Η απίστευτη ιστορία του μωρού που γεννήθηκε… δύο φορές!

Η απίστευτη ιστορία του μωρού που γεννήθηκε… δύο φορές!

Με την παρακάτω είδηση που έκανε χθες τον γύρο του κόσμου, δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί κανείς στην εξέλιξη της σύγχρονης ιατρικής: στις 16 εβδομάδες κύησης, η Αμερικανίδα Margaret Boemer επισκέφτηκε τον γιατρό της για τον τυπικό υπέρηχο. Σε αυτόν διαπιστώθηκε ένας όγκος, ο οποίος αναπτυσσόταν στη ραχοκοκαλιά του εμβρύου, μειώνοντας την παροχή του αίματος στον οργανισμό της, με αποτέλεσμα η ζωή του να κινδυνεύει. Ο λόγος για το sacrococcygeal teratoma, έναν όγκο που αναπτύσσεται στα έμβρυα πριν από τη γέννηση (συνήθως στα κορίτσια, με συχνότητα 1:35.000) και εμφανίζεται στον κόκκυγα.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η Margaret Boemer ήταν αρχικά έγκυος σε δίδυμα, αλλά στο δεύτερο τρίμηνο έχασε το ένα από τα δύο. Φανταστείτε, λοιπόν, το σοκ που υπέστη όταν ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του μωρού της.

Οι περισσότεροι γιατροί συνέστησαν στη Boemer να διακόψει την κύηση. Η ομάδα γιατρών του Texas Children's Fetal Center, ωστόσο, προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα εμβρυική επέμβαση στο μωρό.



Στις 23 εβδομάδες κύησης, λοιπόν, οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μωρό από τη μήτρα, να αφαιρέσουν το 90% του όγκου, το μέγεθος του οποίου ξεπερνούσε πλέον ακόμα και το μέγεθος του κεφαλιού του μωρού. Μπόρεσαν δε να τοποθετήσουν ξανά το έμβρυο στη μήτρα, προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξή του –φροντίζοντας να διατηρήσουν όσο περισσότερο αμνιακό υγρό γινόταν.

Η Boemer πέρασε το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης στο κρεβάτι. Τελικά, η LynLee Hope γεννήθηκε επίσημα 12 εβδομάδες αργότερα, στις 6 Ιουνίου, με καισαρική τομή.



Η περιπέτειά της συνεχίστηκε μία εβδομάδα αργότερα, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση, για να αφαιρεθεί το υπόλοιπο τμήμα του όγκου που είχε απομείνει στον οργανισμό της. Σήμερα, όμως, είναι υγιέστατη και απολαμβάνει τις αγκαλιές της υπόλοιπης οικογένειάς της.



Δείτε στο βίντεο ακριβώς τι έγινε:



Όσο για τη μαμά της; «Άξιζε κάθε πόνο και ταλαιπωρία», απαντά, όταν μιλά για την τρομερή αυτή περιπέτεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v