12 φανταστικές ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτι στο σπίτι!

12 φανταστικές ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτι στο σπίτι!

Τα παιδικά πάρτι είναι από τα πιο ευχάριστα και άξια προβληματισμού ταυτόχρονα θέματα για τους γονείς που έχουν παιδιά σε μικρές σχολικές ηλικίες. Τα παιδιά θέλουν εντυπωσιακά πάρτι (και γιατί όχι, δηλαδή;) και οι γονείς χρειάζονται μία περιουσία για να κάνουν την ευχή τους πραγματικότητα. Οι περισσότεροι παιδότοποι είναι πανάκριβοι, ο καιρός τον χειμώνα δεν προσφέρεται για υπαίθριους χώρους, άρα μοναδική λύση είναι το πάρτι να λάβει χώρα στο σπίτι. Πώς θα οργανώσετε, όμως, ένα τέλειο πάρτι σε λίγα τετραγωνικά και χωρίς να μπείτε σε τρομερά έξοδα; Οπλιστείτε με υπομονή και μπόλικη δημιουργική διάθεση και δείτε τις παρακάτω ιδέες που υπόσχονται να χαρίσουν στο παιδί τα πιο αξέχαστα γενέθλια της ζωής του!

Πάρτε ιδέες για απλή και όμορφη διακόσμηση, οικονομικά δωράκια για το τέλος και τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που θα κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά για ώρες!

Η πιο απλή και εντυπωσιακή διακόσμηση

Ένα ουράνιο τόξο από μπαλόνια που μπορεί να σας ετοιμάσει εύκολα και οικονομικά ο «μπαλονάς» της περιοχής σας.

Χορός και παιχνίδι

Το γνωστό παιχνίδι «μουσικές καρέκλες» γίνεται ακόμα πιο εύκολο στο σαλόνι σας αν αντί για καρέκλες κολλήσετε απλά «θέσεις» στο πάτωμα, τις οποίες θα ξεκολλάτε μία προς μία καθώς το παιχνίδι θα εξελίσσεται, μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής.

Όλα τα παιδιά ξετρελαίνονται με την πινιάτα

Και επειδή είναι πανάκριβη για να την αγοράσετε, μπορείτε να την φτιάξετε μόνη σας, με πολύ μικρό κόστος και να την γεμίσετε με καραμέλες και σοκολατάκια. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας πώς θα φτιάξετε μία πινιάτα με καλούπι από μπαλόνι και εδώ πώς θα φτιάξετε τη φανταστική πινιάτα της φωτογραφίας.

Λέγεται «punch box» και είναι ακόμα πιο εύκολο από την πινιάτα

Είναι ένα μεγάλο κομμάτι από χαρτόνι, στο οποίο θα ανοίξετε τρύπες που θα καλύψετε στη συνέχεια με πολύ λεπτό χαρτί. Πίσω από την κάθε τρύπα θα κρύψετε ένα δωράκι. Δείτε πώς ακριβώς θα το κάνετε εδώ.

Παιχνίδι «βάλ’του το καπέλο»

Σε ένα μεγάλο χαρτί θα σχεδιάσετε έναν γάτο που του λείπει το καπέλο. Θα κόψετε από χαρτόνι μερικά καπέλα (αν δεν τα βρείτε έτοιμα σε μαγαζιά για χειροτεχνίες ή χαρτοπωλεία) και την ώρα του παιχνιδιού θα πρέπει το κάθε παιδάκι με δεμένα μάτια να υπολογίσει το σωστό σημείο για να τοποθετήσει το καπέλο του γάτου. Τα καπέλα μπορούν να κολλήσουν στην εικόνα με blue-tack.

Έτοιμοι για φωτογράφιση;

Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για cut-out φιγούρες που μπορείτε να φτιάξετε, προκειμένου να φωτογραφηθούν τα παιδιά από πίσω. Επιλέξαμε το Minion που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι.

Και για τα μικρότερα αδερφάκια…

Γεμίστε μία πλαστική πισίνα με μπαλάκια και μπαλόνια και δεν χρειάζονται τίποτε περισσότερο για να περάσουν καλά!

Τα σνακ που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους

…και γίνονται πανεύκολα! Απλά βουτάτε πρέτσελ ή κριτσίνια μέσα σε σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και στη συνέχεια τα πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα. Για περισσότερα απίθανα σνακ για πάρτι δείτε εδώ.

Πεντανόστιμα τοστάκια

Θα χρειαστείτε μόνο ένα κουπ-πατ για να κόψετε τα ψωμάκια στρογγυλά!

Τα πιο απλά και όμορφα δωράκια για το τέλος

Μεταξύ μας, όλη αυτή η ιστορία με τα δωράκια στο τέλος του κάθε πάρτι είναι λίγο παρατραβηγμένη, γιατί πραγματικά μπορεί να εκτινάξει το budget. Έτσι, τι πιο απλό και χαριτωμένο από το να πάρετε απλά kraft τσαντάκια, να βάλετε μέσα μερικές καραμέλες και να δέσετε στο καθένα από ένα μπαλόνι. Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν τα μπαλόνια; Δείτε εδώ άλλα πρωτότυπα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.

Κι άλλη μία ιδέα για απλά και γλυκά δωράκια

Καραμελίτσες σε ένα πλαστικό ποτήρι με καπάκι! Τι πιο απλό;

(για το τέλος αφήσαμε το πιο δύσκολο και εντυπωσιακό)...

Αν έχετε τεράστιο σαλόνι και σας περισσεύει πολύ χαρτόνι

…μπορείτε να φτιάξετε έναν λαβύρινθο! Σαφώς απαιτεί πολλά τετραγωνικά και τρομερή προετοιμασία, όμως αφενός θα ξετρελάνει τα παιδιά και αφετέρου θα τα απασχολήσει για πολλές ώρες!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v