Κοιμίζω τον γιο μου στις 11. Είναι κακό;

Κοιμίζω τον γιο μου στις 11. Είναι κακό;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι τριών ετών που δυστυχώς δεν κοιμίζω πριν τις 11, αλλά ξυπνάει ό,τι ώρα θέλει. Διαβάζω ότι είναι λάθος τα παιδιά να κοιμούνται αργά. Ισχύει; Του κάνω κακό;
Απάντηση:

Κακό δεν είναι, αλλά προτιμάται να είναι το παιδί σε ένα πρόγραμμα και να κοιμάται τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως και κυρίως τις πρώτες βραδινές ώρες που γίνεται και η παραγωγή  - έκκριση ορμονών αύξησης.

*Καραμούζα Αναστασία, Επιμελήτρια- Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων .
 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v