Πώς να φτιάξετε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα με το παιδί!

Πώς να φτιάξετε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα με το παιδί!

Ακριβώς ένας μήνας έμεινε για τα Χριστούγεννα και τα παιδιά ήδη ανυπομονούν για τη μέρα που ο Άγιος Βασίλης θ’ αφήσει τα δώρα του κάτω απ’ το δέντρο. Γι’ αυτό, μετατρέψτε την… αγωνία τους σε παιχνίδι και φτιάξτε μαζί ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με το οποίο θα στολίσετε στο δωμάτιό του ή σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού.

Δείτε 15 ευφάνταστες αλλά απλές ιδέες για ένα εορταστικό ημερολόγιο 30 ημερών φτιαγμένο από τα χεράκια σας.

1. «Τον φάκελο 1, παρακαλώ»



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και οικονομικά. Σε ένα κουτί, βάλτε 30 φακέλους, στους οποίους θα ζωγραφίσετε από έναν αριθμό. Μέσα τους, κρύψτε μια μικρή έκπληξη! Μπορεί να είναι από μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, μια φιγούρα- παιχνιδάκι ή ακόμα και ένα σοκολατάκι.

2. Για μικρούς βιβλιοφάγους



Αν το παιδί είναι ένας μικρός βιβλιοφάγος, τυλίξτε κάποια χριστουγεννιάτικα και (μη) βιβλία και παραμύθια, γράφοντας από έναν αριθμό στο εξωτερικό του. Δεν χρειάζεται τα βιβλία να είναι καινούρια, απλώς ίσως χρειαστεί να διαβάζετε κάθε βράδυ παρέα με το παιδί τις αγαπημένες του ιστορίες.

3. Πύργος από σπιρτόκουτα



Μαζέψτε όλα τα άδεια σπιρτόκουτα, βάλτε τα κάθετα και δέστε τα μεταξύ τους με εορταστικό χαρτί περιτυλίγματος. Φυσικά, μέσα θα έχουν κι αυτά ένα μικρό δωράκι- έκπληξη.

4. Ένα ξεχωριστό, επίπεδο δέντρο



Σε έναν πίνακα ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια δεν φοβάστε να μείνει σημάδι από κόλλα, κολλήστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι που θα έχετε κόψει νωρίτερα. Αντί για μπάλες, κολλήστε με post it τις μέρες αντίστροφα.

5. Ιδιαίτερη κατασκευή από ρολά τουαλέτας



Επιστρατεύστε τα ρολά τουαλέτας που κανονικά θα ανακυκλώνατε για να φτιάξετε ένα μοναδικό ημερολόγιο. Για την σκεπή, χρησιμοποιήστε τις πλευρές ενός χάρτινου κουτιού. Δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες εδώ.



6. Μαγνητικά βαζάκια



Στην αγορά κυκλοφορούν μαγνητικά βαζάκια που μπορείτε να κολλήσετε οπουδήποτε! Μέσα τους, προσθέστε ένα χαρτάκι με διασκεδαστικές προτάσεις, όπως «Σήμερα θα δούμε την αγαπημένη σου ταινία», « Το βράδυ θα διαβάσουμε δύο παραμύθια!», «Θα σου φτιάξω το αγαπημένο σου γλυκό».

7. Κουτάκια σε σχήμα δέντρου



Μπορείτε να κατεβάσετε online εδώ τα εορταστικά κουτάκια, να τα συναρμολογήσετε και έπειτα να στολίσετε το χάρτινο δέντρο στο δωμάτιο του παιδιού. Οι εκπλήξεις και τα μικρά δωράκια θα ολοκληρώσουν το ξεχωριστό σας ημερολόγιο.

8.  Γλυκά κουτάκια



Ένα μικρό γλυκάκι την ημέρα δεν θα κάνει κακό στο παιδί. Σε μικρά κουτάκια, τοποθετήστε smarties, καραμέλες, μικρά σοκολατάκια ή ακόμα και τα κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες και αφήστε το να απολαμβάνει ένα την ημέρα.

9.  Γιορταστικές δωροσακούλες



Σε έναν πίνακα περάστε 3 σειρές σπάγκου στις οποίες θα στερεώσετε χάρτινες δωρο- σακούλες. Εναλλακτικά, κάντε το ίδιο σε ένα άδειο πλαίσιο κορνίζας.

10.  Φύλλα για μικρούς οικολόγους



Αν έχετε αρκετά φυτά, κρατήστε κάποια ξεραμένα φύλλα τους. Ζωγραφίστε πάνω τους τους αριθμούς και δέστε τα με μανταλάκια σε ένα κομμάτι σπάγκου. Ταιριάζει σε μικρούς οικολόγους!

11. Μια ξεχωριστή γιρλάντα από χαρτόνι μαυροπίνακα



Με κιμωλία γράψτε στη μια πλευρά του κουτιού τον κάθε αριθμό, γεμίστε τα κουτάκια με μια μικρή έκπληξη και στη συνέχεια δέστε μεταξύ τους με μια χρωματιστή γιρλάντα

12.  Αντίστροφες καραμελίτσες



Τυλίξτε τις αγαπημένες καραμέλες του παιδιού, προσθέστε τον αριθμό της κάθε μέρας, δέστε τις σ’ ένα σπάγκο και αυτό ήταν.

13. Ποτηράκια στον αέρα



Μια σύνθεση από χριστουγεννιάτικα ποτηράκια κρεμασμένα σε έναν σπάγκο με μανταλάκι ή με κορδέλα είναι πολύ εντυπωσιακή αλλά και πολύ εύκολη.

14. Και αν σας αρέσει η διακόσμηση….



Μπορείτε να μετατρέψετε το κάθε κουτάκι αντίστροφης μέτρησης σε ένα μικρό έργο τέχνης, επιστρατεύοντας πομ πον, γιρλάντες, χαρτόνια και μαρκαδόρους. Έπειτα, τα στήνετε όλα μαζί σε σχήμα δέντρου και θαυμάζετε το δημιούργημά σας.

15. Ένα δέντρο για κάθε μέρα



Τα απαραίτητα υλικά είναι πράσινο χαρτόνι και ένας μαρκαδόρος. Τα συναρμολογείτε σε σχήμα πυραμίδας και , αφού τοποθετήσετε μέσα το δωράκι σας, ζωγραφίζετε τον αριθμό. 
 

v