10 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στο μαγείρεμα

10 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στο μαγείρεμα

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού όπου οι νοικοκυρές περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Ακόμα και σε όσες από εμάς αρέσει το μαγείρεμα, θα κάναμε τα πάντα για να γίνει η διαδικασία της προετοιμασίας των γευμάτων πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα. Δείτε τα παρακάτω tips που εγγυημένα θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας ενθουσιάσουν!

1. Ένα… αναλόγιο για τη μαγειρική σας

Δεν βολεύει καθόλου να έχουμε το βιβλίο των συνταγών στον πάγκο της κουζίνας. Κρεμώντας το σε μια κρεμάστρα με πιάστρες (συγκεκριμένα την κρεμάστρα για τις φούστες), το έχουμε ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια της μαγειρικής μας δημιουργίας.

2.  Κάντε τη σάλτσα ντομάτας παγάκια


Όταν ξαναφτιάξετε σάλτσα ντομάτας, κρατήστε ένα μέρος της σε παγοθήκες. Έτσι, στο επόμενο γεύμα σας, απλώς θα βγάλετε το ντοματο-παγάκι και θα το αφήσετε να λιώσει μαζί με το φαγητό.

3. Ένας διαφορετικός τρίφτης τυριού



Αν ξεμείνατε από τυρί για τοστ ή θέλετε να σερβίρετε ένα εντυπωσιακό πλατό τυριών στους καλεσμένους, χρησιμοποιήστε το εργαλείο ξεφλουδίσματος για τα λαχανικά σας. Τόσο απλά!

4. Το «αιώνιο μυστήριο: Πώς θα μείνει όρθια η κουτάλα στην κατσαρόλα;



Η απάντηση είναι πολύ απλή: με ένα πλαστικό λαστιχάκι, που θα δέσετε στην άκρη της. Έτσι, η κουτάλα δεν θα γλιστρήσει και δεν θα «μαγειρευτεί» με το υπόλοιπο φαγητό…

5. Ο πιο έξυπνος τρόπος να καθαρίσετε το καλαμπόκι



Μπορεί η κονσέρβα καλαμποκιού να είναι η εύκολη λύση, όμως αν προτιμάτε να καθαρίζετε φρέσκα καλαμπόκια πριν τα καταναλώσετε, εφαρμόστε το εξής τρικ: στηρίξτε το καλαμπόκι σε μια φόρμα για κέικ (φωτογραφία) και στη συνέχεια, «ξεφλουδίστε» το με ένα μαχαίρι. Η αντίσταση που θα κρατάτε στη φόρμα δεν θ’ αφήσει το καλαμπόκι να πέσει.

6. Δεν θα ζητάτε πια από τον άντρα σας να σας ανοίγει τα γυάλινα βαζάκια



Τοποθετώντας ένα λαστιχάκι ακριβώς στο καπάκι και δυο- τρία λαστιχάκια στο κάτω μέρος του βάζου, σας εγγυόμαστε ότι θα το ανοίξετε σε χρόνο dt- πιο γρήγορα και απ’ τον άντρα σας!

7. Το κόλπο για ακριβείς δόσεις…



Όχι στα χρέη αλλά στο μέτρημα. Κολλώντας ένα κομμάτι ταινίας στην άκρη του κουτιού, κρατάτε αντίσταση με τον δοσομετρητή και η κάθε δόση είναι ακριβώς ίδια.

8.  Πώς μπορείτε να κλείνετε αεροστεγώς τις πλαστικές συσκευασίες



Κρατήστε ένα πλαστικό μπουκάλι εκτός της ανακύκλωσης και κόψτε το πάνω μέρος του μαζί με το καπάκι. Εφαρμόστε το στην πλαστική συσκευασία που θέλετε για να μην σας ξεφύγει ούτε γραμμάριο όταν την ανοίγετε και να κρατάτε φρέσκο το περιεχόμενό της. Δείτε στη φωτογραφία ακριβώς τον τρόπο.

9.  Το μπουκάλι μαγιονέζας που δεν έχει…. μαγιονέζα



Την επόμενη φορά που θα σας τελειώσει η μαγιονέζα ή η κέτσαπ, κρατήστε το μπουκάλι της. Μέσα μπορείτε να βάλετε το μίγμα για pancakes (αν φτιάχνετε συχνά) ή άλλων γλυκών, που θα διατηρείτε στο ψυγείο και θα ρίχνετε πανεύκολα στο τηγάνι ή το ταψί όταν έρθει η ώρα να τα ετοιμάσετε.

10.  Καθαρίστε τα γυάλινα μπουκάλια με ρύζι



Γεμίστε το γυάλινο μπουκάλι με νερό μέχρι τη μέση. Έπειτα, σε μια κουταλιά ρύζι, προσθέστε λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων (2 σταγόνες αρκούν) και ρίξτε το μέσα στο μπουκάλι. Ανακινήστε για λίγο και αφήστε το μίγμα να κάνει τη δουλειά του. Στο τέλος, αφαιρέστε το αυτοσχέδιο απορρυπαντικό με ένα σουρωτήρι, για να μην «κολλήσει» το ρύζι στο σιφόνι του νεροχύτη, και πετάξτε το στα σκουπίδια.

Πηγή: Brightside.me

v