Το συγκινητικό γράμμα ενός μπαμπά στη γυναίκα του

Το συγκινητικό γράμμα ενός μπαμπά στη γυναίκα του

Είτε εργάζεται είτε μένει στο σπίτι με τα παιδιά, κάθε μαμά θέλει να ξέρει ότι την εκτιμούν για όσα κάνει. Αυτός είναι ο λόγος που το γράμμα που έγραψε αυτός ο μπαμπάς στη γυναίκα του κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκινεί. Σε αυτό περιγράφει όλους τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η γυναίκα του είναι μία καταπληκτική μαμά και… είναι όλα όσα κάθε μαμά έχει ανάγκη να ακούσει.

Ο Αυστραλός μπαμπάς Scott Douglas έγραψε ένα γλυκό γράμμα στην σύζυγό του Kate, το οποίο εκείνη στη συνέχεια δημοσίευσε σε ένα blog. Το δημοσίευμα έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου. Σε αυτό, ο Douglas επαινεί την γυναίκα του και της δείχνει την εκτίμησή του για κάθε τι που κάνει, για πράγματα που εκείνη πιθανότατα πιστεύει ότι ο άντρας δεν προσέχει ποτέ. Διαβάστε το:

«Έπειτα από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφεις στο σπίτι και να κατεβάζεις διακόπτες. Κάποιες μέρες γυρίζω στο σπίτι και βλέπω την όμορφη γυναίκα μου κουρασμένη, εξαντλημένη, εκνευρισμένη και καταβεβλημένη από την τεράστια πρόκληση του να είσαι μαμά. Σε αντίθεση με εμένα εκείνη δεν έχει σταθερό ωράριο, το οποίο κάποια στιγμή να τελειώνει, ούτε ανταμείβεται με υπερωρίες ή μπόνους για όλη την επιπλέον δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά. Δεν δικαιούται άδεια ασθενείας, ούτε επίσημη άδεια διακοπών, ούτε έχει αργίες και Σαββατοκύριακα που κάνουν λίγο πιο ξεκούραστη τη δουλειά της.

Στις 3 Μαΐου 2011 ανέλαβε καθήκοντα μαμάς. Στις 6 Αυγούστου 2014 άρχισε τις υπερωρίες. Δύο αγόρια. Δύο αγόρια που δεν σταματούν ποτέ, που κάνουν τη μητρότητα πρόκληση από κάθε άποψη. Δεν ζήτησε ποτέ αύξηση ούτε έψαξε για άλλη δουλειά. Έτσι, παρόλο που σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα και νιώθεις ότι δεν σε εκτιμά κανείς ή δεν νιώθεις σίγουρη αν έκανες κάτι σημαντικό στην ζωή τους, η αλήθεια είναι κάπως έτσι…

Τα αγόρια σου σηκώθηκαν από τα ωραία ζεστά τους κρεβάτια, πλύθηκαν και ντύθηκαν με αγάπη από εσένα. Έφαγαν το πρωινό που εσύ έχεις οργανώσει μέρες πριν, όταν ετοίμαζες τη λίστα του σούπερ μάρκετ. Ετοίμασες ένα κολατσιό για τον μεγάλο που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, ενώ αναρωτιόσουν «Είναι αρκετά υγιεινό; Μήπως δεν χορτάσει;», ενώ ταυτόχρονα είχες τον μικρό να κρέμεται από τα χέρια και τα πόδια σου. Πήγες τον μεγάλο στο νηπιαγωγείο, όπου έκατσες μαζί του για μισή ώρα, να τον παρηγορήσεις επειδή ξύπνησε στραβά, λέγοντάς του ότι η μανούλα θα είναι πάντα δίπλα του.

Στη συνέχεια, γύρισες στο σπίτι όπου πέρασες την ημέρα με ένα δίχρονο, ανοίγοντας συζητήσεις και εκπαιδεύοντάς τον στο γιο-γιό, εξηγώντας του πώς να εξελιχθεί από μικρό αγόρι σε μεγάλο παιδί. Τον έβαλες για μεσημεριανό ύπνο, προκειμένου να έχει όση ενέργεια χρειάζεται για να αντέξει μέχρι το βράδυ -και παρόλο που ξέρεις ότι εσύ δεν έχεις την ίδια ενέργεια- ενώ εσύ την ίδια ώρα που θα μπορούσες να ξεκουράζεσαι έκανες δουλειές, κι άλλες δουλειές στο σπίτι. Είναι ζήτημα αν κάθισες για 10 λεπτά, μέχρι να έρθει η ώρα να πάρεις τον μεγάλο από το σχολείο, μετά να τους πας και τους δύο στον παιδίατρο, να βεβαιωθείς ότι είναι υγιείς. Μετά μαγείρεψες, τους έβαλες να φάνε και με περίμενες να έρθω ώστε να φάμε μαζί και να κάνεις την πρώτη σου συζήτηση με ενήλικα σε ολόκληρη τη μέρα, ενώ ταυτόχρονα συνέχισες να είσαι μαμά και να λύνεις τα προβλήματα του πλανήτη.

Όταν εσύ, λοιπόν, βλέπεις μία κακή μέρα, εγώ βλέπω μία εκπληκτική γυναίκα που ποτέ δεν αρρωσταίνει, ποτέ δεν παραιτείται, ποτέ δεν γυρίζει την πλάτη στις δύσκολες μέρες και που έχει την ενέργεια να πάει στο κρεβάτι ξέροντας ότι θα γίνουν όλα ξανά από την αρχή αύριο. Είσαι μία καταπληκτική, απίστευτη μητέρα. Ακόμα κι αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις, είσαι ό,τι καλύτερο έχουν τα αγόρια αυτά στη ζωή τους και σε αγαπάμε για όλα όσα κάνεις.»



Η Kate πήρε το γράμμα αυτό από τον άντρα της, ύστερα από μία εξαιρετικά δύσκολη μέρα με τα δυο τους αγόρια. Ήταν τόσο δύσκολη που χρειάστηκε να φύγει για μερικές ώρες, αφού ο άντρας της επέστρεψε από την δουλειά. Κι όταν γύρισε στο σπίτι διάβασε τις παραπάνω γραμμές.

Ο μπαμπάς αυτός δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής στην περιγραφή του τι σημαίνει να είσαι μια μαμά που δεν δουλεύει. Και σκοπός αυτού του γράμματος είναι να θυμίσει στην γυναίκα του ότι αναγνωρίζει και εκτιμά τον καθημερινό της αγώνα, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του.

Το γράμμα αυτό λέει όσα κάθε μαμά που δεν εργάζεται θα ήθελε να ακούσει από τον άντρα της. Λόγια που φαίνονται μικρά, όμως είναι πολύ μεγάλα και που έχουν τεράστια σημασία για τις μαμάδες.

Το γράμμα αυτό είναι ένα μάθημα για κάθε μπαμπά.

Πηγή: Scarymommy

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v