Ο 6 ετών γιος μου κουνιέται για να «νανουριστεί». Πρέπει να του το κόψω;

Ο 6 ετών γιος μου κουνιέται για να «νανουριστεί». Πρέπει να του το κόψω;

Ερώτηση:
Ο γιος μου, 6 ετών τώρα, ενώ κοιμάται αρκετές ώρες και πάει εύκολα στο κρεβάτι του, παρατηρώ ότι συνεχώς κουνιέται, κάνει απότομες κινήσεις, αλλάζει πολλές στάσεις και τελευταία μέσα στη νύχτα έρχεται και χώνεται, χωρίς να τον καταλάβω στο κρεβάτι μου. Ακόμα συνηθίζει από μωρό, να νανουρίζεται μόνος του με το να κουνιέται μπρούμυτα και βάζοντας το χέρι του στο σημείο των γεννητικών του οργάνων. Ποτέ δεν τον έχουμε εμποδίσει να το κάνει, αλλά παρατηρώ, ότι μόνο έτσι αποκοιμιέται. Τι θα πρέπει να κάνω; Να του το κόψω; Μήπως κάτι δείχνει η συνήθεια;
Απάντηση:

Γεια σας. Πράγματι όσα αναφέρετε δεν εμπίπτουν στην αναμενόμενη συμπεριφορά για ένα παιδί 6 ετών. Ωστόσο, τα ερωτήματα που θέτετε μπορούν να απαντηθούν μετά από μια συνάντηση και ένα λεπτομερές ιστορικό που θα πρέπει να ληφθεί από έναν ψυχολόγο. Ενδέχεται από αυτή τη συνάντηση να προκύψουν και ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν και από Αναπτυξιολόγο. 

*Καραμούζα Αναστασία, Επιμελήτρια- Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων .
 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v