Η ζωή ενός πρόωρου μωρού στο νοσοκομείο: 6 γονείς ανοίγουν την καρδιά τους

Η ζωή ενός πρόωρου μωρού στο νοσοκομείο: 6 γονείς ανοίγουν την καρδιά τους

Για τους περισσότερους μελλοντικούς γονείς, η παραμονή στο νοσοκομείο μετά την γέννα είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει τρεις με τέσσερις ημέρες. Στην περίπτωση, όμως, που το μωράκι τους έρθει στον κόσμο νωρίτερα λόγω επιπλοκών, η παραμονή του στον θάλαμο των νεογνών μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Τουλάχιστον μέχρι οι γιατροί να κρίνουν ότι ο κίνδυνος ξεπεράστηκε και ότι το μωράκι μπορεί να πάει σπίτι μαζί με τους γονείς του. Το άγχος και η αγωνία που βιώνουν αυτό το διάστημα είναι από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που θα περάσουν στη ζωή τους, όμως κάποιοι απ’ αυτούς δεν διστάζουν να μοιραστούν μαζί μας πώς είναι να κάνεις το νοσοκομείο σπίτι σου, ενώ βλέπεις το μωρό σου να αγωνίζεται για τη ζωή του.

Ευτυχώς, όλες οι παρακάτω ιστορίες είχαν αίσιο τέλος και οι μικροί μαχητές κατάφεραν να γνωρίσουν ποιο είναι το πραγματικό τους σπίτι. Επιπλέον, οι γονείς αυτοί πήραν κάποια σημαντικά μαθήματα ζωής.

1. «Λένε ότι το σπίτι σου είναι εκεί που βρίσκεται και η καρδιά σου. Και η δική μας καρδιά βρισκόταν στο θάλαμο νεογνών για 118 μέρες», λέει η Maureen Azize.



2. «Ήμαστε τόσο χαρούμενοι όταν γυρίσαμε σπίτι με το μωράκι μας που το ξύπνημα στις 2 το βράδυ για να του αλλάξουμε πάνα μας φαινόταν πολυτέλεια», λέει η Linda Haase Cohen.



3. «Έβλεπα τον γιο μου μέσα στη θερμοκοιτίδα με τα σωληνάκια να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κορμιού του». Σήμερα, το μωράκι της φωτογραφίας είναι 12 ετών και στον ελεύθερό του χρόνο τρέχει ασταμάτητα, λέει ο Damon Nailer.



4. «Τα δίδυμα μωρά μου ήταν τόσο μικροσκοπικά που φοβόμουν να τα αγγίξω!», εξομολογείται η Katie De Chicco για τα μωρά που έφερε στον κόσμο όταν ήταν σχεδόν 33 εβδομάδων.



5. «Οι νοσοκόμες μου έλεγαν ότι τα μωρά μου με είχαν ανάγκη, αλλά εγώ ένιωθα αβοήθητη και πίστευα ότι τα έκανα όλα λάθος. Η μητρότητα για μένα ξεκίνησε από τη στιγμή που επέστρεψα σπίτι με τα μωρά μου», μοιράζεται μαζί μας η Stefanie Wilder Taylor.



6. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου ήταν μόλις 23 βδομάδων και 3 ημερών. Τον είδα πολλές ώρες μετά τον τοκετό και τον κράτησα στην αγκαλιά μου 14 μέρες αργότερα! Κάποιες φορές, οι πιο δυνατοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν περιμένεις ότι είναι δυνατοί!», μας λέει η Andrea Mullenmeister.

Πηγή: Huffingtonpost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v