9 αντικείμενα που κάθε νέα μαμά χρειάζεται (αλλά δεν το ξέρει)

9 αντικείμενα που κάθε νέα μαμά χρειάζεται (αλλά δεν το ξέρει)

Αν πρόκειται σύντομα να γίνετε γονείς, σας έχουν σίγουρα μιλήσει όλοι για όσα πρέπει απαραιτήτως να αγοράσετε για το μωρό: για τα φορμάκια, τα εσωρουχάκια, τα μπιμπερό και τις πιπίλες, για αποστειρωτές, και φυσικά για το καρότσι, το κάθισμα αυτοκινήτου, την κούνια, το ριλάξ, την αλλαξιέρα, το μπανάκι κ.ο.κ. Χρήσιμα είναι όλα αυτά και το πιθανότερο είναι ότι τα γνωρίζετε ήδη. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες -λιγότερο κοστοβόρες- αγορές  που είναι εξίσου απαραίτητες να κάνετε, για τις οποίες δεν μιλά ποτέ κανείς. Ποιες είναι αυτές;

Θήκες πλυσίματος ρούχων

Αν δεν θέλετε να χάνετε διαρκώς τα μικροσκοπικά καλτσάκια, σκουφάκια και γαντάκια του μωρού, μία θήκη πλυσίματος θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη!

Αναζητήστε την στα καταστήματα Jumbo.

Ροοστάτης (ντίμερ) στο φως

Για τις άγρυπνες νύχτες που το μωρό ξυπνά για να θηλάσει, ένας ροοστάτης στο φως της κρεβατοκάμαρας είναι απαραίτητος, αν δεν θέλετε να ξαγρυπνήσει το μωρό σας από το δυνατό φως. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον ροοστάτη στο φωτιστικό σας και να τον ρυθμίσετε έτσι, ώστε όταν το μωρό ξυπνήσει το φως να ανάψει στη χαμηλότερη δυνατή ένταση.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ροοστάτες εδώ.

Πολύ μικρά κατσαβίδια

Σας κάνει εντύπωση; Κι όμως, δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμα θα σας φανούν για να μπορέσετε να ανοίγετε όλα αυτά τα βρεφικά παιχνίδια και αξεσουάρ, τα οποία έχουν πολύ μικρές βιδούλες, προκειμένου να τα συναρμολογείτε, αλλά και να αλλάζετε μπαταρίες.

Αν δεν έχετε τέτοια μικρά κατσαβιδάκια θα βρείτε εδώ.

Μπαταρίες

Μιλώντας για τέτοια παιχνίδια, θα χρειαστείτε και πολλές μικρές μπαταρίες που συνήθως τελειώνουν αρκετά συχνά.

Πολύ οικονομικές μπαταρίες σε διάφορα μεγέθη θα βρείτε στα IKEA και στα καταστήματα Leroy Merlin.

Πολυκόπτης μούλτι

Όταν το μωρό ξεκινήσει τις στέρεες τροφές, περί τον 6ο μήνα, για κάποιους μήνες θα χρειαστεί να τις αλέθετε. Μην παρασυρθείτε ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε κάποιον φαντεζί βρεφικό πολυμάγειρα. Στην πραγματικότητα χρειάζεστε απλά ένα καλό μούλτι, το οποίο δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 10-15 ευρώ.

Δείτε ορισμένα καλά και οικονομικά μούλτι εδώ.

Λιπαντικό σπρέϊ για πόρτες

Όταν το μωρό έχει επιτέλους κοιμηθεί, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξυπνήσει από μία πόρτα που τρίζει. Προμηθευτείτε, λοιπόν, εγκαίρως ένα λιπαντικό σπρέϊ, ψεκάστε όλες τις πόρτες και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού και… θα μας θυμηθείτε.

Μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αποσυμφορητικό μύτης

Το μωρά έχουν μυξούλες, τις οποίες δεν μπορούν να φυσήξουν. Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες, σίγουρα βοηθούν, όμως δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα όταν αυτό διογκώνεται και η ρινική συμφόρηση καταλήγει να προκαλεί βήχα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφίσετε το μωρό σας από το μπούκωμα, είναι ένα αποσυμφορητικό μύτης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε, μαζί με κάμποσα ανταλλακτικά.

Στα φαρμακεία θα βρείτε διάφορα τέτοια αποσυμφορητικά, ενώ μπορείτε να τα αγοράσετε και από εδώ.

Ηλεκτρονικό θερμόμετρο με υπέρυθρες

Αν οι φίλοι και οι συγγενείς σας ρωτούν τι χρειάζεστε να σας δωρίσουν για το μωρό, μη διστάσετε να προτείνετε ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο με υπέρυθρες, το οποίο «μετρά» σε δευτερόλεπτα τον πυρετό του, χωρίς καν να το ακουμπήσει. Έτσι, μπορείτε απλά να το πλησιάσετε στο μετωπάκι του ενώ κοιμάται και να δείτε άμεσα τη θερμοκρασία του, χωρίς να το ενοχλήσετε ή να πρέπει να το καταπιέσετε στην αγκαλιά σας, για να του βάλετε ένα συμβατικό θερμόμετρο. Οι τιμές ενός καλού τέτοιου θερμόμετρου κυμαίνονται στα 30 ευρώ.

Αναζητήστε το στα φαρμακεία ή δείτε ορισμένα εδώ.

Σούπερ μάρκετ… στο σπίτι

Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, όταν έχεις νεογέννητο, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει. Τα καλά νέα είναι, ότι τα περισσότερα σούπερ μάρκετ διαθέτουν υπηρεσία αποστολής στο σπίτι (συνήθως με αγορές άνω των 50-60 ευρώ). Έτσι μπορείτε να πραγματοποιήσετε την παραγγελία σας είτε τηλεφωνικά είτε online, και μάλιστα να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, χωρίς να χρειαστεί να διασχίσετε το κατώφλι του σπιτιού σας.

Πιο συγκεκριμένα, τα ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτουν σύστημα online shopping, ο Σκλαβενίτης και τα My Market εκτελούν αποστολές παραγγελιών τηλεφωνικά, ενώ ιδιαίτερα εύχρηστες είναι και οι online υπηρεσίες σούπερ μάρκετ e-fresh και yoda.gr.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v