12 συμβουλές καθαριότητας για τελειομανείς νοικοκυρές

12 συμβουλές καθαριότητας για τελειομανείς νοικοκυρές

Υπάρχουν δύο κατηγορίες νοικοκυρών: εκείνες που κάνουν πάντα τις βασικές δουλειές του σπιτιού και εκείνες που αυτό δεν τους αρκεί και θέλουν κάτι παραπάνω. Για τη δεύτερη κατηγορία, τις τελειομανείς νοικοκυρές, κάτι που σε άλλους φαίνεται μια λεπτομέρεια, στα μάτια τους μπορεί να είναι σκέτη καταστροφή.

Για να σας ανακουφίσουμε, βρήκαμε κάποια έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν το σπίτι σας να αστράφτει- ακόμα περισσότερο!

1. Γυαλίστε τα κεριά σας με... καλσόν!

Για τους μανιακούς της καθαριότητας, η σκόνη στα κεριά μπορεί να είναι κόλαση. Το τρικ είναι απλό: βάλτε το κερί σε ένα μπατζάκι από καλσόν. Έτσι, η σκόνη θα κολλήσει στο καλσόν και τα κεριά σας θα… λάμπουν!

2. Ο εφιάλτης της νοικοκυράς: Το διπλό τζάμι του φούρνου

Θα χρειαστείτε μια κρεμάστρα. Απλώς θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το κάτω συρτάρι του φούρνου. Στη συνέχεια, φτιάξτε έναν γάντζο με την κρεμάστρα και δέστε στην άκρη του ένα μαντιλάκι καθαρισμού. Έπειτα, περάστε την κατασκευή σας κάτω από το άνοιγμα του φούρνου και, κουνώντας την κρεμάστρα απομακρύνετε τις βρωμιές.

Δείτε αναλυτικά στις φωτογραφίες:

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Askannamoseley.com


3.  Πώς να καθαρίσετε τα άλατα από το σίδερο



Χωρίς να έχετε θέσει το σίδερο σε λειτουργία, τρίψτε απαλά πάνω του μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και στη συνέχεια αφαιρέστε με ένα καθαρό πανί. Τα συστατικά της θα απομακρύνουν τα άλατα και τις βρωμιές που ενδεχομένως έχουν κολλήσει πάνω του.

4. Πώς να… απολυμάνετε τον δίσκο κοπής της κουζίνας



Καλό το υγρό απορρυπαντικό πιάτων, όμως δεν είμαστε σίγουροι ότι απομακρύνει τους λεκέδες και τα βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω του. Μια φυσική λύση είναι να πασπαλίσετε με λίγο αλάτι τον δίσκο και στη συνέχεια να τρίψετε απαλά πάνω του ένα λεμόνι. Έτσι, θα εξουδετερωθούν τα μικρόβια και θα απολαύσετε μια ξεχωριστή μυρωδιά φρεσκάδας.

5. Δύσκολη αποστολή: Οι ράγες της μπαλκονόπορτας

Τα κενά ανάμεσα στις ράγες της μπαλκονόπορτας είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο δύσκολα σημεία να καθαρίσει κανείς, γιατί δεν τα «πιάνει» ούτε η ηλεκτρική σκούπα. Και πάλι η λύση είναι απλή: αρχικά, ρίχνετε μαγειρική σόδα, στη συνέχεια προσθέτετε λίγο ξύδι και αφήνετε το μίγμα να «κάτσει» για πέντε λεπτά. Στο τέλος, αφαιρείτε την πάστα που έχει δημιουργηθεί με μια στεγνή πετσέτα ή ένα πανί. Οι βρωμιές θα κολλήσουν πάνω στο μίγμα και μετά οι ράγες σας θα λάμπουν. Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:



6. Καθαρίστε τους πίνακές σας με ψωμί του τοστ

Η σύνθεση που έχει το ψωμί του τοστ θα «παγιδεύσει» την σκόνη και θα την απομακρύνει ακόμα και από τους πιο παλιούς σας πίνακες, χωρίς να φοβάστε μην φθαρούν ή μην «ξεθωριάσει» το χρώμα τους.

7. Γυαλίστε με Baby oil τις Inox συσκευές της κουζίνας σας



Μπορεί οι δαχτυλιές και οι υπόλοιπες βρωμιές να μην είναι τόσο ορατές πάνω στις συσκευές από Inox, ωστόσο μια τελειομανής νοικοκυρά δεν μπορεί να τις βλέπει! Για αν τις απομακρύνετε ρίξτε λίγες σταγόνες baby oil πάνω στη συσκευή που θέλετε να γυαλίσετε και έπειτα περάστε από πάνω με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε από την άλλη μεριά του πανιού για να φύγει η πολλή γυαλάδα.

8. Σόδα για το στρώμα σας



Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά με μια βούρτσα. Αφήστε τη να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα απλώς σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

9. Για γερές παίκτριες: Πώς να καθαρίσετε το πιγκάλ της τουαλέτας



Χρησιμοποιούμε το πιγκάλ για να καθαρίσουμε ένα από τα πιο βρώμικα και γεμάτο μικρόβια σημεία του σπιτιού. Όμως, αν δεν καθαρίζουμε τακτικά το πιγκάλ, απλώς ξαναρίχνουμε μέσα στη λεκάνη τα παλαιότερα μικρόβια.

Τι να κάνετε

Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό, στη συνέχεια προσθέστε δύο καπάκια χλωρίνη αφήστε μέσα το πιγκάλ για μια ώρα. Έπειτα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και βάλτε το πίσω στη θέση του. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και για την θήκη του πιγκάλ- εναλλακτικά, μπορείτε να το ψεκάσετε με ένα απολυμαντικό σπρέι.

10.  Τα φίλτρα του απορροφητήρα

Αν τα φίλτρα του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικά, η εξής δοκιμασμένη μέθοδος θα κάνει θαύματα: βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Έπειτα, τοποθετήστε μέσα το μισό φίλτρο, κρατώντας το άλλο μισό με μια πετσέτα, χωρίς να απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα ξεραμένα λίπη θα αρχίσουν να διαλύονται και τα φίλτρα να αλλάζουν χρώμα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία από την άλλη μεριά, με προσοχή για να μην καείτε.

Το βίντεο θα σας βοηθήσει;



*Αν τα φίλτρα του απορροφητήρα είναι από υαλοβάμβακα ή από άνθρακα, μην εφαρμόσετε αυτή την τεχνική. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τα αλλάζετε συχνά.

11. Για τα σημάδια στην τηλεόραση

Για να γυαλίζει ακόμα και η τηλεόρασή σας, βάλτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στα επίμαχα σημεία και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με ένα πανάκι από μικροϊνες. Έτσι, όχι μόνο θα γυαλίσει η οθόνη, αλλά και θα καλύψει τυχόν γραντζουνιές.



12.  Απολυμάνετε το σφουγγάρι για τα πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων!



Εξουδετερώστε κάθε μικρόβιο που έχει κάνει κατάληψη στο σφουγγάρι με το οποίο καθαρίζετε τα πιάτα, απλώς τοποθετώντας το για δύο λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.

*Το tip αυτό δεν ισχύει για τα συρμάτινα σφουγγάρια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v