων- για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

1. Ο Νερόμυλος στην Αργυρούπολη 

Αν θέλετε να το… τσικνίσετε την 28 Οκτωβρίου, ο Νερόμυλος, που ειδικεύεται στα κρεατικά και συγκεκριμένα στο κεμπάπ του, αξίζει να είναι η πρώτη επιλογή σας. Ο χώρος του είναι τεράστιος και οι πιθανότητες να βρείτε τραπέζι θα είναι (σχεδόν) πάντα με το μέρος σας. Επιπλέον, η εξυπηρέτηση είναι τόσο γρήγορη που αν πεινάσουν τα πιτσιρίκια, δεν πρόκειται να γκρινιάξουν γιατί το φαγητό έρχεται στο τραπέζι μέχρι να πεις… «κύμινο»! Μετά το γεύμα τους, ο παιδότοπος θα τα περιμένει να «ξεδώσουν» όσο εσείς απολαμβάνετε το γλυκό σας. Τα πιάτα του είναι απλά, κλασικά και σίγουρα αξίζουν για την τιμή τους. Ενδεικτικά, με 15 ευρώ το άτομο τρώτε υπερ- αρκετά!

Αν δεν σας βολεύει η Αργυρούπολη, μπορείτε να επισκεφθείτε το «αδελφάκι» του Νερόμυλου στο Χαλάνδρι.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κύπρου 11, Αργυρούπολη και Κώστα Βάρναλη 6 στο Χαλάνδρι. 

Τηλέφωνο: 21 0993 2455.

2. Αλλά και… ο Ανεμόμυλος στη Νέα Ερυθραία 

Ο δεύτερος… μύλος στη λίστα μας που έχει παράδοση στο οικογενειακό τραπέζι και μια ψησταριά του δεν σταματά ποτέ να δουλεύει. Από τα ορεκτικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ξεχωριστό μιλφέιγ μελιτζάνας. Λόγω του ήλιου που θα χαρούμε ανήμερα της αργίας, μπορείτε να φάτε στον κήπο, δίπλα στην παιδική χαρά, από την οποία τα παιδιά δεν θα ξεκολλάνε. Στον κατάλογο προσφέρεται και παιδικό μενού, αν τα μικρά σας δεν τρώνε πολύ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα πιάτα και τις τιμές του εδώ.



Διεύθυνση: Χειμάρας 7, Νέα Ερυθραία.

Τηλέφωνο: 2108070969.

Δείτε περισσότερα εδώ. 

3. Για τους λάτρεις του κέντρου: Αθήρι στον Κεραμεικό

Αρχίζουμε με το πρώτο θετικό: αν δεν θέλετε να «κατεβάσετε» το αυτοκίνητο στο κέντρο, το Αθήρι στο Γκάζι δεν πρόκειται να σας κουράσει, αφού το μετρό του Κεραμεικού θα σας βολέψει και με το παραπάνω! Εδώ θα απολαύσετε πιο γκουρμέ κουζίνα, με λίγα και καλά πιάτα. Επειδή, όπως ήδη είπαμε, ο καιρός ανήμερα της αργίας θα μας ανταμείψει για το προηγούμενο βροχερό Σαββατοκύριακο, μπορείτε να επιλέξετε τα τραπεζάκια στον κήπο του μαγαζιού ενώ τα μικρά σας θα διασκεδάζουν με τα παιχνίδια που βρίσκονται εκεί. Αν είστε φαν των θαλασσινών, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το νοστιμότατο ριζότο με καλαμάρι…

Πάρτε μια γεύση από το μενού του Οκτωβρίου, μαζί με το... αντίτιμο του κάθε πιάτου, εδώ.



Διεύθυνση: Πλαταιών 15,Κεραμεικός.

Τηλέφωνο: 2103462983.

Δείτε περισσότερα εδώ. 

4. Ένα «Πεύκο» στα Μελίσσια για σπιτικές γεύσεις

Το σκηνικό του «Πεύκου» συμπληρώνουν πολύχρωμες καρέκλες, άνετοι καναπέδες με μαξιλαράκια και τζάκι: πρόκειται για ένα οικογενειακό μαγαζί που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να αισθανθούν «σαν στο σπίτι τους». Ξεχωρίζουν η τηγανιά και τα μπιφτέκια, που τα περισσότερα πιτσιρίκια «καταβροχθίζουν». Για να θυμηθείτε πώς είναι το φαγητό της γιαγιάς σε ένα ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον, προτιμήστε το! Με 13-20 ευρώ/ άτομο θα χορτάσετε. 

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πράσινη αυλή του που ενδείκνυται για πολύ τρέξιμο και παιχνίδι.

Διεύθυνση: Τήνου 12, Μελίσσια.

Τηλέφωνο: 2108040929.

5. Και όσοι θέλουν να φάνε... εξοχικά: ο Βασίλης στη Νέα Μάκρη

*Φωτογραφία: estiatoria.gr

Για να συνδυάσετε τη βόλτα σας με περισσότερη… εξοχή, μπορείτε να ξεφύγετε για κάποιες ώρες από τον θόρυβο της πρωτεύουσας. Ιδανική επιλογή η οικογενειακή ταβέρνα του Βασίλη στη Νέα Μάκρη, που αναλαμβάνει εκτός από το φαγητό των μεγάλων, και τη διασκέδαση των μικρών με δύο επιλογές: με παιχνίδι είτε στον πράσινο κήπο του είτε στον εσωτερικό του παιδότοπο. Επειδή ο καιρός προβλέπεται κάτι παραπάνω από καλός το ερχόμενο τριήμερο, μπορείτε να απολαύσετε και εσείς το γεύμα σας έξω, για να έχετε και οπτική επαφή με τα πιτσιρίκια. Ενδεικτικά, με 20 ευρώ ανά άτομο θα.. φουσκώσετε. 

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μαραθώνος 26, Νέα Μάκρη.

Τηλέφωνο: 2294075666.

v