Τα καλύτερα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης: Εκεί που η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Τα καλύτερα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης: Εκεί που η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Στην ζωή των παιδιών, όλα χρειάζονται: το παιχνίδι, η διασκέδαση, η ανεμελιά αλλά και η μάθηση! Ειδικά αν το πιτσιρίκι σας είναι σε ηλικία που θέλει να τα μαθαίνει όλα και απορροφά ό,τι ακούει σαν σφουγγάρι, καλό θα είναι να εκμεταλλευτείτε αυτή την ικανότητά του. Σας βρήκαμε δέκα χώρους δημιουργικής απασχόλησης, που θα κάνετε στέκια σας!

Δείτε ποια σας εμπνέουν και βάλτε τα στο πρόγραμμα για την επόμενη οικογενειακή σας έξοδο.

1. Art4fun, Χαλάνδρι



Θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή και απίθανες κατασκευές περιλαμβάνονται στα προγράμματα του κέντρου, ακόμα και για πολύ μικρά παιδιά από ενός έτους. Παράλληλα, ο χώρος προσφέρεται και για ελεύθερο παιχνίδι υπό την επίβλεψη παιδαγωγών. Ειδικός χώρος υπάρχει για τα μικρότερα παιδιά (το baby park), ενώ τα μεγαλύτερα πιτσιρίκια μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά ακόμα και μόνα τους με μια ποικιλία ξύλινων παιχνιδιών που ακονίζουν το μυαλό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων εδώ και εδώ τις προσφορές  που συμφέρουν αν έχετε σκοπό να το επισκέπτεστε συχνά.

Διεύθυνση: Ολύμπου 25, Χαλάνδρι.

Τηλέφωνο: 2106835494.

2.  Φτερό, στο κέντρο της Αθήνας 



Για να μην κάνουν το σπίτι φύλλο και φτερό, αφήστε τα παιδιά να εκτονώσουν την ενέργειά τους στο Φτερό. Εκεί, διοργανώνονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 2,5 ετών και πιο «ψαγμένα» προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών (με παιχνίδι), ακόμα και ρομποτικής!

Καλά νέα: Οι μαμάδες μπορείτε να απασχοληθείτε στα ειδικά προγράμματα ενηλίκων, χαλαρώνοντας με yoga και pilates.

Δείτε εδώ τις δραστηριότητες  για μικρούς και μεγάλους.

Διεύθυνση: Μ. Μουσούρου 7, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2109247182.

3. Καλλιτεχνούπολη, κάτω στον Πειραιά! 



Η τέχνη είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να μάθουν τα πιτσιρίκια. Εδώ, μαθαίνουν μέσω της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών αλλά και της… μαγειρικής (διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής για παιδιά). Η δημιουργία, η έκφραση και η γνώση γίνονται ένα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε εδώ

Διεύθυνση: Δημ. Ράλλη 104 και Αντωνίου Θεοχάρη, Πειραιάς.

Τηλέφωνο: 210-4514888.

4.  Το παιδί μαθαίνει στο… Παίξε- γέλασε 



Σκοπός είναι τα παιδιά να μάθουν παίζοντας και γελώντας. Στον χώρο λειτουργούν και πρωινές ομάδες για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών), ενώ τα απογεύματα τα παιδιά «πλάθουν» τις δικές τους ιστορίες, γίνονται ηθοποιοί και μαθαίνουν ακόμα και μαθηματικά μέσω του παιχνιδιού.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιούνται και προγράμματα πλεξίματος για τις μαμάδες που θέλουν να μάθουν κάτι διαφορετικό.

Εδώ θα βρείτε τα πρωινά προγράμματα 

Διεύθυνση: Κυπρίων Αγωνιστών 14, Ηλιούπολη.

Τηλέφωνο: 2109957697.

5. Μαγεία και γνώση στη Μαγεμένη Πυξίδα

Με προγράμματα που απευθύνονται σε βρέφη και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς, τα παιδιά ανακαλύπτουν τι μπορούν να κάνουν με το σώμα τους ενώ ανακαλύπτουν τους ήχους και τη μουσική μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής. Τα μεγαλύτερα παιδιά χαλαρώνουν με γιόγκα, κάνουν πειράματα και αναπτύσσουν ακόμα και το συγγραφικό τους ταλέντο.

Η «Σχολή Γονέων» περιμένει και εσάς κάθε Τετάρτη για να αλληλοεπιδράσετε με άλλους γονείς και να μοιραστείτε μαζί τους τις σκέψεις σας.  

Θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ πατώντας στο αντίστοιχο link

Διεύθυνση: Καραΐσκου 108, Πειραιάς.

Τηλέφωνο: 210 4124 556.

6. Μικρές ιστορίες για μεγάλες ανακαλύψεις 

Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν, να μεταμφιεστούν, να ζωγραφίσουν, να χορέψουν, να πειραματιστούν ακόμα και να χαθούν στα βιβλία στα πρωτοπόρα προγράμματα των Μικρών Ιστοριών, με την καθοδήγηση των ειδικών παιδαγωγών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ - τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 1 μέχρι 12 ετών. 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα το δείτε εδώ

Διεύθυνση: Δημητρακοπούλου 70, Κουκκάκι.

Τηλέφωνο: 210 9227730.

7. Κάντε το Myplayce, τον δικό σας χώρο



Τα παιδιά γίνονται μικροί συνθέτες, ζωγράφοι, σεφ, χορευτές και πρωταθλητές μέσω των προγραμμάτων του Myplayce. Στόχος των δημιουργικών δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους και να γίνουν πιο ανεξάρτητα. Αν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας, υπάρχει η δυνατότητα ενός δωρεάν δοκιμαστικού μαθήματος. 

Το Myplayce βρίσκεται στο Κολωνάκι, το Ψυχικό, τη Γλυφάδα, την Ερυθραία και την Παλλήνη για να επιλέξετε όποιο βρίσκεται κοντά σας!

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα εδώ.

8. Επίσκεψη στο Παραμυθοχωριό



Χρησιμοποιώντας τα παραμύθια ως αφετηρία για δημιουργικές δραστηριότητες και πρωτότυπα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους και να καλλιεργούν το πνεύμα τους παρέα με τους δράκους και τις νεράιδες των αγαπημένων τους ιστοριών.

Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται από προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής μέχρι και εργαστήριο μικρών μάγων.

Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε εδώ.

9.  Playroom  στους Αμπελοκήπους

Ζωγραφική, γλυπτική και απίθανες κατασκευές θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα και θα τα φέρουν σε επαφή με την τέχνη και τη γνώση. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 17 ετών και σκοπό έχουν να απελευθερώσουν τον καλλιτέχνη που κρύβει μέσα του κάθε παιδί, ακόμα και αν δεν το ξέρει.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες θα βρείτε εδώ πατώντας στο σύνδεσμο activities.

Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 13, Αμπελόκηποι.

Τηλέφωνο: 2106447003.

10. Για τους μικρούς επιστήμονες, τα Robotakia είναι η καλύτερη επιλογή! 



Τα παιδιά από 4 ετών που είναι επίδοξοι επιστήμονες, μπορούν να ακονίσουν το μυαλό τους αποκτώντας βασικές γνώσεις μαθηματικών και φυσικής ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που μαθαίνουν στο σχολείο.

Για τα προγράμματα και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, δείτε εδώ.

Μπορεί να ανήκουμε πια στο group των μαμάδων, αλλά και πάλι ζηλεύουμε: γιατί δεν υπήρχαν όλα αυτά όταν ήμαστε κι εμείς παιδιά;

 

v